miercuri, 13 noiembrie, 2019

Ai un pont? Sună-ne acum! Suntem tot timpul pe fază!

+40 755 977 819

11 C
Buzău
miercuri, 13 noiembrie, 2019
  • ACTUALITATE
  • LA ZI
  • SPECIAL
DEZVĂLUIRI De ce a fost achitat Ludovic Orban

De ce a fost achitat Ludovic Orban

Didi Băjenaru, individul care i-a spus Vioricăi Dăncilă că este noua Regina Maria, este milițian de profesie....

Didi Băjenaru, milițian de profesie, a condus în ianuarie 2012 manifestațiile din Focșani pentru înlăturarea Guvernului Boc. El are...

Cumpănașu, „revoluționarul” branșat la contractele cu statul. Candidatul „anti-Sistem” a câștigat salarii uriașe de pe urma...

Apare pe sticlă și ne vorbește despre sistem, critică corupția, clasa politică, numai că Alexandru Cumpănașu, candidat la Cotroceni,...

Cui predă PSD puterea? Amante, fini, nepoți, rude de toate gradele, foste soții ori foste amante de...

Consilierii miniștrilor, amante, fini, nepoți, rude de toate gradele, foste soții ori foste amante de politicieni aflați încă la...

TOPUL DE AZI

Matei Păun, „bancherul de investiţii“ al USR, face apologia regimului Putin. Așa se explică linșajul media al opozanților, practicat de userist-plusiști

Merită citit interviul cu Matei Păun, „bancherul de investiţii“ al USR, publicat de vice.com. Matei Păun face apologia regimului...
GEORGE LIXANDRU
GEORGE LIXANDRUhttps://expresssud-est.ro/
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, pe 5 martie, că Ludovic Orban nu se face vinovat de acuzațiile aduse de procurorii DNA, liderul PNL fiind declarat definitiv nevinovat.

Reținerea pentru 24 de ore de către procurorii DNA a Liei Olguța Vasilescu pe 30 martie 2016 a reprezentat, deși poate părea ciudat, salvarea actualului președinte PNL, Ludovic Orban, dintr-un moment judiciar care ar fi putut fi extrem de complicat pentru acesta. O să întrebați, probabil, ce are sula cu prefectura… Are!

Același eveniment s-a dovedit într-un final decisiv pentru Ludovic Orban și în obținerea unei soluții de achitare definitivă în dosarul penal în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că și-ar fi folosit influența politică pentru a-i cere bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru finanțarea campaniei electorale de la Primăria București.

Ce are sula cu prefectura… Are!

Cronologic vorbind lucrurile au avut următoarea derulare: pe 30 martie 2016 Olguța Vasilescu era reținută pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzată de diverse fapte penale.

După reținerea Olguței Vasilescu surse judiciare au declarat pentru un anume ziar că s-au întâmplat o serie de evenimente cel puțin ciudate. Mai exact, unul din denunțătorii actualului ministru al Muncii era Tiberiu Urdăreanu, același denunțător ca și în cazul lui Ludovic Orban.

La momentul când a declanșat dosarul ”Olguța” prin reținerea ei procurorul DNA avea ancheta în derulare și în dosarul lui Ludovic Orban, speță în care șeful liberalilor purta discuții concrete cu Urdăreanu.

În dosarul ”Olguța” erau, din sursele noastre, opt denunțători care dăduseră declarații împotriva actualului ministru. Dintre toți, printr-o scurgere de informații cel puțin dubioasă, în noaptea de dinaintea cerereii de arestare preventivă, în mass media apare doar că Tiberiu Urdăreanu este denunțătorul Olguței Vasilescu.

De ce este o scurgere de informații?

A explicat tot o sursă: ”tehnic vorbind, imediat după reținere orice procuror își pregătește, definitivează referatul prin care a doua zi va cere arestarea preventivă a celui reținut pentru 24 de ore. În această situație avem o chestie specială: același procuror instrumenta și dosarul Olguța și pe cel cu Orban.

Citește și: Bilanțul hoților sau Kovesi, președintele partidului DNA

Întrebarea care se pune, tactic vorbind, de ce anchetatorul ar fi dorit să divulge în mass media numele lui Urdăreanu. Era evident că Ludovic Orban, care știa că urma să se vadă cu Urdăreanu, nu s-ar mai fi întâlnit în veci cu el după ce vedea că e turnător. Ceea ce s-a și întâmplat de fel. Cum este clar că procurorul nu avea interes să arunce în piață numele denunțătorului și să-și strice singur propria muncă este evident că cine a făcut-o a avut în intenție să dea un semnal”.

Apariția informației cu Urdăreanu, din seara zilei de 30 martie 2016, s-a ”întâmplat” în timp ce președintele PNL Ludovic Orban era invitat în studioul unei televiziuni de știri.

Cum s-au derulat evenimentele în dosarul lui Ludovic Orban

Pe 11 aprilie 2016 DNA anunța printr-un comunicat de presă că procurorii din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 11aprilie, față de Ludovic Orban, la acel moment prim–vicepreşedinte al unui partid, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

DNA stabiliseră că la data de 1 martie 2016 Orban  a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, mai exact pe Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Ludovic Orban candida la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

”Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni”, spunea DNA în comunicatul de presă din aprilie 2016.

Cronologic vorbind, termenul de două săptămâni menționat de DNA în comunicat se împlinea imediat după 30 martie când a fost reținută Olguța Vasilescu. Cum pe 30 martie în presă a apărut că Tiberiu Urdăreanu este denunțător la DNA, după acel moment nu a mai avut loc nicio întâlnire dintre omul de afaceri și Ludovic Orban.

În aceste condiții judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis ieri, pe 5 martie, că Ludovic Orban nu se face vinovat de acuzațiile aduse de procurorii DNA, liderul PNL fiind declarat definitiv nevinovat.

Ți-a plăcut articolul? Scrie un comentariu!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

miercuri, 13 noiembrie, 2019
Buzău
ceață
11 ° C
11 °
11 °
100 %
5.1kmh
90 %
mie
21 °
joi
17 °
vin
14 °
sâm
17 °
Dum
16 °