sâmbătă, 27 februarie, 2021
12.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Tulcea Pardina şi Chilia Veche, în pericol de a fi expuse la situații...

Pardina şi Chilia Veche, în pericol de a fi expuse la situații de urgență

Pardina şi Chilia Veche, în pericol de a fi expuse la situații de urgență

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Specialişti ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) şi ai Consiliului Judeţean Tulcea verifică, zilele acestea, situaţiile sesizate de două primării din judeţ privind apariţia unor posibile probleme în infrastructura din Pardina şi Chilia Veche, localităţi din Delta Dunării.

Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui, a declarat marţi, pentru Agerpres, că, la Pardina, în zona în care şi în anii trecuţi au apărut probleme din cauza eroziunii malului Dunării, valurile continuă să ameninţe Uzina de apă a localităţii, informează radioconstanta.ro.

„Specialiştii SGA mi-au spus că lucrarea de acolo este foarte complexă şi necesită până la 30 de milioane de euro“, a afirmat Furdui.

Citește și: Tulcea, orașul în care un incendiu și Legea transportului public îi lasă pe localnici fără autobuze

La Chilia Veche, podul aflat pe drumul judeţean Tudor Vladimirescu-Chilia Veche se erodează, iar specialişti ai autorităţii judeţene verifică situaţia.

„Nu sunt situaţii de urgenţă iminente din datele pe care le avem la ora aceasta. După ce vom primi rapoartele specialiştilor, în funcţie de gravitate şi de speţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) se va întruni pentru a decide dacă este cazul unor intervenţii şi din ce fonduri“, a precizat prefectul judeţului Tulcea, preşedintele CJSU.

De mai mulţi ani, autorităţile comunei Pardina au semnalat problemele cu care se confruntă din cauza curenţilor Dunării care erodează malul fluviului şi pun în pericol atât Uzina de apă, cât şi gospodării din zonă.

Autorităţile locale susţin că în zonă nu există dig de apărare împotriva inundaţiilor, iar curenţii Dunării au format scobituri adânci de cel puţin 18 metri în mal. Pentru a preveni apariţia unor probleme, autorităţile au intervenit, în unii ani, cu saci cu nisip şi tone de piatră, în baza unor hotărâri ale CJSU.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -