sâmbătă, 6 martie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Să mori de râs! Liviu Dragnea declară că e de acord cu...

Să mori de râs! Liviu Dragnea declară că e de acord cu Klaus Iohannis în ceea ce privește legile justiției

Să mori de râs! Liviu Dragnea declară că e de acord cu Klaus Iohannis în ceea ce privește legile justiției

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a arătat total de acord cu afirmațiile făcute la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis și președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker în ceea ce privește legile justiției din România.

Liderul PSD a declarat că a ”apreciat foarte mult” ce a spus șeful statului român și, mai mult decât atât, a susținut că împărtășește aceleași obiective cu cei doi oficiali, și anume  ”independența justiției să nu fie afectată”.

Am apreciat foarte mult ce a spus președintele Iohannis, am același punct de vedere. De fapt și domnul Juncker a spus poate cu alte cuvinte același lucru. Legile justiției vor fi puse în acord cu deciziile Curții Constituționale. Sunt deja 2 legi care au ieșit de la Curte și care se întorc la Parlament. Va urma și a 3-a lege și vom vedea ce decide Curtea.

Citește și: Dragnea vrea serviciile secrete: le schimbă legislația pentru că poate!

De asemenea, susțin același punct de vedere că asta e o problemă care ține de România și este bine ca noi să o rezolvăm aici. Și sigur vom găsi, n-avem de ce să nu găsim punctele de vedere comune, obiectivele pe care și noi le avem și înțeleg că toată lumea de bună credință le are, și anume independența justiției să nu fie afectată și bunul mers al actului de justiție în România să fie încurajat și întărit. Deci nu văd de ce am avea puncte de vedere diferite.” – a spus Liviu Dragnea după o ședință cu liderii grupurilor parlamentare PSD de la Palatul Parlamentului. 

În ceea ce privește avertismentul dat de Jean Claude Juncker, care a spus că, dacă legile justiţiei rămân aşa cum le-a votat Parlamentul, discuţiile privind renunţarea la MCV şi intrarea în spaţiul Schengen ”se vor pune în alţi termeni”, Liviu Dragnea a dat asigurări că articolele legislative care afectează independența justiției vor fi modificate din nou.

Citește și: ȘOC în dosarul Tel Drum 1: Procurorii DNA i-au luat urmele beizadelei Valentin Ștefan Dragnea!

”În primul rând nu mai rămân în forma adoptată pentru că ele vor fi modificate în acord cu deciziile Curții Constituționale, dar iar revin la declarația președintelui Iohannis, care a spus că va face tot ce e posibil, și noi la fel, de altfel, ca închiderea MCV-ului și aderarea la Schengen să fie afectate de aceste legi.

Mai mult decât atât, noi insistăm în continuare pe discuții punctuale, pe un articol, două, ”n” articole, care să zicem că ar afecta independența justiției și pe care parlamentarii din comisie și noi în plen nu le-am observat.” – a spus președintele PSD.

De altfel, Dragnea a ținut să sublinieze și faptul că în Parlament… se mai poate greși.

După deciziile pe care le-a luat Curtea Constituțională, restul articolelor care n-au fost declarate neconstituționale au fost declarate constituționale, ceea ce este un lucru bun. Se întorc la Parlament, oricine poate ataca la Curtea Constituțională și numai judecătorii Curții știu exact cum să interpreteze Constituția. În Parlament se mai poate greși, dar nu este vorba despre articole fundamentale, adică de niște prevederi fundamentale.

Oricare articol este important, sigur … așa a fost o interpretare pe care au dat-o în comisia specială și o vom repara în Parlament.” a mai spus Dragnea.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...