duminică, 28 februarie, 2021
5.8 C
Buzău

„Mătușa Tamara” și MUTILAREA legilor JUSTIȚIEI sau despre Florin Iordache, DONAȚIILE de sute de mii de EURO, tunurile IMOBILIARE și AVERILE primite de la părinți cu niște biete pensii de stat

EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri „Mătușa Tamara” și MUTILAREA legilor JUSTIȚIEI sau despre Florin Iordache, DONAȚIILE de...

„Mătușa Tamara” și MUTILAREA legilor JUSTIȚIEI sau despre Florin Iordache, DONAȚIILE de sute de mii de EURO, tunurile IMOBILIARE și AVERILE primite de la părinți cu niște biete pensii de stat

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Florin Iordache, deputatul disperat să modifice justiția în folosul penalilor politici, a ascuns pe numele părinților pensionari din Caracal un apartament de 100.000 de euro din București. Apartamentul a fost util și ca ipotecă pentru ca fostul ministru să ia un credit bancar. În cele din urmă, șpaga sub formă de apartament primit ca dar de la părinți a ajuns – normal, nu? – la fiica lui Florin Iordache.

Florin Iordache, fostul ministru al Justiției, a ascuns pe numele părinților pensionari din Caracal un apartament de 100.000 de euro din București. Apartamentul a fost util și ca ipotecă pentru ca actualul ministru să ia un credit bancar. În cele din urmă, a ajuns la fiica lui Florin Iordache.

Citește și: Florin Iordache şi „Filiera Libaneză“. Interesul direct al deputatului de Olt pentru amnistia şi grațierea care i-ar scăpa finul de închisoare

Un apartament de peste 94 de metri pătrați aflat lângă un mall al Bucureștiului, aproape de Cotroceni, a fost de facto al lui Florin Iordache. Dar nu a figurat niciodată în declarația de avere a acestuia, pentru că, oficial, proprietari au fost soții Pompiliu și Elisabeta Iordache, adică părinții actualului ministru al Justiției. Apartamentul a fost achiziționat în 2006, în 2009 a fost ipotecat către o bancă pentru un credit necesar pesedistului iar în 2010 a fost donat către fiica lui Florin Iordache.

Părinții din Caracal, apartament în București

Delia Iordache și tatăl Ciordache sau ce naște din pisică, șoareci mănâncă

Acum 11 ani, Pompiliu Iordache avea 73 de ani și era pensionar de vreo patru ani. Locuia de zeci de ani, ca și acum, la Caracal. Acolo a muncit, acolo și-a trăit viața. Totuși, în 2006, pensionarul cu o pensie mică, de stat, a decis să investească, împreună cu soția sa, Elisabeta, aproximativ 100.000 de euro într-o achiziție imobiliară. Adică într-un apartament de aproape o sută de metri pătrați, într-un bloc nou din sectorul 6, lângă mall-ul Plaza, pe o străduță discretă. Apartamentul, însă, nici măcar nu a fost vizitat de soții Pompiliu și Elisabeta Iordache de la Caracal, în imobil locuind soții Florin și Magdalena Iordache, dar și fiica lor, Delia.

În 2009, Florin Ciordache și soția sa au început construcția unei case lângă București. Pe lângă propriile fonduri, soții Florin și Magdalena Iordache au avut nevoie și de un credit ipotecar pentru a acoperi cheltuielile de construcție. Ipoteca a fost pusă chiar pe apartamentul din sectorul 6, deținut, oficial, de părinții deputatului PSD.

Apartamentul părinților, ipotecat pentru Florin Iordache

Magdalena Iordache

Conform unui document al Arhivei Electronice de Garanții Reale Mobiliare (AEGRM), imobilul ipotecat constă “în apartament compus din 3 camere și dependințe în suprafață construită de 94,54 mp, din care suprafața utilă 90,84 mp, situat în București, sector 6 (…), proprietatea d-lui Iordache Pompiliu și Iordache Elisabeta, asupra cărora s-a constituit ipoteca de rang I prin contractul de garanție reală imobiliară (…). Ipoteca s-a constituit în scopul garantării obligației de rambursare a contractului de credit în sumă de 37.338 EUR (…), credit acordat de bancă împrumutaților Iordache Florin și Iordache Magdalena.”

Informațiile referitoare la ipotecă sunt confirmate și de cartea funciară a imobilului.

Părinții au donat casa nepoatei

Și tot în cartea funciară a apartamentului familiei Iordache mai apar câteva informații foarte relevante. Conform acestui document, apartamentul a ajuns în posesia părinților lui Florin Iordache în martie 2006. Până pe 3 iunie 2010, când apartamentul a fost donat către Delia Iordache. Aceasta din urma este nepoata soților Pompiliu și Elisabeta Iordache și fiica soților Florin și Magdalena Iordache. Aproape doi ani mai târziu, în martie 2012, Delia Iordache a vândut apartamentul către soții Florin Cătălin și Ioana Monica Rădoi.

Citește și: Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, despre vânătoarea la care a participat alături de Dragnea: „E o chestie privată, ce treabă am eu? Eu am participat la zeci de partide de vânătoare”

În același an 2012, Delia Iordache și-a cumpărat un apartament de peste 88 de metri pătrați (cel mai probabil, cu banii primiți pe apartamentul din sectorul 6, cel donat de bunicii din Caracal). Informația apare în singura declarație de avere (disponibilă pe portalul Agenției Naționale de Integritate) a Deliei Iordache.

Tot declarația de avere invocată mai arată că fiica lui Florin Ciordache era angajată, în 2016, în Ministerul Afacerilor Externe, pe funcția de referent relații II la Departamentul Românilor de Pretutindeni. Florin Cătălin Rădoi, cumpărătorul apartamentului din sectorul 6 de la Delia Iordache, este tot angajat al MAE, acum secretar II la Ambasada României din Polonia.

Mama lui Florin Iordache: „Care apartament?!“

La telefonul familiei Iordache din Caracal a răspuns Elisabeta Iordache, mama deputatului decis să facă praf Justiția. Când a auzit că e întrebată despre un apartament în București, a răspuns, firesc, surprinsă, de parcă habar n-avea despre ce e vorba: „Care apartament?!“. Apoi s-a repliat și, nervoasă, a adăugat: „Dar de ce te interesează pe dumneata? Nu te cunosc. Fă un articol cu altcineva și lasă-mă în pace!“.

Tentativele de a discuta cu soții Iordache (Florin și Magdalena) n-au avut succes iar încercarea de a discuta cu Delia Iordache s-a blocat la centrala telefonică a Băncii Naționale a României. Conform portalului economica.net, Delia Iordache a fost angajată la începutul acestui an la cancelaria BNR.

Isar: fiica lui Iordache, angajată în BNR pentru OUG

Lucian Isar a găsit o corelație interesantă între OUG de dezincriminare, Florin Ciordache și angajarea fiicei acestuia la BNR. “Ministrul Iordache insistă că își asumă decizia de oportunitate privind Ordonanța privind dezincriminarea. Problema este că, anterior finalizării textului, ministrul Iordache a primit cadouri în diferite forme de la cei interesați de această Ordonanță.

De exemplu, în presă apare informația potrivit căreia Isărescu, direct dezincriminat de Ordonanța Iordache, a angajat-o la Cancelaria BNR pe fata inițiatorului Ordonanței, ministrul Iordache. Angajarea fetei a fost realizată fix în perioada de premeditare și elaborare a textului Ordonanței. Cadou Isărescu către Iordache în perioada de negociere a textului și a situațiilor acoperite de Ordonanță. Ce a mai primit ministrul Iordache pentru a-și asuma Ordonanța și de la câți vizați de text? Doar cadouri pozitive?”, a scris Isar pe blogul său personal.

Părinții și socrii, donații de 320.000 de lei

La începutul lunii ianuarie a.c., pe metoda patentată de Adrian Năstase și mătușa Tamara, Ciordache a primit în 2009 donații de 320.000 de lei (90.000 de euro la acea dată), în total, de la socri, respectiv de la părinți. Așadar, părinții lui Florin Iordache au participat la fericirea fiului lor nu doar cu 150.000 de lei în 2009 și cu ipoteca asupra apartamentului din sectorul 6, ci și cu apartamentul de 100.000 de euro, ajuns la nepoțica Delia.

Cu ocazia publicării acelei dezvăluiri, Elisabeta Iordache declara:

Domnule, bărbatul meu e pensionar de 15 ani. Florin Iordache este fiul meu. Eu ce i-am dat nu i-am dat împrumut. I-am dat băiatului meu. I-am dat de câte ori a avut nevoie și când am avut. I-am dat 170.000 lei (150.000 de lei, conform declarației de avere a lui Florin Iordache – n.r.) când și-a făcut casa. Noi avem stupi, avem pământ. Soțul meu nu a fost acționar la nici o firmă.

Noi suntem pensionari. Noi nu am avut firme. Sunt bucuroasă pentru fiul meu. Nu trebuia să ajungă ministru. Eu i-am zis să nu accepte, dar nu l-au lăsat ăia de acolo. Domnule, eu mi-am crescut copilul așa de frumos și de cinstit… Dar nu vezi ce este în jurul nostru? I-am zis să nu se bage între câini. Îi trebuie liniște și lui, să muncească în mod cinstit, că sunt locuri de muncă. Nu vezi, faci bine și zice că faci rău.” (sursa: romanialibera.ro)

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP