duminică, 28 februarie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Vrancea Construcţia unui spital la Focşani provoacă un scandal monstru între consilierii PSD...

Construcţia unui spital la Focşani provoacă un scandal monstru între consilierii PSD şi cei ai PNL

Construcţia unui spital la Focşani provoacă un scandal monstru între consilierii PSD şi cei ai PNL

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Aleşii locali PNL s-au abţinut de la transmiterea de la Primărie către Consiliul Judeţean Vrancea a unui teren în suprafaţă de 6 hectare pentru noul spital pe care l-au anunţat autorităţile la Focșani.

La sfârşitul anului trecut, Marian Oprişan cerea Primăriei Focşani să identifice un teren potrivit pe care să se construiască un nou spital la Focşani, investiţie discutată la acel moment cu primul ministru Mihai Tudose, dar şi cu Banca Mondială, în calitate de finanţator.

Autorităţile locale de la Focşani s-au mobilizat şi au găsit un teren, liber de sarcini, în suprafaţă şase hectare.

Cu zece minute înainte de şedinţa Consiliului Local de marţi, 23 ianuarie, primarul Cristi Misăilă a venit pe ordinea de zi cu un proiect suplimentar de hotărâre privind trecerea în domeniul public al judeţului Vrancea a unei suprafeţe de 6,2 hectare, în vederea construirii unui spital judeţean.

Aleşii locali PNL s-au abţinut la vot, ceea ce a făcut ca proiectul să nu treacă, întrucât era nevoie de acordul a două treimi din rândul aleşilor. Ei şi-au justificat abţinerea prin faptul că nu au avut timpul fizic să se documenteze în legătură cu acest proiet introdus în mare grabă.

Noi niciodată nu am fost împotriva construirii unui spital în Focşani. Primarul a venit cu un proiect pe ordinea de zi chiar înaintea şedinţei şi ne-a pus hârtiile pe masă, ne-a citit câteva rânduri care i-au convenit lui şi noi trebuia să votăm. Am cerut 2-3 zile pentru a ne lămuri şi am cerut clarificarea situaţiei juridice a terenului. Primarul ne-a spus că e terenul nimănui. Cum aşa, suntem în vestul sălbatic? Mi se pare că acest proiect e tras la indigo cu proiectul pentru luminiţele de sărbători din 2012, în urma căruia s-a deschis un dosar la DNA”, a declarat consilierul local PNL, Nicu Tănase.

Primarul PSD a reacţionat dur şi a spus că va deschide o petiţie publică prin care cere liberalilor demisia din consiliu local, pentru că nu sunt la prima situaţie de blocare a proiectelor.

Cred că nu există cetăţean al Judeţului Vrancea care să nu dorească un nou Spital Judeţean la Focşani pentru că un nou Spital Judeţean ar însemna servicii medicale mai bune şi echipamente medicale mai performante! Nimeni nu ar avea de pierdut din realizarea unei astfel de investiţii! Mai mult de atât, afirm cu tărie că noi, cei care reprezentăm interesele focşănenilor avem obligaţia de a oferi servicii medicale mai bune. Ori, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 23 ianuarie 2018, reprezentanţii PNL au respins proiectul de hotărâre care avea ca obiect inventarierea în domeniul public a unui teren de peste 6 hectare pentru realizarea unui spital nou cu fonduri de la Banca Mondială, fără nici un fel de argument, declarând doar că nu pot vota aşa ceva! Pe această cale, anunţ faptul că voi deschide o petiţie publică prin care solicit recidiviştilor din PNL Focşani să îşi dea demisia din Consiliul Local! Totodată, fac apel la toţi focşănenii, care doresc instalarea unui climat de normalitate în cadrul comunităţii noastre, să participe la următoarea şedinţă a Consiliului Local Focşani şi să sancţioneze, aşa cum se cuvine, comportamentul recidivist al PNL Focşani”, a declarat primarul Cristi Misăilă.

Liberalii au declarat că dubii cu privire la situaţia terenului şi au mai spus că îi cer primarului să-şi asume răspunderea şi să întocmească un proces-verbal al Comisiei de Fond Funciar prin care să emită o decizie cu privire la dreptul de proprietate asupra terenului respectiv.

Acesta se află la marginea Focşaniului, în zona Praktiker, şi se învecinează cu proprietăţi ale armatei. (Sursa: adevarul.ro)

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -