luni, 1 martie, 2021
3.7 C
Buzău

Haos în Ministerul Educației. Șefii educației din șase județe, printre care și șefa ISJ Buzău, Florina Stoian, pe punctul de a fi debarcați

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Brăila Haos în Ministerul Educației. Șefii educației din șase județe, printre care și...

Haos în Ministerul Educației. Șefii educației din șase județe, printre care și șefa ISJ Buzău, Florina Stoian, pe punctul de a fi debarcați

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Şase dintre inspectorii școlari judeţeni revocați de fostul ministru al educației Liviu Pop și repuși în funcţii de justiție, printre care și șefa ISJ Buzău, Florina Stoian, au fost notați acum cu calificativ nesatisfăcător de Ministerul Educației. Evaluarea făcută de minister este ilegală, susţin inspectorii școlari demiși, care descriu neregulile întâlnite și spun că vor contesta procedura. Surse apropiate situației au afirmat că motivul noii încercări de a-i îndepărta pe respectivii inspectori este politic, lucru dezmințit de Ministerul Educației. La fel ca prima dată, și acum inspectorii au fost anunţaţi de calificative vineri seara, prin fax.

Cei şase inspectori revocați de Pop, repuși în funcţii de justiție și care au primit acum punctaje mici la evaluarea Ministerului Educației sunt şefii educației din judeţele Buzău, Mehedinți, Arad, Brăila, Ialomiţa și Vrancea.

Şefa IŞJ Buzău, Florina Stoian, şi adjunctele sale, revocate din funcţie de Ministerul Educației

Astfel, șefa Inspectoratului Școlar Judeţean (IŞJ) Buzău, Florina Stoian, a fost revocată din funcţie de către Ministerul Educației pentru a doua oară în 6 luni. Stoian mai fusese eliberată din funcţie, în 2017, însă a mers în instanţă şi a câştigat în primă fază repunerea în funcţie. De data aceasta, întreaga conducere a IŞJ Buzău a primit calificativul „nesatisfăcător” din partea Minsterului Educaţiei.

Calificativul nesatisfăcător a fost primit şi de către inspectorii şcolari generali din judeţele Brăila, Mehedinţi, Buzău, Arad, Vrancea şi Ialomiţa. Evaluarea făcută de minister este ilegală, susţin o parte din inspectorii puşi din nou pe liber.

Citește și: Iohannis îi arată mușchii lu’ Dragnea, pas cu pas, în cinci pași simpli

Florina Stoian a contestat rezultatul evaluării realizate de Ministerul Educaţiei, în urma căreia întreaga echipă managerială a IŞJ Buzău, din care mai fac parte  Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău, a primit calificativ „nesatisfăcător”. Conform unei metodologii din 2015 privind evaluarea inspectorilor şcolari, aceştia pot fi demişi dacă nu întrunesc punctajul minim necesar.

Şefa învăţământului buzoian a precizat că, la acest moment, nu există un ordin de demitere pe numele său sau al altui inspector şcolar general. „Chiar acum suntem la Ministerul Educaţiei să depunem contestaţie. Invocăm vicii de procedură. Evaluarea nu s-a desfăşurat conform metodologiei. Toate trei am primit punctaj mai mic de 70 de puncte. Deocamdată nu suntem demise, până nu se primeşte un răspuns la contestaţia pe care am depus-o. Termenul legal de răspuns este de 10 zile”, a declarat Florina Stoian.

Florina Stoian a mai fost revocată din funcţie, în seara zilei de 18 august, printr-un ordin ministerial trimis prin fax la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău. I s-a reproşat întârzierea raportării unor situaţii şi nepublicarea pe site a declaraţiilor de avere ale angajaţilor instituţiei. După o lună, a obţinut luni în instanţă suspendarea ordinului ministerial prin care a fost revocată din funcţie.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...