duminică, 29 noiembrie, 2020
6.2 C
Buzău
duminică, 29 noiembrie, 2020
6.2 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST EXCLUSIV! KLAUS IOHANNIS și PACTUL cu DIAVOLUL sau despre cum l-a ACCEPTAT...

EXCLUSIV! KLAUS IOHANNIS și PACTUL cu DIAVOLUL sau despre cum l-a ACCEPTAT PREȘEDINTELE ca PREMIER pe LIVIU DRAGNEA

SPECIAL

Petre Emanoil Neagu: NU există cale de întoarcere. Trebuie să câștigăm un nou mandat, pentru că anul viitor va fi un an de foc...

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, vorbește, într-un amplu interviu acordat EXPRESS SUD-EST, despre activitatea sa în cadrul...

Claudiu Voicu, trompeta cu jeg de Mocanu, vrea să fericească pe veci orașul Pătârlagele, să-l ducă la loc cu verdeață. Ori despre un altfel...

Desigur, știrea poate părea a fi una falsă, ticluită în laboratoarele perfidului PSD/Pro România, ca să bage spaima sau...

Stelian Ion de la USR, fratele de cruce penală al lui Radu Mazăre. Ce legătură există între candidatul USR la Primăria Constanța și fostul...

O serie de dezvăluiri incendiare prezintă culisele politicii românești. Un episod incredibil se petrece la Constanța unde USR-istul Stelian...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Există un pact Dragnea – Iohannis? Toate premisele ne arată că DA. Trebuie să ne reamintim doar că Liviu Dragnea a fost cel care a negociat și faimosul pact de coabitare Băsescu-Ponta.

Zilele astea, în cadrul crizei politice provocată de către chiar artizanul coaliției aflate la putere PSD-ALDE, Liviu Dragnea, partizanii lui Klaus Iohannis se aşteptau ca presedintele să profite de impasul PSD-ului și chiar să încerce să forțeze formarea unei noi majorităţi. N-a fost să fie, ba chiar Iohannis si-a șocat susținătorii acceptându-l pe repede-înainte și fără nici un moft pe premierul propus de PSD, fapt care le-a permis social-democraților să recucerească în doar două zile Palatul Victoria. În fapt, IOHANNIS L-A ACCEPTAT CA PREMIER PE LIVIU DRAGNEA.

Liviu Dragnea, maestrul „pactelor de coabitare”

Odată trimis la plimbare Mihai Tudose, criza politică s-a rezolvat în doi timpi și trei mişcări. Asta spre uimirea fanilor lui Iohannis. Cum de minuni nu poate fi vorba – Dumnezeu nu se bagă în cloaca politică – este clar că Iohannis și Dragnea au pus de un pact de coabitare încă din timpul întâlnirilor secrete care au precedat desemnarea lui Mihai Tudose. Adică, încă din vara trecută.

O coabitare impusă de afară de partenerii externi excedați de politica de maidan jucată în Romania, după cum șușotesc unele voci avizate. O coabitare impusă de nevoile de moment ale liderilor celor doi poli politici actuali ai României, Liviu Dragnea și Klaus Iohannis, spunem noi. Cert este că Iohannis a dat dovadă de o galanterie extremă, bătătoare la ochi, și s-a abținut să bage bățul prin gardul PSD, deşi momentul era prielnic și de neratat, conform tuturor regulilor jocului politic.

Conform acestora, Iohannis și Dragnea și-au delimitat zonele de influență astfel încât președintele a căpătat mână liberă în tot ce înseamnă politică externă, iar liderul PSD poate să taie și să spânzure în schimb  în tot ce ține de politicile guvernamentale. În plus, fiecare dintre ei a dat garanții celuilalt că nu se vor ataca reciproc în viitorul apropiat. Dată fiind minunata noastră Constituţie, care a făcut din România o struţo-girafă semiprezidențială în care Preşedinţia, Parlamentul și Guvernul se calcă reciproc pe bătături, libertatea totală oferită unul-altuia este o adevărată mană cerească atât pentru Liviu Dragnea, cât și pentru Klaus Iohannis.

Cu cine poate face înțelegeri Liviu Dragnea?

În timpul celor șapte luni de la instalarea Guvernului Tudose, s-au petrecut suficiente evenimente pentru a putea să tragem unele concluzii privind natura reală a relației Dragnea-Iohannis. Dar, înainte, să vedem care sunt intenţiile reale ale celor doi oameni politici. În ceea ce-l priveşte pe Dragnea, acesta și-a exprimat, nu o dată, intenţia de a ajunge premier. De altfel, el a și încercat să joace un rol de prim-ministru încă de pe vremea Guvernului Grindeanu. Aşa s-a și ajuns la decapitarea lui Sorin Grindeanu, iar acum a lui Mihai Tudose.

Pentru cei care nu sunt convinși că Dragnea se face luntre și punte pentru a se muta în Palatul Victoria, poate fi util și un alt argument, care și el se bucură de credibilitate. Și anume că faptele penale ale domnului Liviu Dragnea, săvârșite în tot acest timp pe teritoriul României, l-ar putea aduce definitiv sub incidența unei justiții cu adevărat imparțiale și, în măsura în care, după un timp, nu va mai fi capabil să o influențeze, el ar putea ajunge, aşa cum credem cu toții, după gratii. Încă un motiv pentru a face o înțelegere de natură să-i asigure, în viitorii ani, o protecţie.

Un simplu raționament de logică formală ne conduce la concluzia că singura soluţie pentru acesta, fie pentru a ajunge premier, fie pentru a-și prelungi, sub o formă sau alta, starea de imunitate, fie pentru realizarea ambelor obiective, este o alianță cu cei care deţin puterea de modificare a legii 90/2001 și de decizie a numirii noului prim ministru. Cine sunt aceştia? Curtea Constituţională, Iohannis și Serviciile secrete.

Pactul cu diavolul

Dacă președintele Iohannis termină cu bine acest mandat, în final, ar avea iarăși șanse – în lipsa, din ce în ce mai certă, unui concurent credibil și puternic – să câștige lejer noua competiție prezidențială. Continuând și, mai exact, finalizând trocul de acum cu Liviu Dragnea. Este unul dintre motivele pentru care PSD, și, implicit, Liviu Dragnea nu a încercat și nici nu va încerca să pună pe tapet suspendarea actualului președinte și mai apoi demiterea acestuia. Cât timp poziţia de președinte care doar zeflemisește guvernul și pe membrii acestuia rămâne staționară, locatarul din Mitropoliei renunțând la poziția cu care ne obișnuise la început de mandat – aceea de președinte jucător – avem toate motivele să îl suspectăm pe Klaus Iohannis.

Remember

Ei, bine, și acum să încercam un recurs la istoria recentă. Cred că nu se mai îndoiește nimeni că între putere și opoziție au existat și vor exista mult timp de aici încolo aranjamente. Până și o minte de găină ca cea a alegătorilor PSD ştie asta. Deşi neagă continuu. În schimb, avem o lungă listă de blaturi Putere-Opoziție. Începutul a fost parteneriatul economico-penal. A continuat cu împărțirea, în stil cămătăresc, a conducerilor marilor Parchete. Este vorba de numiri a zeci de procurori, plasați în toate funcţiile ierarhice. Și multe, multe alte blaturi. Inclusiv la Curtea Constituţională. Blaturi interne și blaturi externe.

Culminând spre sfârșitul anului trecut, prin ping-pongul executat cu Pragul pentru abuzul în serviciu și Legea grațierii. Cu negocierile secrete din iunie dintre PSD și Cotroceni atât în jurul numelui care să-l înlocuiască pe Grindeanu, cât și în jurul celui care să ocupe funcția de director SIE. Cu numirea lui Tudose, un individ cu un profil clasic de politician aflat în siajul serviciilor de informații, ca premier! Cu numirea de azi a unei marionete care va executa punct cu punct tot „programul de guvernare” al lui Dragnea. Ce face Opoziția de fapt? Îi face jocul lui Liviu Dragnea – utilizând uneori pretexte teoretic corecte -, pentru a-și apăra propriile privilegii și proprii penali.

Cum spuneam, lista blaturilor este foarte lungă. Cândva o vom parcurge integral. Dar fie și numai cu enumerarea de mai sus, cred că afirmația că între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea există o înțelegere politică pe termen mediu și cu o substanţială încărcătură machiavelică rezistă și se va dovedi, până la urmă, în fața întregii opinii publice, ca fiind extrem de reală. Altfel, este clar ca lumina zilei că Liviu Dragnea riscă să-şi încheie în cel mai jalnic mod cariera politică.

„Coabitări” cu damf de trădare naţională

Revenind, pactul dintre Iohannis și Dragnea este doar semnul că nici PSD, nici PNL și nici un alt partid din Românica nu și-au aruncat încă gunoiul de sub preș. Păcat, ar fi cazul. Nu de alta, dar am văzut în Românica ce malformați transpartinici au ieşit din coabitările mizerabile negociate cu Băsescu şi clanul său mafiot prin culisele unor campanii electorale care au promis ba dreptate şi adevăr, ba dreptate şi normalitate. Şi de niciunele nu am avut parte.

Doar n-am uitat ce bine au trăit, chiar şi după 2012, prietenii şi colaboratorii politici ai clanului Popescu & Udrea, racolați masiv de PSD-ul comandat de Ponta. În timp ce noi, cei care le-am demascat şi criticat mafia transpartinică, am fost asasinați economic şi destructurați editorial. Asta făcea şi face parte încă din angajamentele dubioase ale acestor coabitări cu damf de trădare naţională, de pact cu diavolul, de gunoi politic ascuns mereu pe sub câte un preș de preşedinte. De preşedinte de ţară, de partid, ori de judeţ…

C-aşa-i cu comenzile astea politice: întâi sunt primite cu greață, apoi sunt executate cu poftă. Cu poftă mare de putere! Trăieşte Dragnea subit, după 6 ani, o mare frustrare că a coordonat în 2012 pactul trădării, zis al coabitării, cu Băsescu şi cu gaşca lui penală? Acum, Iohannis și Dragnea cărui pact fac servicii?

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
13,610,357
272,254
8,041,239
5,296,864
India
9,393,039
136,733
8,802,267
454,039
Brazil
6,290,272
172,637
5,562,539
555,096
Russia
2,269,316
39,527
1,761,457
468,332
France
2,208,699
52,127
161,137
1,995,435
Spain
1,646,192
44,668
0
1,601,524
UK
1,605,172
58,030
0
1,547,142
Italy
1,564,532
54,363
720,861
789,308
Argentina
1,413,375
38,322
1,242,877
132,176
Colombia
1,299,613
36,401
1,197,204
66,008
Mexico
1,100,683
105,459
813,254
181,970
Germany
1,041,970
16,377
711,000
314,593
Poland
985,075
17,029
559,429
408,617
Peru
960,368
35,879
891,004
33,485
Iran
948,749
47,874
658,292
242,583
South Africa
785,139
21,439
723,347
40,353
Ukraine
722,679
12,213
339,378
371,088
Turkey
578,347
13,373
396,227
168,747
Belgium
574,448
16,461
37,238
520,749
Chile
548,941
15,322
523,792
9,827
Iraq
548,821
12,200
478,537
58,084
Indonesia
534,266
16,815
445,793
71,658
Czechia
518,649
8,054
442,327
68,268
Netherlands
513,325
9,326
0
503,999
Romania
471,536
11,193
348,852
111,491
Bangladesh
462,407
6,609
378,172
77,626
Philippines
429,864
8,373
398,624
22,867
Pakistan
395,185
7,985
339,810
47,390
Canada
364,810
11,976
290,700
62,134
Saudi Arabia
356,911
5,870
346,023
5,018
Morocco
349,688
5,739
298,574
45,375
Israel
334,988
2,854
322,211
9,923
Switzerland
318,290
4,631
222,100
91,559
Portugal
290,706
4,363
206,275
80,068
Austria
279,708
3,105
216,998
59,605
Sweden
243,129
6,681
0
236,448
Nepal
231,978
1,479
212,590
17,909
Hungary
211,527
4,672
55,637
151,218
Jordan
210,709
2,626
142,710
65,373
Ecuador
190,909
13,371
164,009
13,529
UAE
167,753
570
154,185
12,998
Panama
163,453
3,039
142,872
17,542
Serbia
163,035
1,484
31,536
130,015
Bolivia
144,592
8,949
121,280
14,363
Dominican Republic
142,653
2,328
114,317
26,008
Kuwait
142,426
878
136,413
5,135
Japan
142,068
2,074
120,259
19,735
Bulgaria
141,747
3,749
47,779
90,219
Qatar
138,648
237
135,862
2,549
Costa Rica
137,093
1,690
84,991
50,412
Belarus
135,008
1,151
113,375
20,482
Armenia
134,768
2,142
107,364
25,262
Georgia
132,368
1,230
110,049
21,089
Kazakhstan
130,865
1,990
116,187
12,688
Croatia
126,612
1,712
101,838
23,062
Lebanon
125,678
991
74,950
49,737
Oman
123,484
1,418
114,963
7,103
Guatemala
121,798
4,161
110,209
7,428
Azerbaijan
118,195
1,361
73,676
43,158
Egypt
115,183
6,621
102,490
6,072
Ethiopia
108,930
1,695
68,250
38,985
Honduras
107,513
2,905
47,638
56,970
Moldova
105,852
2,269
93,028
10,555
Slovakia
105,733
816
64,197
40,720
Greece
103,034
2,223
9,989
90,822
Venezuela
101,760
892
96,652
4,216
Tunisia
94,980
3,153
69,226
22,601
Myanmar
87,977
1,887
67,588
18,502
Bosnia
87,374
2,620
51,479
33,275
Bahrain
86,645
341
84,785
1,519
China
86,512
4,634
81,598
280
Palestine
83,585
717
63,834
19,034
Kenya
82,605
1,445
54,399
26,761
Libyan Arab Jamahiriya
82,430
1,166
53,266
27,998
Algeria
81,212
2,393
52,568
26,251
Paraguay
81,131
1,731
57,496
21,904
Denmark
78,354
823
61,461
16,070
Slovenia
75,370
1,384
53,687
20,299
Uzbekistan
72,753
608
70,047
2,098
Kyrgyzstan
72,427
1,266
63,789
7,372
Ireland
71,942
2,050
23,364
46,528
Nigeria
67,330
1,171
62,819
3,340
Malaysia
64,485
357
52,647
11,481
Macedonia
60,723
1,699
37,505
21,519
Lithuania
60,193
493
14,120
45,580
Singapore
58,213
29
58,119
65
Ghana
51,379
323
50,298
758
Afghanistan
46,215
1,763
36,731
7,721
El Salvador
38,405
1,111
35,078
2,216
Albania
36,790
787
18,152
17,851
Norway
35,546
328
20,956
14,262
Montenegro
34,454
481
22,796
11,177
Luxembourg
33,974
306
24,073
9,595
S. Korea
33,824
523
27,542
5,759
Australia
27,893
907
25,588
1,398
Finland
24,629
393
16,800
7,436
Cameroon
24,117
437
22,177
1,503
Sri Lanka
22,988
109
17,002
5,877
Côte d'Ivoire
21,261
131
20,912
218
Uganda
19,944
201
8,944
10,799
Zambia
17,589
357
16,925
307
Sudan
17,404
1,235
10,175
5,994
Madagascar
17,341
251
16,657
433
Latvia
16,975
197
1,719
15,059
Senegal
16,075
333
15,597
145
Mozambique
15,586
129
13,677
1,780
Angola
15,087
345
7,763
6,979
Namibia
14,285
150
13,412
723
French Polynesia
14,096
73
4,842
9,181
Guinea
13,039
76
11,982
981
Maldives
12,947
46
11,781
1,120
DRC
12,608
333
11,495
780
Tajikistan
12,118
86
11,518
514
Estonia
12,052
112
7,010
4,930
French Guiana
11,179
70
9,995
1,114
Cabo Verde
10,700
105
10,161
434
Jamaica
10,669
251
5,953
4,465
Botswana
10,258
31
7,717
2,510
Cyprus
10,231
48
2,057
8,126
Zimbabwe
9,822
275
8,472
1,075
Malta
9,752
133
7,557
2,062
Haiti
9,272
232
7,951
1,089
Gabon
9,191
59
9,037
95
Mauritania
8,458
172
7,665
621
Guadeloupe
8,344
149
2,242
5,953
Cuba
8,173
133
7,554
486
Réunion
7,940
40
7,172
728
Syrian Arab Republic
7,715
409
3,444
3,862
Bahamas
7,496
163
5,830
1,503
Trinidad and Tobago
6,630
118
5,732
780
Andorra
6,610
76
5,710
824
Swaziland
6,406
121
5,987
298
Hong Kong
6,239
109
5,340
790
Malawi
6,025
185
5,453
387
Rwanda
5,891
47
5,480
364
Nicaragua
5,784
160
4,225
1,399
Congo
5,774
94
4,988
692
Djibouti
5,676
61
5,577
38
Belize
5,647
144
3,072
2,431
Uruguay
5,511
75
4,185
1,251
Martinique
5,413
40
98
5,275
Iceland
5,381
26
5,168
187
Guyana
5,338
149
4,317
872
Suriname
5,312
117
5,192
3
Mayotte
5,181
49
2,964
2,168
Equatorial Guinea
5,153
85
5,009
59
Central African Republic
4,913
63
1,924
2,926
Aruba
4,833
45
4,664
124
Mali
4,659
149
3,138
1,372
Somalia
4,451
113
3,417
921
Thailand
3,977
60
3,800
117
Gambia
3,731
123
3,590
18
South Sudan
3,104
61
2,954
89
Benin
2,974
43
2,819
112
Togo
2,946
64
2,435
447
Burkina Faso
2,817
68
2,588
161
Guinea-Bissau
2,422
43
2,309
70
Sierra Leone
2,410
74
1,834
502
Curaçao
2,258
4
1,123
1,131
Yemen
2,160
615
1,498
47
Lesotho
2,109
44
1,278
787
New Zealand
2,050
25
1,956
69
Chad
1,663
101
1,504
58
Liberia
1,595
83
1,343
169
San Marino
1,586
45
1,285
256
Niger
1,484
70
1,205
209
Vietnam
1,343
35
1,179
129
Liechtenstein
1,253
15
1,024
214
Channel Islands
1,218
48
975
195
Sint Maarten
1,062
25
947
90
Gibraltar
1,014
5
932
77
Sao Tome and Principe
989
17
930
42
Mongolia
784
0
354
430
Turks and Caicos Islands
748
6
706
36
Diamond Princess
712
13
659
40
Saint Martin
690
12
598
80
Burundi
681
1
575
105
Taiwan
651
7
565
79
Papua New Guinea
645
7
588
50
Comoros
611
7
586
18
Monaco
607
3
537
67
Eritrea
577
0
498
79
Tanzania
509
21
183
305
Faroe Islands
502
0
498
4
Mauritius
501
10
443
48
Bhutan
396
0
373
23
Isle of Man
369
25
338
6
Cambodia
315
0
301
14
Cayman Islands
274
2
252
20
Barbados
270
7
249
14
Saint Lucia
252
2
109
141
Bermuda
251
9
213
29
Seychelles
173
0
162
11
Caribbean Netherlands
161
3
155
3
Brunei
150
3
145
2
Antigua and Barbuda
141
4
130
7
St. Barth
127
0
94
33
Dominica
85
0
63
22
Saint Vincent and the Grenadines
85
0
79
6
British Virgin Islands
71
1
70
0
Macao
46
0
46
0
Grenada
41
0
30
11
Lao People's Democratic Republic
39
0
24
15
Fiji
38
2
33
3
New Caledonia
32
0
32
0
Timor-Leste
30
0
30
0
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
16
0
13
3
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Marshall Islands
4
0
1
3
Anguilla
4
0
3
1
Wallis and Futuna
3
0
1
2
Samoa
2
0
0
2
Vanuatu
1
0
0
1
Updated on 29 November 2020 14:40
- Advertisement -

DE ACELAȘI AUTOR

EDITORIAL

Pensiile speciale și vladțepeșistii poporului. Despre cum să dai pe la nasul prostimii cu un pic de damf de anticorupție și, astfel, să...

Nu trebuie să te fi uitat foarte atent la demisiile amalgamate din parlament pentru a sesiza șmechereala slinoasă cu care ștabii politici, fie ai PSD ori PNL, fie ai USR, vor să prostească un popor deja prostit. Vorbesc despre demisiile alea care, cică, i-ar lăsa pe ei - parlamentarii sulii - fără pensiile speciale. Toți poartă acum fesul unei...

TOPUL DE AZI