duminică, 28 februarie, 2021
8.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Brăila Banii Brăilei pentru deszăpezire duși pe statuia lui Vlaicu Vodă

Banii Brăilei pentru deszăpezire duși pe statuia lui Vlaicu Vodă

Banii Brăilei pentru deszăpezire duși pe statuia lui Vlaicu Vodă

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

• pentru că bătea primăvara la uşă şi nu mai credea nimeni că o să mai vină vreo ninsoare serioasă, săptămâna trecută, la adoptarea bugetului municipalităţii pentru anul în curs, consilierii locali au luat bani de la deszăpezire şi i-au redirecţionat către alte proiecte • în total, a fost relocată suma de 600.000 lei • surpriză: iarna s-a întors în forţă şi trebuie rechemate utilajele de deszăpezire pe străzi! • primarul Marian Dragomir stă, totuşi, liniştit, dând asigurări că mai sunt bani destui pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi pentru împrăştierea de materiale antiderapante

Pentru că în lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie a nins foarte puţin, iar iarna părea deja “ieşită din schemă”, la alocările bugetare stabilite în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal de la începutul săptămânii trecute, când s-a votat bugetul municipiului pentru anul în curs, pentru câteva proiecte s-au relocat bani din suma prevăzută pentru deszăpezire.

Astfel, trei amendamente propuse de primarul Marian Dragomir şi două amendamente ale consilierilor liberali au fost adoptate pe baza economiilor făcute datorită iernii blânde de până acum. Mai exact, primarul a propus să se aloce suma de 75.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unei instalaţii pentru stingerea incendiului la Grădiniţa nr. 37.

Banii pentru deszăpezire duși pe statuia lui Vlaicu Vodă

Tot primarul Dragomir a venit cu amendament privind alocarea a 200.000 lei, din rezerva pentru deszăpezire, în vederea realizării unei statui a domnitorului Vlaicu Vodă, de la care avem prima atestare documentară a Brăilei. În fine, primarul a mai propus să se ia 25.000 lei din banii de deszăpezire şi să se aloce pentru un studiu de audibilitate a sirenelor de alarmă din municipiu. Toate cele trei amendamente au fost aprobate de consilierii municipali.

La rândul lor, consilierii liberali au venit cu două amendamente ce au fost finanţate tot cu banii destinaţi iniţial operaţiunilor de dezăpezire. Este vorba despre o sumă de 100.000 lei destinată finanţării unor proiecte de casă ce ar urma să fie puse la dispoziţia tinerilor care primesc terenuri pentru a-şi construi locuinţe, în baza Legii 15 din 2003. Un alt amendament al liberalilor a vizat amenajarea unui Centru Medical de Permanenţă în cartierul Vidin, pentru care este nevoie de 200.000 lei.

În total, 600.000 lei (6 miliarde de lei vechi n.n.) s-au “rupt” de la deszăpezire pentru finanţarea celor şase proiecte amintite mai sus.

„Avem bani”, susține Dragomir

Iată, însă, că iarna a revenit în forţă, iar pentru zilele acestea sunt prognozate ninsori serioase, inclusiv în zona Brăilei. Întrebat, ieri, de un reporter “Obiectiv” dacă mai există bani de deszăpezire după rectificarea de săptămâna trecută, primarul Marian Dragomir a dat asigurări că lucrurile sunt sub control. 

“Bugetul alocat pentru deszăpezirea din iarna aceasta a fost de 3,3 milioane de lei. Scăzând cei 600.000 lei relocaţi pentru alte destinaţii, au rămas 2,7 milioane de lei. Din noiembrie până acum, s-au cheltuit pentru operaţiunile de deszăpezire şi de împrăştiere de material antiderapant suma de 850.000 lei. Aşadar, la ora actuală mai avem la dispoziţie 1,85 milioane de lei pentru deszăpezire, sumă care este mai mult decât suficientă pentru ninsorile prognozate în această perioadă”, ne-a declarat Dragomir. (Sursa: obiectivbr.ro)

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -