sâmbătă, 6 martie, 2021
9.8 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri Îl așteaptă Bica, în Costa Rica? Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, a...

Îl așteaptă Bica, în Costa Rica? Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, a transferat în străinătate milioane de euro din conturile firmelor la care este acționar!

Îl așteaptă Bica, în Costa Rica? Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, a transferat în străinătate milioane de euro din conturile firmelor la care este acționar!

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Ștefan Valentin Dragnea, fiul lui Dragnea, a golit pur și simplu conturile firmelor la care este acționar în ultima lună de zile, spun surse din anturajul acestui personaj. Unele firme au fost pur și simplu desființate! Este vorba despre milioane de euro! Bani transferați apoi, prin diverși interpuși, în bănci din străinătate, pe persoană fizică!

Primele informații despre operațiunile lui Dragnea Jr. de scoatere a banilor din conturi au apărut la mijlocul lunii decembrie a anului trecut. Când a scos câteva sute de mii de lei printr-o agenție CEC Bank din Corabia deși putea să scoată banii la Turnu Măgurele sau Alexandria. Mai mult, acești bani au fost transferați unei persoane fizice. Conform informațiilor noastre, care fac și mai suspecte tranzacțiile odraslei lui Dragnea, directorul agenției CEC Bank din Corabia este cenzor la firma familiei vicepremierului Paul Stănescu, Agromec SA Vișina. Mai mult, soția directorului CEC Bank Corabia este angajată tot la Agromec SA Vișina.

Citește și: EXCLUSIV! Partidul cu ciolaci în coadă ori despre cum a făcut Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, un milion de lei din alegerile parlamentare din 2016

La data de 06.09.2017, Ștefan Valentin Dragnea deschide la CEC Corabia un cont în care depune 370.000 RON despre care declară că sunt dividende de la ZOOVEG 2000 SRL. Apoi transferă banii respectivi la SC Ferma Salcia SA pe numele unui anume Gabriel Tianu. Acest Gabriel Tianu, 52 de ani era, la începutul anului trecut, membru în consiliul de administrație de la SC Ferma Salcia SA. Cu mandat până în anul 2020.

Aceleași surse mai spun că Valentin Dragnea ar fi pe picior de plecare. Iar destinația ar fi Costa Rica. Acolo unde se află și Alina Bica, prietena tatălui său. Nu întâmplător, spun aceleași surse, Bica a obținut dreptul de a profesa avocatura în Costa Rica.

Legături primejdioase între Liviu Dragnea şi Alina Bica

Relaţia apropiată dintre Liviu Dragnea şi Alina Bica a fost descoperită de procurori tot în urma interceptărilor. În urma acestor date, procurorii au deschis o nouă anchetă în care verifică posibile scurgeri de informaţii, dar şi posibila favorizare a infractorului, după ce procurorul Cerbu nu a mai vrut să trimită la instanţă dosarul Referendumului, spun surse judiciare.

Astfel, fosta şefa antimafia, Alina Bica, primea informaţii secrete din anchetele DNA. Dezvăluirea apare chiar în dosarul procurorilor Anticorupţie, care verifică acum ce detalii îi dădea Alinei Bica unul dintre colegii lor. Este vorba despre procurorul Viorel Cerbu, cel care a instrumentat şi dosarul lui Liviu Dragnea, iar la finalul anchetei a refuzat să îl trimită în judecată pe liderul PSD.

Pe de-o parte, în dosarul retrocedărilor ilegale, Alina Bica este interceptată discutând cu Liviu Dragnea despre cum să închidă ancheta lui Ioan Niculae, în schimbul ajutorului, liderul PSD promițându-i că o va susţine pentru funcţia de procuror general al României.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...