luni, 8 martie, 2021
6.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Tulcea Tulcea, judeţul care este ocolit de rujeolă

Tulcea, judeţul care este ocolit de rujeolă

Tulcea, judeţul care este ocolit de rujeolă

NEWS

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Judeţul Tulcea este singurul din ţară în care nu a fost confirmat niciun caz de rujeolă, dar care are în prezent peste 400 de copii nevaccinaţi.

Peste 100 dintre aceştia au contraindicaţii temporare şi vor fi imunizaţi cel mai târziu luna viitoare.  

După ce în a doua săptămână a anului a fost înregistrat un nou deces ca urmare a rujeolei, numărul victimelor a ajuns la o cotă alarmantă, şi anume 38, cu peste 10.000 de cazuri confirmate de la începutul epidemiei.  

Rujeola ocoleşte unul dintre judeţele ţării, şi anume Tulcea, singurul fără niciun caz confirmat până acum.

Cu toate acestea, sunt şi aici copii nevaccinaţi – spune Mihaela Nicolau, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Tulcea. 

Mihaela Nicolau: Din totalul copiilor eligibili pentru vaccinare, 412 sunt nevaccinaţi, 72 de cazuri sunt refuzuri, contraindicaţii temporare 109, negăsiţi la domiciliu 40 de cazuri şi mai avem 190 de cazuri de neprezentaţi la vaccinare.  

Dacă neprezentaţii la vaccinare şi cei care au contraindicaţii temporare înseamnă peste două treimi din nevaccinaţii din Tulcea, refuzurile sunt mai puţine aici ca în alte judeţe, însă, culmea, vin din partea unor părinţi cu studii superioare – mai spune şefa DSP Tulcea.  

Mihaela Nicolau: Problemele sunt legate de copiii negăsiţi la domiciliu şi este posibil să fie la bunici. Refuzurile constituie o problemă care necesită reglementări, întrucât înregistrăm acestea şi la părinţi cu studii superioare – medici, avocaţi, profesori, chiar şi preoţi. 

În ţara noastră, doar 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copilul împotriva rujeolei şi 1 din 4 copii cu rujeolă are nevoie de spitalizare.

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...