sâmbătă, 27 februarie, 2021
12.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Tulcea REVOLTĂ în DELTA DUNĂRII. Ce spun șefii Consiliului Judeţean Tulcea

REVOLTĂ în DELTA DUNĂRII. Ce spun șefii Consiliului Judeţean Tulcea

REVOLTĂ în DELTA DUNĂRII. Ce spun șefii Consiliului Judeţean Tulcea

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Numărul societăţilor comerciale care au concesionat de la Consiliul Judeţean Tulcea terenuri agricole în Delta Dunării şi refuză să le predea a crescut luna trecută, faţă de cel din perioada anterioară. Consiliul Judeţean Tulcea s-a lovit pentru prima dată, în luna octombrie a anului trecut, de refuzul a patru concesionari de a preda terenurile utilizate la expirarea contractelor încheiate cu autoritatea judeţeană.

Refuzul celor trei societăţi private şi al unei persoane fizice a fost urmat de acţiuni în instanţă, dar şi de o hotărâre de Consiliului Judeţean privind întocmirea studiilor de oportunitate pentru concesionarea suprafeţei aflate în litigiu, circa 17.410 hectare, adică peste 50% din amenajările agricole concesionate în Delta Dunării.

Numărul societăţilor comerciale care au concesionat de la Consiliul Judeţean Tulcea terenuri agricole în Delta Dunării şi refuză să le predea a crescut luna trecută, faţă de cel din perioada anterioară. Este vorba de doi concesionari persoane fizice care, potrivit informaţiilor făcute publice pe site-ul CJ, au deţinut în ultimii 20, respectiv 15 ani, dreptul de a exploata trei amenajări agricole, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.660 de hectare.

Noi i-am notificat pe concesionari, dar nu au venit să predea terenurile. Am făcut demersurile legale pentru ca terenurile să devină libere de sarcini”, a declarat miercuri, în timpul şedinţei de plen a forului judeţean, Nicuşor Condrat, potrivit Agerpres.

El a răspuns astfel unei interpelări a consilierului judeţean PNL, Corneliu Bejan, care a solicitat o situaţie privind stadiul pregătirii licitaţiilor pentru terenurile deţinute de CJ în Delta Dunării. „Am început demersurile pentru a obţine avizele necesare studiilor de oportunitate a concesionării terenurilor”, a precizat Condrat.

CJ Tulcea administrează terenuri agricole şi piscicole situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în suprafaţă totală de 71.292 de hectare. Din această suprafaţă, CJ a concesionat 32.196,91 de hectare din amenajări agricole şi 34.912,35 hectare din amenajările piscicole.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -