sâmbătă, 6 martie, 2021
9.8 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri Mafia doctorilor din Focșani. Cu tomograf în spital, se apelează la firme...

Mafia doctorilor din Focșani. Cu tomograf în spital, se apelează la firme private pentru servicii de imagistică medicală

Mafia doctorilor din Focșani. Cu tomograf în spital, se apelează la firme private pentru servicii de imagistică medicală

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Aflat printre puţinele unităţi medicale de urgenţă din ţară fără tomograf, după ce aparatul s-a stricat în anul 2010, Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon din Focşani a fost dotat în anul 2016, de către Ministerul Sănătăţii, cu un tomograf nou.

Investiţia s-a ridicat la peste 500.000 de euro, dar s-a întârziat punerea tomografului în funcţiune din cauza autorizărilor speciale care trebuie să vină de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Prin urmare, pentru rezolvarea problemelor medicale urgente ale pacienţilor, principala unitate medicală din Focşani a încheiat în ultimii opt ani contracte cu firma privată Interclinic Bucureşti, care beneficiind şi de sprijinul autorităţilor şi-a construit o clinică de diagnostic şi tratament care oferă servicii de computer tomograf chiar în curtea spitalului. Serviciile sunt decontate pentru pacienţii spitalului de către Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea, dar clinica se bazează şi pe servicii în regim privat, contra cost.

Banii și țipla

Ultimul contract de servicii paraclinice de înaltă performanţă cu firma Interclinic a fost încheiat chiar în prima săptămână din noul an 2018 şi are o valoare de 181.320 de lei.

“Este un contract care presupune nu numai serviciile pentru computerul tomograf. Sunt trei situaţii aici. Este vorba de o soluţie de avarie, pentru cazuri de urgentă. În al doilea rând, avem doar trei medici specializaţi pe servicii de tomograf şi nu pot acoperi toate urgenţele.  Mai există şi servicii de RMN (rezonanţă magnetică nucleară), până când noul aparat care va fi atribuit sitalului va intra în funcţiune”, ne-a declarat Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Focşani. 

Potrivit reprezentanţilor spitalului, relaţia celei mai mari unităţi medicale din judeţul Vrancea  cu firma Interclinic este bazată pe faptul că spitalul nu încasează chirie pe terenul unde  firma şi-a construit clinica, în schimb Interclinic asigurând gratis urgenţele medicale.

Cu alte cuvinte, pentru firma în cauză banii vin pe două fronturi, din contracte cu Casa de Asigurări şi din prestaţiile efectuate în regim privat către pacienţi.

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea, instituţia are obligaţia să deconteze furnizorilor de servicii medicale contravaloarea serviciilor medicale contractate, efectuate, raportate şi validate, în limita valorii de contract.

În ultimii ani, Casa de Sănătate a decontat servicii medicale echivalente cu preţul unui tomograf nou. Cea mai mare sumă către firma Interclinic s-a decontat în anul 2014 şi a fost în valoare de 614.932 lei.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...