marți, 22 octombrie, 2019

Ai un pont? Sună-ne acum! Suntem tot timpul pe fază!

+40 755 977 819

10 C
Buzău
marți, 22 octombrie, 2019
  • ACTUALITATE
  • SPECIAL
ANCHETE AQUA-PARCUL DE TELEORMAN! LOCUL ÎN CARE LIVIU DRAGNEA NUMEȘTE MINIȘTRI ÎN ȘEDINȚE...

AQUA-PARCUL DE TELEORMAN! LOCUL ÎN CARE LIVIU DRAGNEA NUMEȘTE MINIȘTRI ÎN ȘEDINȚE CONSPIRATIVE

TOPUL DE AZI

Mișcare inteligentă în politica românească! Liberalii nu se pregătesc doar pentru guvernare, ci vor și consolidarea partidului punând la cale o fuziune spectaculoasă cu un partid parlamentar

Liberalii nu pregătesc în aceste zile numai constituirea unei majorități parlamentare pentru guvernul Ludovic Orban, ci și consolidarea partidului...

Rahatul PSD în cazul TAROM. Cine ar fi de fapt baronul în fața căruia Răzvan cel fără Cuc s-a făcut preș pentru reținerea avioanelor la sol în ziua moțiunii

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, i-ar fi cerut lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, să rețină avioanele cu parlamentari la...

Spitalul Județean Brăila, descris de mama unui copil internat acolo: Mizerie, analize doar pe hârtie, diagnostic „după spuse”. Nici pușcăriașii nu au condițiile astea

Mama unui copil internat la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Brăila este revoltată de condițiile pe care...

Ramona Bruynseels și afacerile cu candidați ale securistului penal Dan Voiculescu. În ce constă relația Voiculescu – Bruynseels, câți bani sunt în joc și de ce crapă. Detalii incendiare

Înregistrările audio publicate, joi, de Newsweek România dezvăluie un conflict acut între Ramona Bruynseels, candidata PPU-SL la prezidențiale, și omul din...
GEORGE LIXANDRU
GEORGE LIXANDRUhttps://expresssud-est.ro/
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.

În Teleorman, despre „paradisul de la Seaca” nu s-a spus niciodată că e al lui Pitiș sau Fișcuci, ambii legați ombilical de afacerea Teldrum. Singurul căruia i s-a atribuit domeniul de la Seaca a fost, dintotdeauna, Liviu Dragnea. Ori, dacă nu e nicio legătură între Dragnea și TelDrum, atunci de ce numește el miniștri în ședințe conspirative pe Insula Belina? Așadar, nu e greu de înțeles că deja nu mai e nevoie de acțiuni la purtător pentru a demonstra evidențele. Și, probabil, dacă își va face bine treaba în acest caz, DNA are, în sfârșit șansa de a prinde peștele cel mare cu o infracțiune realmente gravă.

Ceaușescu voia să construiască aici o mega-hidrocentrală

Insula Belina, despre care majoritatea oamenilor au aflat după ce DNA a început o anchetă privind trecerea ei de la Apele Române la CJ Teleorman, a fost întotdeauna o zonă de interes în România. În 1978, Ceaușescu a mers în comuna Seaca, vecină insulei Belina, însoțit de 13.000 de persoane. Se spune că acesta avea o coloană de mașini care se întindea pe șase kilometri și un „comitet de primire” uriaș. Dictatorul îşi dorea să construiască alături de bulgari o mega-hidrocentrală care ar fi asigurat României independența energetică.

În comuna din Teleorman, fostul dictator a dat mâna cu Todor Jivkov, președintele Bulgariei. Imediat, lucrările au început cu construcția unui dig care lega Seaca de Belina. Șantierul se întindea pe 300 de hectare, iar comuna urma să se transforme într-un oraș industrial. În 1983, lucrările au fost sistate deoarece ruşii nu ar fi fost de acord, dar în România se vehicula că Ceauşescu ar fi fost nemulțumit de faptul că bulgarii „nu se apucau de treabă”. În 1986, lucrări au fost reluate, dar după revoluţia din 1989 totul s-a blocat de la sine.

Aquaparc… de Teleorman

Plajă de 300 de hectare la Dunăre, hotel, aquaparc de Teleorman, acestea fac parte de ceva timp din visul lui Liviu Dragnea, acela de a face un complex turistic şi sportiv în apropierea orașului său de suflet, Turnu Măgurele. Conducătorul căruia i-au ieșit toate proiectele personale, niciunul public, în care să fi fost evidențiat județul, a iniţiat o hotărâre de Guvern prin care Insula Belina de pe malul românesc al Dunării să treacă din administrarea Apelor Române, în cea a Consiliului Judeţean Teleorman. Este vorba despre o suprafaţă de teren din comuna Seaca, de 2.103.885 mp suprafaţă construită C1- dig şi parapet – 9.910 mp, suprafaţă construită C2- parapet -403 mp, suprafaţă construită C3 – dig şi parapet -18.411 mp) şi Brațul  Pavel (lungime – 4.587 m, suprafaţă teren-1.368.773 mp, suprafaţă construită C1-dig -3.928 mp, suprafaţă construită C2 – dig – 655 mp, suprafaţă construită C3 – dig 3.629 mp.

În nota de fundamentare a proiectului, întocmit prin 2013, se specifică faptul că autorităţile din Teleorman sunt preocupate de existenţa la nivelul judeţului a unor proiecte de dezvoltare durabilă a zonei prin protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului natural. Totul, se pare, pentru lumea bună apropiată baronului de Teleorman, în niciun caz pentru omul de rând de la țară, căruia abia dacă îi este permisă trecerea prin preajmă. Asta pentru că, atunci când te numești Dragnea, iar la Putere este PSD, poți pune barieră pe lângă orice spațiu, iar asta poate nici nu ar fi de condamnat, având în vedere că așa merită tratată marea masă a oamenilor care-l pupă electoral de ani în șir.

Interzis!

Pe drumul spre Seaca este greu să te rătăcești când întrebi de balta concesionată de TelDrum SA. Ţi-o indică oricare dintre locuitorii comunei, care asociază instant locația cu Liviu Dragnea, pe care îl consideră un adevărat jupân al locului.

Seaca este una dintre localităţile modeste, cu mulți oameni care abia acoperă necesitățile zilei de mâine, unde nu prea vezi vile sau proprietăți de lux. Cu ajutorul unor localnici am reuşit să „dibuim” locul unde se ascunde un mic imperiu construit de celebra firmă apropiată marelui teleormănean. ”Mai încolo, lângă cabană, este balta’ Tel Drum, a lu’ Dragnea. E brațul Pavel, așa se numește”, ne spune un bărbat aflat în trecere, într-un utilaj rustic, tras de un cal. Pe drumul către destinația amintită, singurul care duce la Dunăre, regăsim o întindere de apă stătătoare, cu faună specifică, pe care o apreciem cu privirea la câteva zeci de kilometri. În mijlocul câmpului, într-o zonă bine ascunsă de ochii curioșilor, printre niște tufișuri ca-n filmele cu Tarzan, am găsit mica împărăție pe care au pus mâna niște băieți deștepți.

Balta „TelDrum”

”Aici este balta TelDrum?”, întrebăm cu un ușor aer de oameni rătăciți. ”Aici este balta Tel Drum, iar acolo este ieșirea către sat”, ne-a indicat, cu subtilitate, un angajat care păzea strașnic averea, ce cuprindea, la o fulgeră privire, felurite utilaje, o mașină de teren, ambarcațiuni și alte ”mizilicuri”. Locul unde Liviu Dragnea vrea să-și facă o insulă are un real potențial pe care acum îl exploatează Tel Drum, SA ce gestionează, din 2011, pescuitul industrial pe Dunăre și balta din zonă, aflată în concesiunea sa.

Niciun neavenit nu poate trece barajul ”pus de Dragnea”, după cum știu localnicii, care se încred în gândul că în comuna lor, acolo unde domnesc acum gunoaiele, se va face cândva turism în toată regula, deși nici nu au auzit de aquaparc.

DRAGNEA SE ÎNEACĂ ÎN LACUL BELINA!

Se pare că nu va fi nevoie de acțiunile la purtător pentru demonstrarea legăturii lui Dragnea cu cea mai profitabilă afacere inventată vreodată în Teleorman. Nu de alta, dar după izbucnirea marelui scandal, care le aduce în prim-plan pe alte două „femei ale lui Dragnea”, Plumb și Shhaideh, lucrurile încep să se lege. La prima vedere, scandalul nu are de ce să îl deranjeze pe Dragnea.

În comunicatul transmis opiniei publice, DNA susține că transmiterea, în luna septembrie a anului 2013, a Insulei Belina și a Brațului Pavel din administrarea Apelor Române în cea a Consiliului Județean Teleorman a avut drept scop favorizarea unei firme private, în speță, Teldrum. Ca atare, vorbim despre semnăturile unor miniștri și despre felul în care Consiliul Județean a manifestat întotdeauna o atitudine mai mult decât prietenoasă cu această firmă din județ, care câștigă de când există în Teleorman, contracte pe bandă rulantă.

TelDrum e în toate

E suficient să aruncăm o privire rapidă peste proiectele de investiții ale Consiliului județean, pentru a remarca faptul că de ani buni, singura firmă care pare să se preteze la toate exigențele autorităților publice din Teleorman este TelDrum.

Cu toate acestea, în ecuație, numele lui Dragnea nu a fost menționat. Așa că, teoretic, ancheta DNA nu avea de ce să constituie o preocupare pentru Liviu Dragnea. Și totuși, chiar în aceste condiții, primul care a sărit ca ars la auzul demarării acestei anchete penale a fost baronul de Teleorman. De ce?

Pentru că în zona cu pricina, oricine merge să întrebe de domeniul lui Liviu Dragnea, va fi îndrumat în locul corect. În Teleorman, domeniile lui Dragnea sunt cunoscute de săteni și oamenii știu până unde poți merge în siguranță și de unde „nu se mai poate trece”. Căci, contrar celor afirmate de baron într-o emisiune televizată, în zona respectivă nu poate merge oricine să pescuiască. Paza este strictă, iar accesul curioșilor n-a fost niciodată o temă de dezbatere. În schimb, au ajuns acolo toți oamenii baronului, care au participat la numeroase chefuri și întâlniri informale. Acolo s-au numit miniștri, s-au stabilit liste de parlamentari, acolo s-a pus, la propriu, țara la cale.

Insula Belina costă… un leu!

Ceea ce e cu adevărat șocant e altceva: faptul că atunci când TelDrum a închiriat aceste proprietăți de la Apele Române, valoarea de inventar a Brațului Pavel și a Insulei Belina era de… un leu. Abia din anul 2012, în guvernarea Ungureanu, au fost actualizate valorile de inventar ale respectivelor imobile, Insula Belina valorând, pe hârtie, 2.787.800 lei. Avem, așadar, o imagine foarte clară a modului în care s-a jefuit statul român, prin hotărâri de Guvern și de consilii județene, de către indivizi cărora le lipsește nu doar bunul simț, ci și simțul penibilului.

Domeniul lui Dragnea de la Seaca a fost mereu o temă de bârfă în Teleorman. Nu pentru că baronul n-ar mai avea și alte locuri secrete și case conspirative în județ, unde vânează sau se întâlnește cu prietenii din politica de vârf sau cu oameni din Servicii, ci pentru că Insula Belina este un adevărat paradis, unde nimeni, în afară de Dragnea și de slugile sale, nu are acces.

Dragnea numește miniștri în ședințe conspirative pe Insula Belina

Însă, ancheta DNA demarată în urmă cu ceva timp va scoate cu siguranță la iveală legătura dintre Dragnea și TelDrum. Căci acolo, în locul acela fabulos, închiriat de firma cu cele mai mari profituri din Teleorman, Dragnea e ca la el acasă. Iar în Teleorman, despre „paradisul de la Seaca” nu s-a spus niciodată că e al lui Pitiș sau Fișcuci, ambii legați ombilical de afacerea Teldrum. Singurul căruia i s-a atribuit domeniul de la Seaca a fost, dintotdeauna, Liviu Dragnea. Ori, dacă nu e nicio legătură între Dragnea și TelDrum, atunci de ce numește el miniștri în ședințe conspirative pe Insula Belina?

Apoi, nu e greu de înțeles că deja nu mai e nevoie de acțiuni la purtător pentru a demonstra evidențele. Și, probabil, dacă își va face bine treaba în acest caz, DNA are, în sfârșit șansa de a prinde peștele cel mare cu o infracțiune realmente gravă.

Ți-a plăcut articolul? Scrie un comentariu!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

marți, 22 octombrie, 2019
Buzău
ceață
10 ° C
10 °
10 °
93 %
1.5kmh
20 %
lun
15 °
mar
23 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
22 °

EDITORIAL

La ce ne trebuie Ludovic Orban premier? Ce vrea liderul liberal ca președinte al PNL și ce vrea ca premier al României?

Nu scap nimic din ce se petrece cu PNL. Unii spun că ar fi vorba despre „venit mintea la cap”. Mie nu mi-e clar unde se duce și ce vrea. Poate că este vina mea și nu am organ pentru liberalii prea libertini, oricât de șarmanți ar fi și de pricepuți într-ale boemei artistice. Cea mai mare parte a...