duminică, 28 februarie, 2021
5.8 C
Buzău

EXCLUSIV! KLAUS IOHANNIS și PACTUL cu DIAVOLUL sau despre cum l-a ACCEPTAT PREȘEDINTELE ca PREMIER pe LIVIU DRAGNEA

EXPRESS SUD-EST EDITORIAL EXCLUSIV! KLAUS IOHANNIS și PACTUL cu DIAVOLUL sau despre cum l-a ACCEPTAT...

EXCLUSIV! KLAUS IOHANNIS și PACTUL cu DIAVOLUL sau despre cum l-a ACCEPTAT PREȘEDINTELE ca PREMIER pe LIVIU DRAGNEA

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Există un pact Dragnea – Iohannis? Toate premisele ne arată că DA. Trebuie să ne reamintim doar că Liviu Dragnea a fost cel care a negociat și faimosul pact de coabitare Băsescu-Ponta.

Zilele astea, în cadrul crizei politice provocată de către chiar artizanul coaliției aflate la putere PSD-ALDE, Liviu Dragnea, partizanii lui Klaus Iohannis se aşteptau ca presedintele să profite de impasul PSD-ului și chiar să încerce să forțeze formarea unei noi majorităţi. N-a fost să fie, ba chiar Iohannis si-a șocat susținătorii acceptându-l pe repede-înainte și fără nici un moft pe premierul propus de PSD, fapt care le-a permis social-democraților să recucerească în doar două zile Palatul Victoria. În fapt, IOHANNIS L-A ACCEPTAT CA PREMIER PE LIVIU DRAGNEA.

Liviu Dragnea, maestrul „pactelor de coabitare”

Odată trimis la plimbare Mihai Tudose, criza politică s-a rezolvat în doi timpi și trei mişcări. Asta spre uimirea fanilor lui Iohannis. Cum de minuni nu poate fi vorba – Dumnezeu nu se bagă în cloaca politică – este clar că Iohannis și Dragnea au pus de un pact de coabitare încă din timpul întâlnirilor secrete care au precedat desemnarea lui Mihai Tudose. Adică, încă din vara trecută.

O coabitare impusă de afară de partenerii externi excedați de politica de maidan jucată în Romania, după cum șușotesc unele voci avizate. O coabitare impusă de nevoile de moment ale liderilor celor doi poli politici actuali ai României, Liviu Dragnea și Klaus Iohannis, spunem noi. Cert este că Iohannis a dat dovadă de o galanterie extremă, bătătoare la ochi, și s-a abținut să bage bățul prin gardul PSD, deşi momentul era prielnic și de neratat, conform tuturor regulilor jocului politic.

Conform acestora, Iohannis și Dragnea și-au delimitat zonele de influență astfel încât președintele a căpătat mână liberă în tot ce înseamnă politică externă, iar liderul PSD poate să taie și să spânzure în schimb  în tot ce ține de politicile guvernamentale. În plus, fiecare dintre ei a dat garanții celuilalt că nu se vor ataca reciproc în viitorul apropiat. Dată fiind minunata noastră Constituţie, care a făcut din România o struţo-girafă semiprezidențială în care Preşedinţia, Parlamentul și Guvernul se calcă reciproc pe bătături, libertatea totală oferită unul-altuia este o adevărată mană cerească atât pentru Liviu Dragnea, cât și pentru Klaus Iohannis.

Cu cine poate face înțelegeri Liviu Dragnea?

În timpul celor șapte luni de la instalarea Guvernului Tudose, s-au petrecut suficiente evenimente pentru a putea să tragem unele concluzii privind natura reală a relației Dragnea-Iohannis. Dar, înainte, să vedem care sunt intenţiile reale ale celor doi oameni politici. În ceea ce-l priveşte pe Dragnea, acesta și-a exprimat, nu o dată, intenţia de a ajunge premier. De altfel, el a și încercat să joace un rol de prim-ministru încă de pe vremea Guvernului Grindeanu. Aşa s-a și ajuns la decapitarea lui Sorin Grindeanu, iar acum a lui Mihai Tudose.

Pentru cei care nu sunt convinși că Dragnea se face luntre și punte pentru a se muta în Palatul Victoria, poate fi util și un alt argument, care și el se bucură de credibilitate. Și anume că faptele penale ale domnului Liviu Dragnea, săvârșite în tot acest timp pe teritoriul României, l-ar putea aduce definitiv sub incidența unei justiții cu adevărat imparțiale și, în măsura în care, după un timp, nu va mai fi capabil să o influențeze, el ar putea ajunge, aşa cum credem cu toții, după gratii. Încă un motiv pentru a face o înțelegere de natură să-i asigure, în viitorii ani, o protecţie.

Un simplu raționament de logică formală ne conduce la concluzia că singura soluţie pentru acesta, fie pentru a ajunge premier, fie pentru a-și prelungi, sub o formă sau alta, starea de imunitate, fie pentru realizarea ambelor obiective, este o alianță cu cei care deţin puterea de modificare a legii 90/2001 și de decizie a numirii noului prim ministru. Cine sunt aceştia? Curtea Constituţională, Iohannis și Serviciile secrete.

Pactul cu diavolul

Dacă președintele Iohannis termină cu bine acest mandat, în final, ar avea iarăși șanse – în lipsa, din ce în ce mai certă, unui concurent credibil și puternic – să câștige lejer noua competiție prezidențială. Continuând și, mai exact, finalizând trocul de acum cu Liviu Dragnea. Este unul dintre motivele pentru care PSD, și, implicit, Liviu Dragnea nu a încercat și nici nu va încerca să pună pe tapet suspendarea actualului președinte și mai apoi demiterea acestuia. Cât timp poziţia de președinte care doar zeflemisește guvernul și pe membrii acestuia rămâne staționară, locatarul din Mitropoliei renunțând la poziția cu care ne obișnuise la început de mandat – aceea de președinte jucător – avem toate motivele să îl suspectăm pe Klaus Iohannis.

Remember

Ei, bine, și acum să încercam un recurs la istoria recentă. Cred că nu se mai îndoiește nimeni că între putere și opoziție au existat și vor exista mult timp de aici încolo aranjamente. Până și o minte de găină ca cea a alegătorilor PSD ştie asta. Deşi neagă continuu. În schimb, avem o lungă listă de blaturi Putere-Opoziție. Începutul a fost parteneriatul economico-penal. A continuat cu împărțirea, în stil cămătăresc, a conducerilor marilor Parchete. Este vorba de numiri a zeci de procurori, plasați în toate funcţiile ierarhice. Și multe, multe alte blaturi. Inclusiv la Curtea Constituţională. Blaturi interne și blaturi externe.

Culminând spre sfârșitul anului trecut, prin ping-pongul executat cu Pragul pentru abuzul în serviciu și Legea grațierii. Cu negocierile secrete din iunie dintre PSD și Cotroceni atât în jurul numelui care să-l înlocuiască pe Grindeanu, cât și în jurul celui care să ocupe funcția de director SIE. Cu numirea lui Tudose, un individ cu un profil clasic de politician aflat în siajul serviciilor de informații, ca premier! Cu numirea de azi a unei marionete care va executa punct cu punct tot „programul de guvernare” al lui Dragnea. Ce face Opoziția de fapt? Îi face jocul lui Liviu Dragnea – utilizând uneori pretexte teoretic corecte -, pentru a-și apăra propriile privilegii și proprii penali.

Cum spuneam, lista blaturilor este foarte lungă. Cândva o vom parcurge integral. Dar fie și numai cu enumerarea de mai sus, cred că afirmația că între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea există o înțelegere politică pe termen mediu și cu o substanţială încărcătură machiavelică rezistă și se va dovedi, până la urmă, în fața întregii opinii publice, ca fiind extrem de reală. Altfel, este clar ca lumina zilei că Liviu Dragnea riscă să-şi încheie în cel mai jalnic mod cariera politică.

„Coabitări” cu damf de trădare naţională

Revenind, pactul dintre Iohannis și Dragnea este doar semnul că nici PSD, nici PNL și nici un alt partid din Românica nu și-au aruncat încă gunoiul de sub preș. Păcat, ar fi cazul. Nu de alta, dar am văzut în Românica ce malformați transpartinici au ieşit din coabitările mizerabile negociate cu Băsescu şi clanul său mafiot prin culisele unor campanii electorale care au promis ba dreptate şi adevăr, ba dreptate şi normalitate. Şi de niciunele nu am avut parte.

Doar n-am uitat ce bine au trăit, chiar şi după 2012, prietenii şi colaboratorii politici ai clanului Popescu & Udrea, racolați masiv de PSD-ul comandat de Ponta. În timp ce noi, cei care le-am demascat şi criticat mafia transpartinică, am fost asasinați economic şi destructurați editorial. Asta făcea şi face parte încă din angajamentele dubioase ale acestor coabitări cu damf de trădare naţională, de pact cu diavolul, de gunoi politic ascuns mereu pe sub câte un preș de preşedinte. De preşedinte de ţară, de partid, ori de judeţ…

C-aşa-i cu comenzile astea politice: întâi sunt primite cu greață, apoi sunt executate cu poftă. Cu poftă mare de putere! Trăieşte Dragnea subit, după 6 ani, o mare frustrare că a coordonat în 2012 pactul trădării, zis al coabitării, cu Băsescu şi cu gaşca lui penală? Acum, Iohannis și Dragnea cărui pact fac servicii?

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP