duminică, 28 februarie, 2021
3.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST OPINII Bilanțul hoților sau Kovesi, președintele partidului DNA

Bilanțul hoților sau Kovesi, președintele partidului DNA

Bilanțul hoților sau Kovesi, președintele partidului DNA

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a prezentat, raportul de activitate al DNA pe anul 2017. Realitatea, însă, pare să contrazică mitul DNA!  Bilanțul DNA pe 2017 a fost strâmbat însă pentru a nu se afla că rata achitarilor a crescut la 12,2%. Șefa DNA s-a laudat că numărul de achitați a scăzut cu 9%. Surse citate prezintă însă o altă realitate: mai exact, în 2016 au fost 134 de achitați la 1271 inculpați trimiși în judecată. În 2017, au fost 121 de achitati la doar 997 inculpați trimisi în judecată. Astfel, potrivit informațiilor acestora, rata de achitări a crescut de la 10,5% în 2016, la 12,2% în 2017.

Altfel, a fost un bilanţ al muncii procurorilor care nu se ocupă de hoţii de portofele (ăia nu organizează bilanţuri), ci de hoţii tezaurului public. Numai că bilanţul DNA s-a cam ofilit, virând în băltoaca politică. Dincolo de cifrele furturilor care-s înspăimântătoare, dincolo de situaţia reală a unei Românii în care meseria de politician a fost echivalată cu cea de hoţ cu înaltă calificare, dincolo de sutele de milioane de euro dovedite ca furate şi recunoscute ca furate, a mai apărut ceva. Politica. Păi ce dracu’caută politica într-un bilanţ al DNA?!

Citește și: De ce a fost achitat Ludovic Orban

Nu l-am auzit pe preşedintele Iohannis cuvântând, dar îi ştiam opinia. Am prins frânturi de Kovesi şi bucăţi de discurs ale procurorului general. Ministrul Toader, marele micuţ al Justiţiei române, înţeleg că n-a fost, aşa cum ”Fata cu Breton” n-a mers la ancheta parlamentară alcătuită din judecătorii PSD.  E justificat gestul. Și una şi celălalt cădeau în mâna unui complet de judecată advers şi necinstit. Dacă venea ieşeanul, ieşea şifonat. Dacă se ducea ”bretonata” la judecata lui Codrin Ștefănescu, ieşea violată  în vorbe. Ambii au purces normal că nu au mers în faţa unui complet de judecată politic.

„Partidul DNA” e singurul care mai poate să îl „susțină” pe președinte

Astfel, bilanțul DNA a însemnat un bun raport al Codruței şi o proastă prestaţie politică a întregii scene. De ea s-a agăţat şi preşedintele care are dreptate să nu fie de acord cu demiterea politică a madamei Kovesi, dar i se vede prin căptuşeala morală interesul de a depinde de această unică opoziţie. Partidul DNA e singurul care pare eficient. PNL-ul lui a murit sau se arată mort.

Ministrul PSD Tudorel n-a venit la bilanţul-judecată al opoziţiei, fiindcă DNA a rămas unica opoziţie din România, aşa cum Kovesi nu s-a dus la judecata pregătită de Dragnea în parlamentul lui, fiindcă parlamentul PSD e unica putere din România şi e a lui Dragnea. S-au bătut, la bilanţul furturilor dovedite, dar cu folos zero pentru naţie, două forţe improprii democraţiei. Partidul DNA pare a avea dreptate depistând o uriaşă densitate de hoţi în lumea celor care gospodăresc banii publici. Partidul la putere trăieşte sinistra convingere că poate fura de mână cu judecătorii şi procurorii pe care şi-i pune singur, aleşi pe sprânceană, şi în parte a izbutit. Opoziţia DNA uită sau îşi aduce aminte rar că şi în interiorul ei, şi-n maţele ei procurăreşti, sunt – fiindcă tot au intrat în politică – hoţi.

Peste toate astea, am văzut un procuror DNA, şef sau şefuţ la Ploieşti, nu ştiu cum îl cheamă, care vorbea ca un golan, fără a mima măcar chipul intelectual al lumii magistraţilor, cu nimic deosebit, prin meclă şi cuvinte, de un mafiot. Românii ţin azi cu o tabără sau alta şi-s în stare să se sfârtece între ei pe simpatii sau antipatii. Aş fi salutat o tabără, dacă era cinstită. Dacă Kovesi va fi păstrată e pentru că, în clipa asta, nu se vede nimic care să mimeze măcar lupta cu hoţia. Hoţii sunt peste tot, dincolo de bilanţurile care par nişte congrese de partid. 

După congresul DNA va veni, în curând, congresul PSD. Nenorocirea e că ambele sunt croite să-şi elogieze liderii.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -