luni, 1 martie, 2021
5.2 C
Buzău

Sevil Shhaideh nu va face parte din viitorul Guvern

EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Sevil Shhaideh nu va face parte din viitorul Guvern

Sevil Shhaideh nu va face parte din viitorul Guvern

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, duminică, la finalul şedinţei pe care parlamentarii PSD+ALDE au avut-o cu miniştrii propuşi în Cabinetul Dăncilă, că Sevil Shhaideh nu va reveni în Guvern şi că nici pentru fostul premier Mihai Tudose nu s-a stabilit dacă va primi sau nu vreo funcţie în conducerea Camerei Deputaţilor. 

Ne-am întâlnit cu toţi parlamentarii PSD+ALDE pentru a discuta programul de mâine, pentru a discuta despre audierile în comisii, pentru ca premierul desemnat să aibă prima discuţie şi prezentare în faţa grupurilor parlamentare din coaliţie. A prezentat fiecare ministru, fiecare membru al Cabinetului propus pentru audierile de mâine. (…) Am stabilit cu colegii noştri ca miercuri să avem întâlnirea tradiţională a grupurilor parlamentare înainte de sesiunea care începe pe 1 februarie. (…) Programul de guvernare este cam acelaşi care a fost votat”, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului. 

El a spus că speră în susţinerea UDMR, adăugând că „este foarte bine” ca liderul Uniunii să fie critic. „Este foarte bine să fie critic. Noi am avut o discuţie cu grupurile UDMR. S-a stabilit că mâine ei vor avea o întâlnire politică unde vor decide dacă susţin prin vot învestitura Guvernului sau nu. Sperăm să ne susţină”, a menţionat Dragnea. 

Întrebat dacă Sevil Shhaideh se întoarce în Guvern ca secretar general, liderul PSD a negat: „Răspunsul este nu”. 

Nici despre Mihai Tudose preşedintele social-democraţilor n-a dat mai multe detalii. „Nu ştiu (dacă va primi o funcţie la Cameră – n.r.). Asta vom hotărî în grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor miercuri. Din câte ştiu eu, nu s-a discutat despre asta”, a explicat Liviu Dragnea. 

El a susţinut, pe de altă parte, că Eugen Teodorovici va avea mână liberă să facă modificări, în limitele prevederilor legale. „Eugen Teodorovici, ca orice ministru din Cabinet, are mână liberă atât cât îi permit Constituţia şi Legea de organizare a Guvernului. Decizia finală o ia tot timpul prim-ministrul şi, dacă sunt decizii care ţin de politicile publice asumate în program prin coaliţia de guvernare, trebuie să fie şi decizia în coaliţia de guvernare. Noi am avut discuţii cu fiecare ministru şi fiecare are mână liberă să propună şi să argumenteze. Orice propunere care este benefică va avea susţinere”, a afirmat preşedintele PSD. 

Liviu Dragnea a mai spus că presa a răstălmăcit unele declaraţii ale premierului desemnat, Viorica Dăncilă. „Nu există aşa ceva. Acolo a fost o răstălmăcire, cum puteţi să spuneţi că Viorica Dăncilă nu ştie că Iranul nu este în UE? Era o enumerare a unor state care sunt în UE – stratele din UE şi …”, a menţionat el. 

În ceea ce priveşte confuzia făcută de el în privinţa prenumelui lui Neagru Djuvara, Dragnea a precizat că aceasta a fost greşeala altcuiva 

„Eu nu l-am confundat, am făcut o greşeală că am avut încredere în cineva să-mi posteze. Am scris textul, l-am transmis, după care mi-a răspuns, după câteva minute, că a făcut o greşeală. Cine a făcut o greşeală nu mai este. Am mai păţit din astea şi încet-încet cei care le fac dispar”, a arătat preşedintele PSD. 

Întrebat ce părere are că Radu Oprea, ministru desemnat pentru mediul de afaceri, este trimis în judecată din ianuarie 2016 pentru evaziune fiscală, Dragnea a susţinut că astfel de informaţii sunt „lucruri neadevărate”. „Serios? Când? Păi nu s-a întors dosarul la Parchet, dosar făcut de domnul Portocală? Sunt supărat când se supun lucruri neadevărate, nu e trimis în judecată”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.