luni, 1 martie, 2021
4.8 C
Buzău

Stațiunea gunoaielor

Stațiunea gunoaielor

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Munți de gunoaie sufocă acum ceea ce a fost odinioară Stațiunea Tineretului, Costinești. Imaginea dezolantă a stațiunii se datorează în primul rând faptului că cei responsabili de curățenie se fac că plouă, pentru ei contând doar încasarea banilor și nicidecum îndeplinirea atribuțiilor.

Amintiri sufocate de gunoaie

Generații întregi de români veneau în vremurile studenției la Costinești și se bucurau de mare, soare și distracție. A fost o vreme atunci când, doar rosteai cuvântul „Stațiunea Tineretului” te năpădeau amintirile plăcute și ți se reaprindea dorința de a te întoarce acolo. Acum însă, vremurile, dar nu și unii oameni, s-au schimbat. Dintr-o perlă a Litoralului, acum Costinești arată ca o hazna, o fundătură sufocată de gunoaie.

Plaja mizerabilă, faleza și promenada plină de tarabagii colorați și muzică infectă, cârciumile și bodegile ticsite de maneliști tatuați și damele de moravuri îndoielnice, prezentau o imagine dezolantă a ceea ce înseamnă așa zisul turism practicat la Costinești.

Conform autorităților locale, serviciul de salubrizare în Costinești este asigurat de două firme: Iridex și SC. Lambat SRL. Prima ocupându-se de măturat și golirea coșurilor de gunoi iar cea de a doua de ridicat gunoiul strâns de Iridex. Întrebat de reporterii de la dezvaluiri.ro dacă este mulțumit de calitatea serviciilor prestate de cele două firme, vicele Băduică a spus că: „având în vedere numărul mare de turiști treaba făcută de cei responsabili cu curățenia este acceptabilă”….

Din păcate acest „acceptabil” ar trebui schimbat cu „inacceptabil”, fața stațiunii arătând jalnic, puținele date din acest material arătând doar o mică parte a mizeriei ce sufocă această stațiune, scrie dezvaluiri.ro

Groapa de gunoi de la Costinești, pericol pentru SIGURANȚA NAȚIONALĂ?

Așa se face că scandalul în jurul gropii de gunoi de la Costinești este departe de a se finaliza. Dacă în urmă cu câteva luni Agenția de Protecția Mediului Constanța a emis o autorizație integrată de mediu investiției firmei Iridex Group Salubrizare SRL pentru groapa de gunoi (act care a născut numeroase controverse), acum vine rândul Armatei să fie deranjată de această „rampă ecologică”. Într-o adresă transmisă de Ministerul Apărării Naționale – Statul Major al Forțelor Aeriene – către un petiționar se arată că groapa de la Costinești perturbă buna funcționare a stației de radiolocație din cadrul unității militare Schitu – Costinești. Cu alte cuvinte, radarele militare, cele care au rolul de a monitoriza activitatea pe Marea Neagră, nu funcționează la parametrii normali din cauza gropii de gunoi din apropiere, amenajată de firma Iridex. Cel mai probabil, cauza acestor perturbări constă în înălțimea anormală și neautorizată a mormanelor de gunoi.

Statul Major al Forțelor Aeriene arată în adresa la care făceam referire că „documentația tehnică pentru rampa ecologică aparținând SC Iridex SRL, amplasată în vecinătatea unității militare de la Schitu/Costinești, a fost avizată de către Ministerul apărării Naționale în anul 2004. În opinia noastră, considerăm că nu au fost respectate în totalitate condițiile prevăzute în documentația propusă spre avizare”.

Iar aceste abateri ale firmei Iridex au drept consecințe „diminuarea anumitor parametri de funcționare ai unor stații de radiolocație dislocate în unitatea militară de la Schitu”, se arată în adresa MAPN.

Rămâne de văzut dacă Armata va tolera în continuare această stare de fapt, care ar putea constitui chiar un pericol pentru siguranța națională.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...