duminică, 29 noiembrie, 2020
1.8 C
Buzău
duminică, 29 noiembrie, 2020
1.8 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST PRIMĂRIA BRĂILA A BĂTUT IAR PALMA CU DOG RESCUE. CAMPANII DE STERILIZĂRI...

PRIMĂRIA BRĂILA A BĂTUT IAR PALMA CU DOG RESCUE. CAMPANII DE STERILIZĂRI MASIVE ÎN ACEST AN

SPECIAL

Petre Emanoil Neagu: NU există cale de întoarcere. Trebuie să câștigăm un nou mandat, pentru că anul viitor va fi un an de foc...

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, vorbește, într-un amplu interviu acordat EXPRESS SUD-EST, despre activitatea sa în cadrul...

Claudiu Voicu, trompeta cu jeg de Mocanu, vrea să fericească pe veci orașul Pătârlagele, să-l ducă la loc cu verdeață. Ori despre un altfel...

Desigur, știrea poate părea a fi una falsă, ticluită în laboratoarele perfidului PSD/Pro România, ca să bage spaima sau...

Stelian Ion de la USR, fratele de cruce penală al lui Radu Mazăre. Ce legătură există între candidatul USR la Primăria Constanța și fostul...

O serie de dezvăluiri incendiare prezintă culisele politicii românești. Un episod incredibil se petrece la Constanța unde USR-istul Stelian...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

• asta au decis, recent, consilierii municipali în ideea de a reduce fenomenul abandonului de câini pe străzi • Primăria Brăila a mai colaborat şi în trecut cu asociaţia “Dog Rescue Romanian”, care a gestionat adăpostul Lacu Sărat până când a fost preluat de “Happy Dogs in Mediums”, care l-a cumpărat  • pe lângă sterilizări, asociaţia se angajează să sprijine Primăria în promovarea câinilor din adăpostul Unirea pentru a fi adoptaţi, dar şi să efectueze evenimente pentru conştientizarea populaţiei asupra problemei maidanezilor

Membrii CLM Brăila au aprobat, recent, reluarea colaborării cu Asociaţia “Dog Rescue Romanian”, cea care a gestionat până nu demult adăpostul de câini de la Lacu Sărat. De această dată însă, parteneriatul vizează în mod special organizarea de campanii de sterilizare a câinilor cu stăpân, în ideea reducerii fenomenului abandonului  animalelor pe străzi.

Potrivit raportului proiectului, în conformitate cu o hotărâre a CLM din 2014, operatorul serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiu este Serviciul de Utilitate Publică de Administrare şi Gospodărire Locală Brăila. Din aceeaşi sursă aflăm că această colaborare a survenit în urma unei corespondenţe din decembrie 2017 între Asociaţia Dog Rescue Romanian şi municipalitate. Practic, ONG-ul este cel care a solicitat încheierea unui parteneriat, având ca obiect organizarea de campanii de sterilizare a câinilor cu stăpân în vederea reducerii abandonului, promovarea şi adoptarea celor din adăpostul public al Municipiului şi creşterea calităţii vieţii maidanezilor din adăpost.

Asociaţia Dog Rescue Romanian se află la a doua colaborare cu Primăria Municipiului Brăila, în anul 2014 aprobându-se prin HCLM nr. 133 încheierea unui parteneriat între cele două părţi. Acest parteneriat a încetat la data de 31.12.2017. Pe durata desfăşurării parteneriatului aprobat prin HCLM 133/2014, Asociaţia Dog Rescue Romanian a preluat activităţile din adăpostul Lacu Sărat. Tot pe durata parteneriatului, Asociaţia a preluat 990 câini, din care 762 din adăpostul Unirea şi 228 dintre cei capturaţi pe domeniul public de echipa Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân. Aceasta a avut ca rezultat disponibilizarea locurilor de cazare din adăpostul Unirea (în acea perioadă adăpostul era populat la capacitatea maximă), posibilitatea efectuării de noi acţiuni de capturare a câinilor de pe domeniul public şi rezolvarea reclamaţiilor cu privire la agresivitatea câinilor fără stăpân”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

«Dog Rescue» a ajutat la sterilizarea a 3.300 de câini în Municipiu

Aceeaşi sursă precizează că în perioada iulie 2014 – noiembrie 2017 Primăria a organizat în parteneriat cu Asociaţia Dog Rescue Romanian 38 campanii de sterilizare gratuită a patrupedelor, pe parcursul cărora s-au sterilizat 3.336 câini. În proiectul de hotărâre este prezentată o situaţie defalcată pe ani, a câinilor sterilizaţi şi adoptaţi. Concret, în anul 2014 au fost sterilizaţi 565 de câini şi adoptaţi 20, în 2015 s-au făcut 1.887 sterilizări şi 337 adopţii, în 2016 – 503 sterilizări şi 181 adopţii, iar în 2017 sunt bifate 381 de sterilizări şi 452 adopţii. Cu alte cuvinte, vorbim despre un total de 3.336 de câini sterilizaţi şi 990 adoptaţi.

În cadrul aceluiaşi parteneriat au fost organizate şi câteva evenimente care au avut ca scop informarea şi conştientizarea deţinătorilor de câini în scopul reducerii abandonului, dar şi promovarea adopţiilor. Astfel, s-a desfăşurat o campanie de informare în şcoli în luna septembrie 2015 (în şcolile “Ion Luca Caragiale”, “Sf. Andrei”, “George Coşbuc”, “M. Kogălniceanu”, “A.S. Puşkin”) şi una în februarie 2016 (în şcolile “Mihu Dragomir” şi “Ecaterina Teodoroiu”). În scopul promovării adopţiilor a fost organizat şi un târg de adopţie, dar şi “Ziua porţilor deschise”, la ambele adăposturi.

Numeroasele campanii de sterilizare organizate de Primăria Municipiului Brăila în parteneriat cu Asociaţia Dog Rescue Romanian, dar şi campaniile de informare au adus o schimbare pozitivă în ceea ce priveşte deţinerea responsabilă de animale de companie şi au contribuit la micşorarea ratei abandonului, prin sterilizarea unui număr apreciabil de câini cu stăpân. Totodată înregistrarea câinilor cu stăpân sterilizaţi în campanii oferă posibilitatea vaccinării antirabice a acestora de către DSVSA Brăila, prevenind astfel răspândirea acestei boli şi asigurând protecţia populaţiei”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit noului parteneriat încheiat între cele două părţi, obiectul este constituit de organizarea de campanii de sterilizare a câinilor cu stăpân în scopul reducerii abandonului; promovarea şi adoptarea câinilor din adăpostul public; informarea/educarea copiilor, tinerilor şi adulţilor privind responsabilizarea acestora ca deţinători sau proprietari de câini. Acesta a intrat în vigoare la data semnării lui de către părţi şi este valabil până pe 31 decembrie 2018, cu posibilitatea de a fi prelungit prin act adiţional, dacă există un acord al Primăriei şi Asociaţiei deopotrivă.

De precizat că, în cadrul parteneriatului, SUPAGL Brăila se obligă să contribuie la organizarea şi desfăşurarea campaniilor de sterilizare prin asigurarea spaţiului adecvat de lucru pentru punctul de sterilizare, a utilităţilor (apă-canal, energie electrică, colectarea deşeurilor menajere, din plastic, medicale, a toaletelor ecologice), a dotărilor punctului de sterilizare, a pazei, cazării echipei de medici. De asemenea, la punctele de sterilizare, SUPAGL Brăila va avea un reprezentant care va realiza programarea, evidenţele şi va găsi soluţii rapide la situaţii neprevăzute. Totodată va promova campaniile în mass-media locală, va preda Asociaţiei câinii aleşi pentru adopţie (deparazitaţi, vaccinaţi, cu carnet de sănătate, microcipaţi şi înregistraţi în RECS) şi va permite accesul Asociaţiei în adăpostul public în vederea fotografierii câinilor cu potenţial ridicat de adopţie.

Ambele părţi se obligă să popularizeze pe site-urile proprii proiectele, acţiunile şi evenimentele privind sterilizarea

De cealaltă parte, “Dog Rescue” îşi ia ca angajament să contribuie la organizarea şi desfăşurarea campaniilor de sterilizare prin asigurarea resurselor umane (echipe de medici) şi materiale (carnete de sănătate, microcipuri, materiale sanitare, medicamente), a dotărilor necesare desfăşurării activităţilor sanitar-veterinare, să înregistreze datele în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân, să asigure transportul medicilor, să asigure asistenţa medicală post operatorie în cazul în care apar probleme medicale ca urmare a intervenţiei. Totodată, Asociaţia coordonează şi răspunde de întreg actul medical, sterilizează câinii adoptaţi din adăpostul public şi îi promovează în vederea creşterii adopţiilor.

De altfel, ambele părţi se obligă să popularizeze pe site-urile proprii proiectele, acţiunile şi evenimentele, să organizeze evenimente în locuri publice în scopul de a informa/educa copii, tineri şi adulţi în privinţa responsabilităţii ca deţinători sau proprietari de câini (minim 2 ani), precum şi să întocmească un raport de activitate la finalizarea parteneriatului, care să fie făcut cunoscut cetăţenilor.

Proiectul a fost aprobat în şedinţa ordinară a CLM Brăila cu 25 voturi “pentru” şi o abţinere din partea consilierului municipal PND Bogdan Botea.

Primarul a promis campanii masive de sterilizare a câinilor pe 2018

Reamintim că adăpostul pentru câini care funcţionează la Lacu Sărat s-a privatizat după ce Asociaţia Einfach Tierschutz e.V. din Germania a decis, recent, să cumpere amplasamentul şi să îi dea o nouă denumire: “Phoenix Shelter”. În prezent, acesta este manageriat de ONG-ul “Happy Dogs In Mediums”, ca reprezentant al asociaţiei nemţeşti în România. Ei bine, primarul Marian Dragomir nu s-a arătat deranjat de această veste, ba chiar a precizat că municipalitatea nu va avea prea mult de suferit pentru că a pierdut un adăpost şi a punctat că va continua, în 2018, toate acţiunile desfăşurate în anii trecuţi în privinţa rezolvării problemei câinilor comunitari.

“Noi vom continua campaniile de sterilizare şi de adopţie în cursul anului 2018, dar vom aplica şi măsurile prevăzute de legislaţie”, a afirmat Dragomir, într-un interviu recent acordat redactorilor “Obiectiv – Vocea Brăilei”, pe tema proiectelor din acest an. Totodată, edilul-şef a explicat că nu va construi un adăpost nou şi nici nu va investi suplimentar pentru mărirea celui existent la Unirea. (Sursa: obiectivbr.ro)

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
13,610,357
272,254
8,041,239
5,296,864
India
9,393,039
136,733
8,802,267
454,039
Brazil
6,290,272
172,637
5,562,539
555,096
Russia
2,242,633
39,068
1,739,470
464,095
France
2,208,699
52,127
161,137
1,995,435
Spain
1,646,192
44,668
0
1,601,524
UK
1,605,172
58,030
0
1,547,142
Italy
1,564,532
54,363
720,861
789,308
Argentina
1,413,375
38,322
1,242,877
132,176
Colombia
1,299,613
36,401
1,197,204
66,008
Mexico
1,100,683
105,459
813,254
181,970
Germany
1,041,970
16,377
711,000
314,593
Poland
973,593
16,746
538,273
418,574
Peru
960,368
35,879
891,004
33,485
Iran
935,799
47,486
648,831
239,482
South Africa
785,139
21,439
723,347
40,353
Ukraine
722,679
12,213
339,378
371,088
Turkey
578,347
13,373
396,227
168,747
Belgium
574,448
16,461
37,238
520,749
Chile
548,941
15,322
523,792
9,827
Iraq
548,821
12,200
478,537
58,084
Indonesia
527,999
16,646
441,983
69,370
Czechia
518,649
8,054
442,327
68,268
Netherlands
513,325
9,326
0
503,999
Romania
465,982
11,045
335,764
119,173
Bangladesh
460,619
6,580
375,885
78,154
Philippines
427,797
8,333
388,062
31,402
Pakistan
395,185
7,985
339,810
47,390
Canada
364,810
11,976
290,700
62,134
Saudi Arabia
356,911
5,870
346,023
5,018
Morocco
349,688
5,739
298,574
45,375
Israel
334,988
2,854
322,211
9,923
Switzerland
318,290
4,621
222,100
91,569
Portugal
290,706
4,363
206,275
80,068
Austria
275,661
3,018
210,697
61,946
Sweden
243,129
6,681
0
236,448
Nepal
230,723
1,454
211,186
18,083
Jordan
210,709
2,626
142,710
65,373
Hungary
204,708
4,516
54,021
146,171
Ecuador
190,909
13,371
164,009
13,529
UAE
166,502
569
153,449
12,484
Panama
163,453
3,039
142,872
17,542
Serbia
163,035
1,484
31,536
130,015
Bolivia
144,592
8,949
121,280
14,363
Dominican Republic
142,653
2,328
114,317
26,008
Kuwait
142,195
875
135,889
5,431
Japan
142,068
2,074
120,259
19,735
Bulgaria
141,747
3,749
47,779
90,219
Qatar
138,477
237
135,651
2,589
Costa Rica
137,093
1,690
84,991
50,412
Armenia
134,768
2,142
107,364
25,262
Belarus
133,324
1,143
111,455
20,726
Georgia
132,368
1,230
110,049
21,089
Kazakhstan
130,865
1,990
116,187
12,688
Lebanon
125,678
991
74,950
49,737
Croatia
123,693
1,655
98,465
23,573
Oman
122,579
1,391
113,856
7,332
Guatemala
121,798
4,161
110,209
7,428
Egypt
115,183
6,621
102,490
6,072
Azerbaijan
114,025
1,323
71,691
41,011
Ethiopia
108,930
1,695
68,250
38,985
Honduras
107,513
2,905
47,638
56,970
Moldova
105,852
2,269
93,028
10,555
Slovakia
104,632
798
62,094
41,740
Greece
103,034
2,223
9,989
90,822
Venezuela
101,760
892
96,652
4,216
Tunisia
94,980
3,153
69,226
22,601
Myanmar
87,977
1,887
67,588
18,502
Bosnia
86,710
2,576
51,068
33,066
Bahrain
86,645
341
84,785
1,519
China
86,512
4,634
81,598
280
Kenya
82,605
1,445
54,399
26,761
Palestine
81,890
704
62,944
18,242
Libyan Arab Jamahiriya
81,273
1,153
52,299
27,821
Algeria
81,212
2,393
52,568
26,251
Paraguay
81,131
1,731
57,496
21,904
Denmark
78,354
823
61,461
16,070
Slovenia
74,257
1,336
52,814
20,107
Uzbekistan
72,753
608
70,047
2,098
Kyrgyzstan
71,971
1,262
63,407
7,302
Ireland
71,942
2,050
23,364
46,528
Nigeria
67,330
1,171
62,819
3,340
Malaysia
63,176
354
51,314
11,508
Macedonia
60,723
1,699
37,505
21,519
Lithuania
58,212
482
14,056
43,674
Singapore
58,205
29
58,119
57
Ghana
51,379
323
50,298
758
Afghanistan
45,966
1,752
36,709
7,505
El Salvador
38,405
1,111
35,078
2,216
Albania
36,790
787
18,152
17,851
Norway
35,546
328
20,956
14,262
Montenegro
34,454
481
22,796
11,177
Luxembourg
33,974
306
24,073
9,595
S. Korea
33,824
523
27,542
5,759
Australia
27,889
907
25,585
1,397
Finland
24,307
393
16,800
7,114
Cameroon
24,117
437
22,177
1,503
Sri Lanka
22,988
109
16,656
6,223
Côte d'Ivoire
21,261
131
20,912
218
Uganda
19,944
201
8,944
10,799
Zambia
17,589
357
16,925
307
Sudan
17,404
1,235
10,175
5,994
Madagascar
17,341
251
16,657
433
Latvia
16,561
193
1,719
14,649
Senegal
16,027
332
15,582
113
Mozambique
15,586
129
13,677
1,780
Angola
15,087
345
7,763
6,979
Namibia
14,285
150
13,412
723
French Polynesia
14,096
73
4,842
9,181
Guinea
13,039
76
11,982
981
Maldives
12,947
46
11,781
1,120
DRC
12,608
333
11,495
780
Tajikistan
12,118
86
11,518
514
Estonia
11,698
109
6,974
4,615
French Guiana
11,179
70
9,995
1,114
Cabo Verde
10,700
105
10,161
434
Jamaica
10,669
251
5,953
4,465
Botswana
10,258
31
7,717
2,510
Cyprus
10,231
48
2,057
8,126
Zimbabwe
9,822
275
8,472
1,075
Malta
9,609
132
7,418
2,059
Haiti
9,272
232
7,951
1,089
Gabon
9,191
59
9,037
95
Mauritania
8,458
172
7,665
621
Guadeloupe
8,344
149
2,242
5,953
Cuba
8,173
133
7,554
486
Réunion
7,940
40
7,172
728
Syrian Arab Republic
7,715
409
3,444
3,862
Bahamas
7,496
163
5,830
1,503
Trinidad and Tobago
6,630
118
5,732
780
Andorra
6,610
76
5,710
824
Swaziland
6,406
121
5,987
298
Hong Kong
6,124
108
5,328
688
Malawi
6,025
185
5,453
387
Rwanda
5,891
47
5,480
364
Nicaragua
5,784
160
4,225
1,399
Congo
5,774
94
4,988
692
Djibouti
5,676
61
5,577
38
Belize
5,647
144
3,072
2,431
Uruguay
5,511
75
4,185
1,251
Martinique
5,413
40
98
5,275
Iceland
5,371
26
5,152
193
Guyana
5,338
149
4,317
872
Suriname
5,312
117
5,192
3
Mayotte
5,181
49
2,964
2,168
Equatorial Guinea
5,153
85
5,009
59
Central African Republic
4,913
63
1,924
2,926
Aruba
4,833
45
4,664
124
Mali
4,659
149
3,138
1,372
Somalia
4,451
113
3,417
921
Thailand
3,977
60
3,800
117
Gambia
3,731
123
3,590
18
South Sudan
3,104
61
2,954
89
Benin
2,974
43
2,819
112
Togo
2,946
64
2,435
447
Burkina Faso
2,816
68
2,579
169
Guinea-Bissau
2,422
43
2,309
70
Sierra Leone
2,410
74
1,834
502
Curaçao
2,258
4
1,123
1,131
Yemen
2,160
615
1,498
47
Lesotho
2,109
44
1,278
787
New Zealand
2,050
25
1,956
69
Chad
1,663
101
1,504
58
Liberia
1,595
83
1,343
169
San Marino
1,586
45
1,285
256
Niger
1,484
70
1,205
209
Vietnam
1,341
35
1,179
127
Liechtenstein
1,253
15
1,024
214
Channel Islands
1,218
48
975
195
Sint Maarten
1,062
25
947
90
Gibraltar
1,009
5
920
84
Sao Tome and Principe
989
17
930
42
Mongolia
784
0
354
430
Turks and Caicos Islands
748
6
706
36
Diamond Princess
712
13
659
40
Saint Martin
690
12
598
80
Burundi
681
1
575
105
Taiwan
648
7
556
85
Papua New Guinea
645
7
588
50
Comoros
611
7
586
18
Monaco
607
3
537
67
Eritrea
577
0
498
79
Tanzania
509
21
183
305
Faroe Islands
502
0
498
4
Mauritius
501
10
443
48
Bhutan
396
0
373
23
Isle of Man
369
25
338
6
Cambodia
315
0
301
14
Cayman Islands
274
2
252
20
Barbados
270
7
249
14
Saint Lucia
252
2
109
141
Bermuda
247
9
211
27
Seychelles
173
0
162
11
Caribbean Netherlands
161
3
155
3
Brunei
150
3
145
2
Antigua and Barbuda
141
4
130
7
St. Barth
127
0
94
33
Dominica
85
0
63
22
Saint Vincent and the Grenadines
85
0
79
6
British Virgin Islands
71
1
70
0
Macao
46
0
46
0
Grenada
41
0
30
11
Lao People's Democratic Republic
39
0
24
15
Fiji
38
2
33
3
New Caledonia
32
0
32
0
Timor-Leste
30
0
30
0
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
16
0
13
3
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Marshall Islands
4
0
1
3
Anguilla
4
0
3
1
Wallis and Futuna
3
0
1
2
Samoa
2
0
0
2
Vanuatu
1
0
0
1
Updated on 29 November 2020 9:39
- Advertisement -

DE ACELAȘI AUTOR

EDITORIAL

Pensiile speciale și vladțepeșistii poporului. Despre cum să dai pe la nasul prostimii cu un pic de damf de anticorupție și, astfel, să...

Nu trebuie să te fi uitat foarte atent la demisiile amalgamate din parlament pentru a sesiza șmechereala slinoasă cu care ștabii politici, fie ai PSD ori PNL, fie ai USR, vor să prostească un popor deja prostit. Vorbesc despre demisiile alea care, cică, i-ar lăsa pe ei - parlamentarii sulii - fără pensiile speciale. Toți poartă acum fesul unei...

TOPUL DE AZI