vineri, 26 februarie, 2021
13.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Videle, orașul vestit pentru că are cei mai mulți miniștri pe cap...

Videle, orașul vestit pentru că are cei mai mulți miniștri pe cap de locuitor

Videle, orașul vestit pentru că are cei mai mulți miniștri pe cap de locuitor

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Videle, oraşul din Teleorman cu o populaţie de 12.000 locuitori, a devenit faimos pentru c-a dat ţării trei demnitari importanţi: Adriean Videanu – fost ministru democrat al Economiei, Carmen Dan – ministrul PSD de Interne şi Viorica Vasilica Dăncilă – noul premier PSD. Și, totuși, „cu tot Teleormanul lor, nimic nu s-a făcut în Videle”.

Avantajul apropierii de Capitală nu a ajutat oraşul cu absolut nimic. Niciunul dintre cei trei demnitari care au avut buletin de Videle nu a reuşit să schimbe în viaţa localnicilor. Perioada de glorie a oraşului a fost în regimul comunist, când aici funcţiona Schela de extracţie a ţiţeiului, principalul loc de muncă pentru oamenii comunităţii. Actualmente, Schela aparţine Petrom-ului. 

Ca în atâtea locuri din România, cei mai mari angajatori din Videle sunt tot instituţiile statului: Primărie, Finanţe, şcolile etc. Aici există singurele locuri de muncă decente pentru persoanele cu studii. Niciun investitor n-a fost adus aici – nici de regimul Băsescu-Boc, nici de regimul Ponta-Dragnea. În 27 ani, singura unitate comercială mare care a fost deschisă la Videle este un magazin Penny Market. Nimic de producţie, totul de consum.

Chiar dacă oamenii rămaşi într-un Videle încremenit în timp, fără nicio perspectivă de dezvoltare, nu se dezic de cei „ajunşi mari“ care sunt „de-ai lor“, aceştia din urmă nu au mişcat un deget pentru ca oraşului lor să-i fie mai bine.

Viorica Vasilica Dăncilă, profesoara care a pesedizat Videle

Viorica Vasilica, premierul din Videle

La un moment dat, primar la Videle a fost chiar vărul lui Adriean Videanu, Lucian Militare, actualmente deputat ALDE. PSD a încercat să dărâme dominaţia PD(L) folosind-o inclusiv pe Viorica Vasilica Dăncilă, profesoara de specialitate Petrol şi Gaze de la liceul din Videle, la alegerile de primar din 2004.

Atunci, tricouri cu chipul lui Dăncilă au circulat fiind împărţite cu generozitate electoratului din Videle. Protejata lui Dragnea n-a obţinut însă nici jumătate din voturile lui Militaru. 

Când lumea s-a săturat de nimicul făcut de PDL, a optat pentru promisiunile PSD, astfel că Videle a devenit pesedist de două mandate electorale.

„Cu tot Teleormanul lor, nimic nu s-a făcut în Videle”

În această perioadă de ascensiune a lui Liviu Dragnea, teleormăneanul nr. 1, a fost numită prefect Carmen Dan, secretara de şcoală din Videle. Întâmplarea face ca amândouă protejatele lui Dragnea, Carmen Dan şi Viorica Vasilica Dăncilă, să fie unite şi de adresa comună: ele au stat în acelaşi bloc de lângă piaţa oraşului, situat lângă Turnul de Apă – o altă construcţie nefuncţională în prezent.

Blocul face parte dintr-un cvartal ridicat de comunişti pentru muncitorimea de la Schelă. La parterul blocului cenuşiu şi scorojit locuieşte mama lui Carmen Dan, iar la etajul 3 se află apartamentul Vioricăi Dăncilă. Singura îmbunătăţire vizibilă este uşa din tâmplărie termopan de la intrare.

„Cu tot Teleormanul lor, nimic nu s-a făcut în Videle. N-a mişcat niciunul un deget pentru oraş, pentru oameni. Plângi cu vorbe dacă vezi cum a ajuns să arate oraşul, care avea şi el cândva farmecul lui. Pentru a munci sau pentru a face cumpărături, lumea pleacă la Bucureşti, că ajunge în 40 minute. Pe şosea sunt 70 kilometri, pe calea ferată sunt 50 kilometri. Este trist ce s-a ales de oraş. Ce îi recomandă pe alde Videanu, Carmen Dan sau Dăncilă să conducă o ţară, când oraşul lor arată jalnic?!“, remarcă revoltaţi locuitori originari din Videle. 

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -