marți, 9 martie, 2021
4.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri Mişcarea „#rezist” a baronilor PSD împotriva lui Dragnea

Mişcarea „#rezist” a baronilor PSD împotriva lui Dragnea

Mişcarea „#rezist” a baronilor PSD împotriva lui Dragnea

NEWS

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Florentin Pandele, când nu-și pierde Firea și o snopește în bătaie pe Gabriela primărița, se întâlnește cu baronii. Nu ăia de la un anumit post tv, ci ăia cu județele Românicăi în palmă. Și când se întâlnește cu ăștia, e de rău pentru Dragnea, despotul nu îndeajuns de luminat cât să priceapă că nu poate strivi PSD-ul chiar cât și-ar dori el sub călcâiul său de fost şef de trib teleormănean.

Cu aproape trei luni în urmă, pe 6 decembrie 2017, Florentin Pandele amenința PSD cu scoaterea primarilor și șefilor de CJ în stradă, pe motiv de diminuare a bugetelor locale prin proiectul de buget pe 2018. Atunci, gestul primarului din Voluntari a fost ”citit” în contextul scandalului stârnit între soţia sa – primărița generala Gabriela Firea – și Mihai Tudose, premierul de la aceea dată.

Pandele cu Firea întreagă

Între timp, deşi Tudose a fost măturat din fruntea Guvernului și de la masa de decizie a PSD, Florentin Pandele nu s-a potolit. Dimpotrivă, luptă cu spor pentru consolidarea taberei ”baronilor”. Nu împotriva actualului premier (ar fi și păcat de timpul și energia pierdută), ci contra lui Liviu Dragnea – despotul nu îndeajuns de luminat cât să priceapă că nu poate strivi PSD-ul chiar cât și-ar dori el sub călcâiul său de fost şef de trib teleormănean.

Oprişan, din ”baron” în rol de Făt-Frumos

Conform ultimelor informaţii răzbite din PSD, cuplul Pandele – Firea ar fi decis să nu-și mai asume, deocamdată – cel puţin, acţiuni directe dar să îi țină în schimb spatele ”baronului” de Vrancea, Marian Oprişan.

Marian Oprișan

Un Oprişan care nu mai face un secret din faptul că nu-i este deloc pe plac maniera dictatorială a lui Dragnea, ba chiar a anunţat public că intenţionează să candideze la Congresul din 10 martie, pentru o funcţie de conducere în PSD. Fapt echivalent cu băgarea sulei în coasta lui Dragnea, dacă e să-l citam pe clasicul Ion Iliescu.

Dincolo de ațâțările la care recurg fără doar și poate Pandele și alţi inamici din interior ai actualului lider PSD, se poate spune fără frica de a greși că ”baronul” de Vrancea a fost băgat în alertă chiar de către Dragnea. Care, amețit de victoria împotriva lui Tudose, nu a vrut să mai aştepte si l-a debarcat brutal, la începutul acestei luni, pe pesedistul Alexandru Oprea din fruntea CJ Dâmboviţa, prin ridicarea sprijinului politic.

În plus, după doar două săptămani Oprişan însuşi s-a confruntat cu un fel de puci, orchestrat la prima vedere de liberali. Departe de a fi vreun pufarin în politica/PSD și la curent în mod sigur cu înţelegerea făcută (cu vreo 5 – 6 luni in urma) între liberalii/pedeliştii din vechea gardă și actuala conducere social-democrată, Oprişan a mirosit din prima amestecul lui Dragnea în ciorba fâsâită la Vrancea de liberali. Ca urmare, ”baronul” de Vrancea nu numai că a intrat în alertă, dar și în dispozitiv de luptă contra lui Dragnea. Situaţie care convine de minune cuplului Pandele – Firea, doi dizidenți care pot sta acum la adăpost în timp ce la bara publică dansează ”salvatorul” Oprişan.

Traficul cu secretari de stat, mirosit de adversari

După cum știți, Liviu Dragnea îşi cumpără liniștea și susţinerea de care are nevoie la Congres cu funcţiile de secretari de stat. Zeci la număr și extrem de importanți din moment ce în pixul lor stă parafarea celor mai multe contracte încheiate cu statul. Iar cum actuala lege i-a legat practic pe primari și pe şefii de CJ de ”glia” Guvernului, rezultă că secretarii de stat sunt cei care deschid sau închid robinetul cu bani publici.

Asta înseamnă că primarii și CJ-iștii sunt obligaţi să facă frumos în fața secretarilor (sau a păpușarilor care i-au numit și îi comandă) pentru fiecare leuț. Situaţia s-ar putea schimba doar prin promovarea unei legi a descentralizării – obiectiv extrem de drag lui Liviu Dragnea pe vremea când era marele jupan al CJ Teleorman.

Acum însă, Dragnea nu mai suflă o vorbă despre descentralizare, dându-și astfel de gol dorinţa de a-i priponi de guvern, definitiv, pe primari și pe şefii de CJ. Fapt sesizat de Oprişan care, dacă tot este presedintele UNCJR, a repus pe tapet necesitatea strângerii colaborării între Guvern și Consilii Judeţene și trecerii la descentralizare. Până atunci, evident este că în PSD-ul lui Dragnea nu e linişte nici după ce liderul PSD a ajuns în sfârşit să guverneze – Viorica Dăncilă chiar nu se pune. Ca urmare, ori Dragnea îşi va mitui din gros adversarii, cumpărându-i înainte de Congres, ori Congresul se va desfășura cu cuțitele pe masă.

În plus, dacă ne amintim că Iliescu, Năstase și Geoană au ajuns istorie la nişte congrese aranjate – vezi, Doamne – în favoarea lor, rezultă că soareaua organizată de pesedişti pe 10 martie s-ar putea juca și cu final deschis, date fiind conflictele care macină tot mai acut partidul.

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI