luni, 8 martie, 2021
5.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST EDITORIAL De doi lei speranță

De doi lei speranță

De doi lei speranță

NEWS

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Ne-am resemnat, nu mai vrem nici măcar de doi lei speranţă, dar dacă bucăţica vreunuia dintre noi va fi cumva mai mică, de restul am dori amăgire împerecheată în ea.

Iarna stă se pupe cu primăvara, membrii Cabinetului Tudose se pupă cu membrii noului Cabinet Dăncilă, iar noi nu pupăm nimic. Noi stăm şi aşteptăm să se apuce odată de treabă vechiul ori noul Guvern, Președinția, să ne prefacem că așteptăm noile salarii, să ne prefacem că așteptăm mugurii unei altfel de primăveri, că vom tăia totuși mielul cuiva de Paște, să ne facem că vine Dragobetele, să vină ghioceii şi – de ce nu? –  păsările călătoare… Nu alea de prin politica românească, ci alea autentice, care nu uită niciodată unde e stânga ori dreapta.

Vine februarie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii douăzeci și nouă de ani. Să ningă odată, inflația nu ne mai afectează de mult, ne-am obişnuit să trecem suferind prin iarnă,  învăţând din suferinţe prin primăvară, memorând suferinţele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna.

Citește și: EXCLUSIV! KLAUS IOHANNIS și PACTUL cu DIAVOLUL sau despre cum l-a ACCEPTAT PREȘEDINTELE ca PREMIER pe LIVIU DRAGNEA

Dimineaţa la micul dejun întindem speranţa pe pâine, mâncând-o pe jumătate, la prânz mâncăm cealaltă jumătate, iar seara luăm toate chioşcurile la rând în căutarea ei. Şi, ce, e mai grav, astăzi, speranţa nu se mai dă pe degeaba, costă mai mult decât ne-am fi închipuit vreodată, poate costa o copilărie, poate costa o tinereţe, poate costa cât ea însăși. Ne-am resemnat, nu mai vrem nici măcar de doi lei speranţă, dar dacă bucăţica vreunuia dintre noi va fi cumva mai mică, de restul am dori amăgire împerecheată în ea.

Să ningă mai repede, sufletul nu mai are răbdare să fie dat la reşapat. Într-o ţară în care s-a dovedit că a-ți schimba propriul guvern este foarte profitabil, că întreprinderile de deszăpezire aduc pe bandă rulantă zeci de milioane de euro, în fapt, ca orice funcție în statul ăsta degeaba, oamenii vor să capete acţiuni chiar și pentru deținerea unei banale lopeți. O săptămână mai bună!

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI