marți, 2 martie, 2021
7.6 C
Buzău

Programul de guvernare al Cabinetului Dăncilă: aceeași Mărie, cu altă pălărie

EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Programul de guvernare al Cabinetului Dăncilă: aceeași Mărie, cu altă pălărie

Programul de guvernare al Cabinetului Dăncilă: aceeași Mărie, cu altă pălărie

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Vineri seară, a fost dat publicității Programul de guvernare cu care Cabinetul Dăncilă va cere votul de încredere Parlamentului.

Programul promite, printre altele, scăderea TVA de la 19% la 18%, începând cu 1 ianuarie 2019, dar și creșterea salariului minim și a indemnizației sociale minime.

Conform documentului, salariul minim net va crește anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro. „Se va introduce salariul minim pentru cei cu studii superioare. Acesta se va majora, anual, cu 150 lei, net”, potrivit programului.

Majorarea punctului de pensie este promisă pentru următorii 3 ani, astfel: în 2018 – 1.100 lei, în 2019 – 1.265 lei, în 2020 – 1.775 lei.

La capitolul taxe Cabinetul Dăncilă se angajează că „începând cu 1 ianuarie 2019 numărul taxelor, tarifelor și comisioanelor (cu aplicare generală) în România nu va fi mai mare de 50. Astfel, pentru populație vor exista cel mult 10 taxe, generale, dintre care CASS, CAS, impozitul pe venit, impozitul pe teren, impozitul pe bunuri imobile, impozitul pe mașină, etc. Toate celelalte taxe, tarife și comisioane vor fi eliminate sau comasate. Pentru agenții economici numărul taxelor fiscale și nefiscale (cu aplicare generală), va fi de maxim 40”.

Trei, Doamne, și toate trei!

Promisiuni sunt și la capitolul autostrăzi: „Sunt trei autostrăzi care se vor putea construi prin FSDI: o autostradă care să străbată munții între Transilvania și Moldova (Târgu Mureș – Iași), o a 2-a autostradă prin Sudul României, care să unească Transilvania cu Oltenia și Țara Românească (Timișoara – București) și o a 3-a care să unească Moldova cu Țara Românească (Iași – Bucureşti)”.

La capitolul Sănătate, Cabinetul Dăncilă spune că va susține o serie de investiţii majore, precum construcţia a 8 spitale regionale şi a unui spital republican la Bucureşti, modernizarea spitalelor judeţene şi a ambulatoriilor de specialitate şi a unităţilor de primiri-urgenţă, dotarea fiecărei comune cu ambulanţe şi adoptarea unei noi Legi a sănătăţii cel târziu la 31 decembrie.

Conform aceluiași program, Legea Educației va fi modificată până cel târziu la 1 ianuarie 2019.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...