marți, 9 martie, 2021
4.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ De ce nu „vrea” PSD să îl suspende pe preşedintele Iohannis?

De ce nu „vrea” PSD să îl suspende pe preşedintele Iohannis?

De ce nu „vrea” PSD să îl suspende pe preşedintele Iohannis?

NEWS

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

„De la nominalizarea premierului Dăncilă, PSD se poartă suspect de amabil în relaţia cu preşedintele Iohannis. Iar cu cât se apropie mai mult momentul deciziei finale privind revocarea şefei DNA, cu atât mesajele PSD sunt mai puţin agresive faţă de preşedinte. „Nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui Iohannis“, este linia de conduită anunţată de Liviu Dragnea. De ce?

În alte împrejurări, cum ar fi acceptarea celui de-al treilea guvern PSD, s-a vorbit pe larg despre o eventuală suspendare, dacă preşedintele Iohannis nu ar respecta voinţa majorităţii. De data asta, atacul lansat public a vizat doar un aspect de conflict juridic de natură constituţională în care Iohannis s-ar plasa dacă nu aprobă revocarea doamnei Kovesi din funcţie. Este un mesaj slab care nici nu a avut vreun fel de acoperire legală şi constituţională. În mod evident, preşedintele nu este obligat să semneze nimic din ceea ce i se trimite, având capacitate decizională.

Ion M. Ioniță, senior editor Adevărul, observă că creșterea economică a României, de 6%, e remarcabilă într-adevăr, dar este obținută cu un preț care în viitor va fi plătit amar de toți cetățenii acestei țări.

PSD se fereşte de orice comentarii politice legate de revocare, aşa cum a făcut-o şi în orele de dinaintea prezentării raportului lui Tudorel Toader. Dintr-o dată, PSD a devenit corect politic şi aşteaptă să se pronunţe instituţiile implicate în procedura revocării, CSM şi preşedintele Iohannis.

Ce poate veni de aici? Dacă CSM dă un aviz negativ în privinţa revocării, preşedintele va respinge la rândul lui cererea lui Tudorel Toader. Dacă CSM avizează pozitiv revocarea, preşedintelui Iohannis îi va fi extrem de greu să aibă o altă poziţie. Având argumentul CSM, garantul independenţei justiţiei, PSD ar demonstra, mai ales în faţa criticilor de la Bruxelles, că nu este vorba despre o răfuială politică, ci despre o curăţenie necesară în lupta anticorupţie.

Consideră PSD că are şanse concrete pentru un vot favorabil în CSM?”, se întreabă, într-un editorial din Adevărul, jurnalistul Ion M. Ioniță.

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI