sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
4.8 C
Buzău
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
4.8 C
Buzău
Ești aici Ești aici EXPRESS SUD-EST Alt blat al lui Iohannis? Președintele a promulgat o lege care a...

Alt blat al lui Iohannis? Președintele a promulgat o lege care a șters dintr-un condei datoriile către ANAF ale şmecherilor, baronilor locali și ale familiilor politrucilor

SPECIAL

Petre Emanoil Neagu: NU există cale de întoarcere. Trebuie să câștigăm un nou mandat, pentru că anul viitor va fi un an de foc...

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, vorbește, într-un amplu interviu acordat EXPRESS SUD-EST, despre activitatea sa în cadrul...

Claudiu Voicu, trompeta cu jeg de Mocanu, vrea să fericească pe veci orașul Pătârlagele, să-l ducă la loc cu verdeață. Ori despre un altfel...

Desigur, știrea poate părea a fi una falsă, ticluită în laboratoarele perfidului PSD/Pro România, ca să bage spaima sau...

Stelian Ion de la USR, fratele de cruce penală al lui Radu Mazăre. Ce legătură există între candidatul USR la Primăria Constanța și fostul...

O serie de dezvăluiri incendiare prezintă culisele politicii românești. Un episod incredibil se petrece la Constanța unde USR-istul Stelian...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Pe data de 15 ianuarie 2018, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege inițiată de patru parlamentari liberali, prin care se anulează impozitele și contribuțiile sociale pentru dezvoltatorii imobiliari care au construit pe persoană fizică.

Conform fostului șef al ANAF Gelu Diaconu, legea șterge „dintr-un condei datoriile şmecherilor, baronilor locali și ale familiilor politrucilor cu afaceri în imobiliare“. Cei mai importanți dezvoltatori imobiliari persoane fizice care au apărut la un moment dat cu datorii la Fisc sunt Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, care a dezvoltat un ansamblu în zona Popești-Leordeni, Gigi Becali, stăpân peste Pipera, şi Cristian Țânțăreanu, cel care a ridicat Paradisul Verde de la Corbeanca. De-a lungul timpului, ANAF a făcut mii de controale la persoane care au făcut tranzacții imobiliare pe persoană fizică. În 2012, de exemplu, Fiscul a vizat peste 7.000 de persoane care au făcut tranzacții imobiliare de 3,5 miliarde euro. În vizorul Fiscului au intrat atunci Codin Maticiuc, cunoscut drept „Poponeț“, Gică Popescu, Gigi Nețoiu sau Dumitru Bucșaru, fost patron al Unirii Urziceni, dezvoltatorul Green City de lângă București.

CITEȘTE ȘI: Dragnea în domeniul regal de la Scroviștea. Parte a presupusului blat cu Iohannis?

80 de persoane au primit de la ANAF decizii de impunere a plății TVA și au de restituit 35 milioane euro. Pe persoană fizică au ridicat și Iulian Robu și Constantin Căpățână, dezvoltatorii Militari Residence, unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din țară, cu peste 5.000 de apartamente în vestul Bucureștiului.

Cristian Ţânţăreanu, Gigi Becali şi Robert Negoiţă au fost scutiţi de datorii

„Legea amintită anulează impozitul pe venit, contribuțiile sociale și accesoriile aferente calculate de Fisc până la 1 iunie 2017 dezvoltatorilor imobiliari care au construit cvartale de blocuri de birouri și locuințe în cele mai luxoase zone ale țării: București, marile orașe, Mamaia, Năvodari etc. Acești șmecheri, pentru a evita plata taxelor către stat, «au construit pe persoană fizică», plătind impozite neglijabile în același cuantum prevăzut în Codul fiscal pentru amărâții care au tranzacții ocazionale (vânzări case, apartamente, terenuri). Diferența de taxare între persoanele juridice (constructorii cinstiți) și acești șmecheri/persoane fizice este uriașă. Doar cu titlu de exemplu: de la 16% impozit pe venit la valoarea tranzacției la 1% (sau 2-3% pentru alte praguri valorice)“, a declarat Diaconu.

Cei patru liberali

Raluca Turcan, Bogdan Huţucă, Claudiu-Vasile Răcuci şi Ion Ştefan

Cei patru inițiatori liberali ai legii sunt Bogdan Huțucă, Claudiu-Vasile Răcuci, Ion Ștefan și Raluca Turcan. Proiectul a fost înregistrat anul trecut, pe 13 iunie la Camera Deputaților și pe 4 august la Senat. Pe 7 noiembrie 2017 a fost votat în Senat și apoi de Camera Deputaților, decizională, pe 21 decembrie 2017, cu largul concurs al majorității parlamentare PSD – ALDE. Legea a fost trimisă președintelui Iohannis pentru promulgare pe 30 decembrie 2017. Șeful statului a promulgat-o luni, 15 ianuarie.

La capătul firului acestei legi stă de fapt Ionuț Mișa, actualul ministru de Finanțe, în luna iunie (momentul inițierii) acesta fiind secretar de stat responsabil cu legislația în MFP. Diaconu susține că nu e întâmplător faptul că liberalul Huțucă vine din Constanța, de unde este și Mișa, și a fost vicepreședinte ANAF și ulterior director al direcției de legislație din minister.

Mișa spune că nu este el

Ministerul Finanțelor, condus de Ionuț Mișa, a reacționat la acuzele lui Diaconu și a comunicat faptul că nu ministrul a propus această lege. „Actul normativ a reprezentat o inițiativă parlamentară. În cadrul dezbaterii proiectului de lege, punctul de vedere al Ministerului Finanțelor Publice a fost unul negativ, respectiv că nu susține promovarea acestei inițiative legislative. Precizăm că Ministerul Finanțelor Publice și-a menținut această opinie pe întreaga durată a procesului legislativ“, se arată în comunicatul instituției.

Ce stipulează actul normativ

Noul act normativ stipulează la articolul 1 că în cazul tranzacţiilor pentru care s-a aplicat impozitul pe venit din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice, se anulează diferențele de obligaţii fiscale principale, respectiv impozitul pe venit şi contribuţiile sociale, precum şi obligațiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării acestor venituri ca venituri dintr-o activitate independentă, obţinute de către persoanele fizice din transferul proprietăților imobiliare care fac parte din patrimoniul afacerii, pe perioadele fiscale de până la 1 iunie 2017, şi neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi. Organul fiscal nu reîncadrează veniturile obţinute de către persoanele fizice din transferul proprietăților imobiliare din patrimonial personal ca venituri dintr-o activitate independentă şi nu emite o decizie de impunere în legătură cu o astfel de reîncadrare, pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2017.

Anularea obligaţiilor fiscale se efectuează din oficiu, de către organul fiscal competent, prin emiterea unei decizii de anulare a obligaţiilor fiscale care se comunică contribuabilului, se arată la articolul 2. Acelaşi articol spune că se anulează diferențele de TVA, precum şi accesoriile aferente acestora, pentru perioadele fiscale anterioare datei de 31 decembrie 2016, stabilite prin decizie de impunere comunicată contribuabilului până la data intrării în vigoare a prezentei legi, ca urmare a depășirii plafonului de scutire de 220.000 lei prevăzut la art. 310 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, realizate de către persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu sediul activităţii economice în România, care au realizat activitățile de producţie agricolă, inclusiv activitățile de transformare a produselor agricole prin alte metode decât cele industriale sau au furnizat servicii agricole utilizând munca manuală proprie şi/sau echipamentele specifice.

Ce spun inițiatorii

Cel acuzat de Diaconu că este prietenul lui Mișa, Bogdan Huțucă susține că a inițiat această lege ca fiind singura soluție la o succesiune de situații generate ca urmare a neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a rolului activ al ANAF. „Pe scurt, o sumă considerabilă de contribuabili de bună-credință, mici fermieri și dezvoltatori imobiliari persoane fizice, vor începe anul 2018 degrevați de impunerile masive ale ANAF pentru diferențe de TVA sau impozit pe profit. Aceasta este prima inițiativă legislativă, din actuala sesiune, a unui parlamentar din opoziție, care devine lege, ea fiind votată cu doar trei abțineri în Camera Deputaților și promulgată, ulterior, de președintele Klaus Iohannis, pe 15 ianuarie“, susține Huțucă.

ANAF, apărată

Diaconu acuză că reprezentanții ANAF nu și-au făcut datoria. „Când eram șeful Fiscului am inițiat controale care au reîncadrat (perfect legal și echitabil fiscal) aceste tranzacții imobiliare ca activitate economică cu caracter de continuitate. Spre cinstea ANAF, aceste controale au continuat și după plecarea mea, identificând sume de valori foarte mari. (…) La presiunea baronilor PSD din județele din câmpie, anulează, în art. 3 al aceleiași legi, TVA datorată și accesoriile calculate până la 31 decembrie 2016, pentru depășirea plafonului de înregistrare în scopuri de TVA opozabilă marilor proprietari de terenuri care și-au valorificat propria producție. În schimb, cei care cumpără produse agricole și le prelucrează/consumă, la depășirea plafonului de TVA, au plătit TVA de 24-20-19-9% (în funcție de perioadă). Și uite așa baronii lui Dragnea sunt scutiți de facto. Inimaginabil! Vă mărturisesc că, în toți anii deloc puțini în care am lucrat în structurile MFP, nu am mai văzut un caz mai flagrant de legiferare cu dedicație și o pagubă aferentă atât de certă adusă bugetului de stat“, mai spune Diaconu.

Datornicul persoană fizică numărul unu

Bogdan Huțucă a fost acuzat pe pagina sa de Facebook că l-a ajutat, el, ca liberal, pe Robert Negoiță, primarul PSD de la Sectorul 3. „Frații Negoiță (Ionuț și Robert, n.r.) sunt fericiți! Aveau doar vreo 60 milioane euro datorii la stat fiindcă au construit mii de locuințe pe persoană fizică. Sigur nu sunteți de la PSD?“, se arată într-un comentariu. Acum un an și jumătate, Fiscul a dat publicității o listă cu datornicii persoane fizice la statul român, iar în capul acesteia figura Robert Negoiță, cu 232.068.248 lei. Anul trecut, în luna august, Fiscul a scos la vânzare apartamentele din Popești-Leordeni ale fraților Negoiță. Preţurile au fost reduse la jumătate, 3 camere costând chiar 17 mii euro. ANAF a încercat astfel să recupereze paguba de 17 milioane euro pe care Negoiță ar fi făcut-o statului, când a vândut peste 1.000 de apartamente fără să plătească TVA. De altfel, pe vremea când a devenit parlamentar, a făcut senzație declarația sa de avere. Aceasta era întinsă pe zeci de pagini pentru că au fost trecute nu mai puțin de 1.604 de proprietăți imobiliare, adică apartamentele ridicate în Popești-Leordeni.

Părintele Paradisului Verde a dat statul în judecată

Dezvoltatorul cartierului Paradisul Verde din Corbeanca, Cristian Țânțăreanu, apărea la Fisc cu o datorie de 2,72 milioane lei. Acesta a contestat suma și a dat statul în judecată. Omul de afaceri a spus că încă din 2009 există un proces între el și Fisc din pricina acestei datorii și că ANAF nu avea dreptul să-l pună pe listă, din moment ce nu există o decizie finală a instanței.

Becali a cerut bani

Proprietarul mai multor terenuri în zona de nord a Capitalei, George Becali figura cu o datorie de 3,99 milioane lei. Acesta a spus că este o încurcătură și a contestat în justiție datoria şi judecătorii i-au dat dreptate. Mai mult, statul român ar avea să-i dea înapoi în jur de un milion de euro: „Am câştigat un proces, iar statul roman, prin ANAF, trebuie să spună că Gigi Becali nu trebuie să dea el un milion, ci invers. Vă confruntați acum cu o minciună a ANAF. Am câştigat în justiție, ce mai vreţi? Nici când justiţia îmi dă dreptate, nu am dreptate?“, a spus recent Becali.

Cine sunt inițiatorii

Inițiatorii legii privitoare la anularea unor obligații fiscale sunt deputații PNL Raluca Turcan, Bogdan-Iulian Huțucă, Claudiu-Vasile Răcuci și Ion Ștefan.

* Fostă președintă a PNL, Raluca Turcan a fost lansată și promovată în politică de către Theodor Stolojan. Fost premier al României și lider marcant al PNL, Stolojan este implicat, printre multe altele, și în diverse afaceri imobiliare. De-a lungul timpului s-a aflat că întregul complex hotelier Clăbucet Sosire din Predeal este controlat de familia Stolojan, care, în urmă cu mai mulți ani, l-a scos la vânzare, prețul cerut atunci fiind de 11,4 milioane euro, preț stabilit în urma unei evaluări realizate de Corpul Experților Tehnici din România, filiala Brașov. Ansamblul se afla în patrimoniul firmei Pavcrib Clăbucet Sosire SRL, dar potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, Vlad Stolojan și Ada Palea, copiii lui Theodor Stolojan, dețineau fiecare câte o participație de 45% la Pavcrib. Vasile Pavăl, fostul administrator al complexului, avea sub control restul părților sociale, care reprezentau 10% din capital.

* Bogdan Huțucă, deputat PNL, a fost, pentru o scurtă perioadă, șef al Prefecturii Constanța. De-a lungul vremii el a avut tot soiul de legături cu afacerile lui Sorin Strutinsky, Radu Mazăre sau Nicușor Constantinescu. Ani la rând, afacerile derulate de firmele acestora, inclusiv acelea care aveau ca obiect domeniul imobiliar, nu au fost deloc deranjate de organele locale de control.

* Răcuci Claudiu-Vasile, deputat PNL: absolvent al Facultății de Agronomie din Craiova, are un masterat Agronomie, specializarea Management în agroturism și calitatea produselor agroalimentare. Una dintre funcțiile ocupate pe parcursul activității sale a fost cea de manager logistică și operațiuni la SC Bergenbier SA, între anii 2000 și 2010.

* Ștefan Ion, cel de-al patrulea deputat PNL care a participat la elaborarea legii privitoare la anularea unor obligații fiscale, a fost ba  profesor asociat la Liceul Economic Brăila, ba profesor universitar asociat la Universitatea de Ştiinţe Economice „C-tin Brâncoveanu“, dar și preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila. Aparent, conform propriului CV afișat pe site-ul Camerei Deputaților, Ștefan Ion nu are legături cu activitatea imobiliară. Dar asta nu înseamnă mare lucru: în ceea ce-i privește pe oamenii noștri politici, nu se știe niciodată: „Ascunse sunt căile…“.

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
13,472,009
271,136
7,948,659
5,252,214
India
9,364,241
136,401
8,773,103
454,737
Brazil
6,238,350
171,998
5,536,524
529,828
Russia
2,242,633
39,068
1,739,470
464,095
France
2,196,119
51,914
159,915
1,984,290
Spain
1,646,192
44,668
0
1,601,524
UK
1,605,172
58,030
0
1,547,142
Italy
1,564,532
54,363
720,861
789,308
Argentina
1,407,277
38,216
1,235,257
133,804
Colombia
1,290,510
36,214
1,189,499
64,797
Mexico
1,090,675
104,873
803,581
182,221
Germany
1,033,002
16,255
711,000
305,747
Poland
973,593
16,746
538,273
418,574
Peru
958,324
35,839
888,815
33,670
Iran
935,799
47,486
648,831
239,482
South Africa
781,941
21,378
722,876
37,687
Ukraine
709,701
12,093
335,135
362,473
Belgium
570,829
16,339
37,238
517,252
Chile
548,941
15,322
523,792
9,827
Iraq
548,821
12,200
478,537
58,084
Turkey
548,244
13,191
392,616
142,437
Indonesia
527,999
16,646
441,983
69,370
Czechia
516,904
8,003
437,385
71,516
Netherlands
513,325
9,326
0
503,999
Romania
465,982
11,045
335,764
119,173
Bangladesh
460,619
6,580
375,885
78,154
Philippines
427,797
8,333
388,062
31,402
Pakistan
392,356
7,942
337,553
46,861
Canada
360,886
11,923
288,014
60,949
Saudi Arabia
356,911
5,870
346,023
5,018
Morocco
345,276
5,689
294,036
45,551
Israel
333,802
2,839
321,346
9,617
Switzerland
318,290
4,597
222,100
91,593
Portugal
290,706
4,363
206,275
80,068
Austria
275,661
3,018
210,697
61,946
Sweden
243,129
6,681
0
236,448
Nepal
230,723
1,454
211,186
18,083
Jordan
210,709
2,626
142,710
65,373
Hungary
204,708
4,516
54,021
146,171
Ecuador
189,534
13,358
164,009
12,167
UAE
166,502
569
153,449
12,484
Serbia
163,035
1,484
31,536
130,015
Panama
161,744
3,030
142,046
16,668
Bolivia
144,494
8,943
121,050
14,501
Dominican Republic
142,653
2,328
114,317
26,008
Kuwait
142,195
875
135,889
5,431
Japan
142,068
2,074
120,259
19,735
Bulgaria
139,955
3,680
46,740
89,535
Qatar
138,477
237
135,651
2,589
Costa Rica
137,093
1,690
84,991
50,412
Armenia
133,594
2,121
106,479
24,994
Belarus
133,324
1,143
111,455
20,726
Kazakhstan
130,039
1,990
116,044
12,005
Georgia
127,942
1,195
106,328
20,419
Lebanon
123,982
980
74,008
48,994
Croatia
123,693
1,655
98,465
23,573
Oman
122,579
1,391
113,856
7,332
Guatemala
121,132
4,141
109,619
7,372
Egypt
114,832
6,608
102,390
5,834
Azerbaijan
114,025
1,323
71,691
41,011
Ethiopia
108,438
1,686
67,506
39,246
Honduras
107,134
2,899
47,576
56,659
Moldova
105,852
2,269
93,028
10,555
Slovakia
104,632
798
62,094
41,740
Venezuela
101,524
888
96,402
4,234
Greece
101,287
2,102
9,989
89,196
Tunisia
93,770
3,106
68,464
22,200
Myanmar
87,977
1,887
67,588
18,502
Bosnia
86,710
2,576
51,068
33,066
Bahrain
86,515
341
84,653
1,521
China
86,501
4,634
81,582
285
Kenya
82,605
1,445
54,399
26,761
Palestine
81,890
704
62,944
18,242
Libyan Arab Jamahiriya
81,273
1,153
52,299
27,821
Paraguay
80,436
1,720
56,991
21,725
Algeria
80,168
2,372
51,946
25,850
Denmark
78,354
823
61,461
16,070
Slovenia
74,257
1,336
52,814
20,107
Uzbekistan
72,582
608
69,859
2,115
Kyrgyzstan
71,971
1,262
63,407
7,302
Ireland
71,699
2,043
23,364
46,292
Nigeria
67,220
1,171
62,686
3,363
Malaysia
63,176
354
51,314
11,508
Macedonia
59,701
1,658
36,825
21,218
Lithuania
58,212
482
14,056
43,674
Singapore
58,205
28
58,111
66
Ghana
51,379
323
50,298
758
Afghanistan
45,966
1,752
36,709
7,505
El Salvador
38,405
1,107
35,078
2,220
Albania
36,790
787
18,152
17,851
Norway
35,346
328
20,956
14,062
Montenegro
33,836
474
22,366
10,996
Luxembourg
33,409
300
24,073
9,036
S. Korea
33,375
522
27,349
5,504
Australia
27,885
907
25,585
1,393
Finland
24,307
393
16,800
7,114
Cameroon
24,117
437
22,177
1,503
Sri Lanka
22,775
107
16,656
6,012
Côte d'Ivoire
21,232
131
20,873
228
Uganda
19,588
197
8,840
10,551
Zambia
17,589
357
16,925
307
Madagascar
17,341
251
16,657
433
Sudan
16,864
1,215
9,964
5,685
Latvia
16,561
193
1,719
14,649
Senegal
16,027
332
15,582
113
Mozambique
15,506
128
13,631
1,747
Angola
15,008
342
7,697
6,969
Namibia
14,285
150
13,412
723
French Polynesia
14,096
73
4,842
9,181
Guinea
13,039
76
11,982
981
Maldives
12,933
46
11,749
1,138
DRC
12,470
333
11,495
642
Tajikistan
12,118
86
11,518
514
Estonia
11,698
109
6,974
4,615
French Guiana
11,179
70
9,995
1,114
Jamaica
10,669
251
5,953
4,465
Cabo Verde
10,626
105
10,088
433
Botswana
10,258
31
7,717
2,510
Cyprus
9,983
48
2,057
7,878
Zimbabwe
9,714
275
8,470
969
Malta
9,609
132
7,418
2,059
Haiti
9,264
232
7,951
1,081
Gabon
9,191
59
9,037
95
Mauritania
8,424
172
7,665
587
Guadeloupe
8,344
149
2,242
5,953
Cuba
8,173
133
7,554
486
Réunion
7,940
40
6,660
1,240
Syrian Arab Republic
7,635
404
3,389
3,842
Bahamas
7,496
163
5,830
1,503
Andorra
6,610
76
5,710
824
Trinidad and Tobago
6,586
118
5,710
758
Swaziland
6,362
120
5,959
283
Hong Kong
6,124
108
5,328
688
Malawi
6,024
185
5,453
386
Rwanda
5,872
47
5,397
428
Nicaragua
5,784
160
4,225
1,399
Congo
5,774
94
4,988
692
Djibouti
5,676
61
5,577
38
Belize
5,587
141
3,056
2,390
Martinique
5,413
40
98
5,275
Iceland
5,371
26
5,152
193
Suriname
5,311
117
5,187
7
Guyana
5,310
149
4,272
889
Uruguay
5,303
74
4,107
1,122
Mayotte
5,181
49
2,964
2,168
Equatorial Guinea
5,153
85
5,009
59
Central African Republic
4,913
63
1,924
2,926
Aruba
4,808
45
4,648
115
Mali
4,567
149
3,091
1,327
Somalia
4,451
113
3,417
921
Thailand
3,966
60
3,798
108
Gambia
3,731
123
3,590
18
South Sudan
3,104
61
2,954
89
Benin
2,974
43
2,579
352
Togo
2,926
64
2,401
461
Burkina Faso
2,816
68
2,579
169
Guinea-Bissau
2,422
43
2,309
70
Sierra Leone
2,410
74
1,833
503
Yemen
2,160
615
1,498
47
Curaçao
2,157
3
1,114
1,040
Lesotho
2,109
44
1,278
787
New Zealand
2,050
25
1,956
69
Chad
1,663
101
1,499
63
Liberia
1,595
83
1,343
169
San Marino
1,586
45
1,285
256
Niger
1,472
70
1,192
210
Vietnam
1,341
35
1,179
127
Liechtenstein
1,253
15
1,024
214
Channel Islands
1,218
48
960
210
Sint Maarten
1,053
25
936
92
Gibraltar
1,009
5
920
84
Sao Tome and Principe
985
17
930
38
Mongolia
760
0
347
413
Turks and Caicos Islands
748
6
705
37
Diamond Princess
712
13
659
40
Saint Martin
690
12
598
80
Burundi
681
1
575
105
Taiwan
648
7
556
85
Papua New Guinea
645
7
588
50
Comoros
610
7
585
18
Monaco
603
3
532
68
Eritrea
577
0
498
79
Tanzania
509
21
183
305
Mauritius
501
10
443
48
Faroe Islands
500
0
498
2
Bhutan
395
0
372
23
Isle of Man
369
25
338
6
Cambodia
308
0
299
9
Barbados
270
7
249
14
Cayman Islands
269
2
249
18
Saint Lucia
246
2
109
135
Bermuda
242
9
207
26
Seychelles
173
0
162
11
Caribbean Netherlands
161
3
155
3
Brunei
150
3
145
2
Antigua and Barbuda
141
4
130
7
St. Barth
127
0
94
33
Saint Vincent and the Grenadines
85
0
79
6
Dominica
85
0
63
22
British Virgin Islands
71
1
70
0
Macao
46
0
46
0
Grenada
41
0
30
11
Lao People's Democratic Republic
39
0
24
15
Fiji
38
2
33
3
New Caledonia
32
0
32
0
Timor-Leste
30
0
30
0
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
16
0
13
3
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Marshall Islands
4
0
1
3
Anguilla
4
0
3
1
Wallis and Futuna
3
0
1
2
Samoa
2
0
0
2
Vanuatu
1
0
0
1
Updated on 28 November 2020 18:35
- Advertisement -

DE ACELAȘI AUTOR

EDITORIAL

Pensiile speciale și vladțepeșistii poporului. Despre cum să dai pe la nasul prostimii cu un pic de damf de anticorupție și, astfel, să...

Nu trebuie să te fi uitat foarte atent la demisiile amalgamate din parlament pentru a sesiza șmechereala slinoasă cu care ștabii politici, fie ai PSD ori PNL, fie ai USR, vor să prostească un popor deja prostit. Vorbesc despre demisiile alea care, cică, i-ar lăsa pe ei - parlamentarii sulii - fără pensiile speciale. Toți poartă acum fesul unei...

TOPUL DE AZI