luni, 8 martie, 2021
5.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri „Belina 2” îi amenință pe PeSeDei. Bădălău a pus ochii pe lacul...

„Belina 2” îi amenință pe PeSeDei. Bădălău a pus ochii pe lacul Grădinari

„Belina 2” îi amenință pe PeSeDei. Bădălău a pus ochii pe lacul Grădinari

NEWS

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Se pare că, urmând un scenariu identic cu cel prin care lacul Belina a ajuns în ghearele caracatiței Teldrum, Nicolae Bădălău, președinte executiv al PSD și  propus ieri vicepremier al Guvernului României de către CEx al PSD, a pus ochii pe Lacul de acumulare Grădinari din județul Giurgiu, unde președinte al CJ este nimeni altul decât Marian Mina, finul lui Bădălău.  

Abia că s-au stins ecourile scandalului Belina în PSD, că un nou loc devine celebru printr-o lege făcută de un social democrat. Lacul Grădinari din județul Giurgiu, pe care a pus mâna de zece ani fostul baron de Giurgiu Dan Păsat, a intrat în vizorul lui Nicolae Bădălău, președinte executiv al PSD. 

Senatorul PSD de Constanța Liviu Brăiloiu a depus acum o lună la Senat propunerea legislativă privind trecerea lacului de acumulare Grădinari de la Administrația Națională Apele Române, la Consiliul Județean Giurgiu, unde președinte este Marian Mina, fiul lui Bădălău.

 Prezenta propunere legislativă propune transmiterea Lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur Zorile şi Podişoru, pârâu Valea Ilfovăţ şi a barajului Grădinari, din domeniu public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” – Direcţia Apelor Argeş – Vedea – Judeţul Giurgiu în domeniul public al Judeţului Giurgiu şi în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu, în vederea realizării unui proiect „Spaţiu pentru pescuit sportiv şi agrement”, se arată în expunerea de motive.

Principalul opozant al acestei inițiative a devenit Dan Păsat, fostul baron de Giurgiu al PDL. Acesta a închiriat lacul în urmă cu zece ani, iar în prezent este în litigiu cu Apele Române, după ce aceștia i-au reziliat contractul. Fostul baron PDL, proaspăt ieșit din închisoare, are nevoie de lac pentru a-și continua afacerile și îl acuză pe Bădălău că vrea să-l distrugă.

Păsat este convins că inițiatorul Brăiloiu nu are nicio treabă cu lacul Grădinari, ci doar execută ordinele lui Bădălău. 

Acuzatul Bădălău acuză la rândul lui: „Dan Păsat a luat lacul ilegal”. Mai mult, Bădălău crede că proiectul este neconstituțional în forma actuală și i-a spus lui Brăiloiu că trebuie refăcut, pentru că este ilegal ca Apele Române să îi mai închirieze lui Păsat. 

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, nu vrea să audă de această afacere. „Noi nu am cerut așa ceva. Nu știu despre ce este vorba. Nici măcar nu știu unde e balta”. 

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI