joi, 4 martie, 2021
5.2 C
Buzău

FUFA POLITICĂ DE TELEORMAN

EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri FUFA POLITICĂ DE TELEORMAN

FUFA POLITICĂ DE TELEORMAN

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Viorica Dăncilă este de fel din Roșiori de Vede, Teleorman. La fel ca și în cazul ministresei Carmen Dan, destinul profesional al femeii, dar mai ales cel politic este legat de actualul președinte PSD. Astfel, putem spune fără pic de îndoială că așa s-a născut FUFA POLITICĂ DE TELEORMAN. Adică, hahalerele cu care Dragnea a împânzit, fără discernământ, toate instituțiile României. Cu studii modeste, la fel ca și cariera profesională.

„Viorica Dăncilă a fost pusă să mintă”

În cazul Vioricăi Vasilica Dăncilă aspectele comportă multe asemănări dar și deosebiri cu teleormăneanca de la Interne. Dar, au un element comun cert — explozia pe planul funcțiilor oficiale pe cât de greu de justificat, pe atât de datorată lui Liviu Dragnea.

Mai în etate decât Carmen Dan, Viorica Dăncilă a făcut parte tot din categoria femeilor blonde și atrăgătoare. A absolvit Institutul de Petrol și Gaze, apoi a lucrat ca profesor la un liceu industrial din Videle. Din 1998 lucrează ca inginer la OMV Petrom, unde soțul său avea o funcție de conducere. După 2004 a urmat un curs masteral la SNSPA.

O amplă experiență județeană

Madam Dăncilă a candidat la primăria Videle în 2004 și a pierdut. A fost singurul oraș pierdut de PSD în Teleorman, ceea ce arată că nici teleormănenii nu au putut înghiți o așa catastrofă. Din 2004 până în 2008 a fost consilier local la Videle, apoi din 2008 până în 2009, consilier județean de Teleorman. Direct din Teleorman, Viorica Vasilica Dăncilă sare, în 2009, la Bruxelles, devenind europarlamentar. Apoi, în 2010, a fost aleasă, în urma intervenției lui Liviu Dragnea, chiar lider al eurodeputaților PSD, iscându-se astfel un conflict cu fostul lider, vocalul Cătălin Ivan. În 2014 a fost din nou aleasă europarlamentar. Conflictul Dragnea — Ivan — Dăncilă a continuat, astfel că, în 2015, Cătălin Ivan declara „Viorica Dăncilă a fost pusă să mintă în ideea că mă va discredita în vreun fel”.

Spre deosebire de Carmen Dan, Viorica Dăncilă este un vechi membru PSD, partid în care a intrat odată cu Sorin Grindeanu, ca să luăm un reper familiar, în 1996. Dar, ascensiunea ei politică îl are ca reper pe Liviu Dragnea, fiindcă odată cu trecerea acestuia de la șefia PD la PSD Teleorman, Viorica Dăncilă devine șefă a femeilor PSD din Videle, apoi chiar a PSD Videle, trece la nivel județean, apoi ocupă funcții politice la nivel național iar din 2015 este șefa femeilor social democrate la nivel național.

Viorica Vasilica Dăncilă nu este o persoană cunoscută la nivel național, nu este nici o prezență remarcabilă în media. Ea s-a distins prin câteva luări de poziție în PE, mai ales în ultimul mandat. Nu are experiență în activitatea guvernamentală, cunoștințele pe plan diplomatic fiind mai degrabă tangențiale, legate de activitatea europeană.

Soțul Vioricăi, cel mai bogat manager OMV PETROM din judeţul Argeș

Presa naţională a vorbit anii trecuți despre sponsorizările masive făcute de europarlamentara Viorica Dăncilă către partidul din care face parte, lăsând să se înţeleagă că aceasta nu ar fi avut de unde să deţină prea mult bănet.

Viorica Dăncilă face parte din primii doi mari finanțatori ai PSD din perioada alegerilor europarlamentare 2014, an în care a contribuit  cu suma de 114.402 lei. Chiar dacă are un salariu anual de 75.000 de euro ca şi parlamentar european, Viorica Dăncilă se poate bucura de un buget al familiei, întregit şi foarte rotunjit în multe zerouri, chiar de soţul ei, Cristinel Dăncilă. Bărbatul Vioricăi a câştigat în perioada 2009-2016 suma exorbitantă de 2.385.059 lei, asta însemnând peste 23 de miliarde de lei vechi- venituri totale anuale, oferite în judeţul Argeș, pentru funcţia de manager al OMV Petrom SA, Sucursala Argeș. Cine este însă Cristinel Dăncilă?

Jurământul lui Cristinel Dăncilă, faţă de teleormăneni

Ca şi soţia sa, Cristinel Dăncilă este inginer de meserie, fiind specializat în exploatarea resurselor petroliere. Ambii au lucrat la Secţia Petrom din Videle, judeţul Teleorman, până când cei doi aveau să intre în camarila preşedintelui CJ Teleorman, Liviu Dragnea. Prea puţin se ştie că cea mai de încredere persoană a lui Liviu Dragnea, respectiv Petre Pitiş (de al cărui nume se leagă în acte megaafacerea naţională Tel Drum) a fost consilier judeţean PSD în mandatul 2004-2008. Pitiş a lucrat pentru administraţia lui Dragnea doar o perioadă de trei ani, adică până în anul 2007. Este anul în care gruparea lui Dragnea marca salturile de miliarde pe care Tel Drum SA avea să le contracteze de la bugetul de stat.

CITIȚI ȘI: Teleormăneanca Viorica Dăncilă a fost desemnată pentru funcția de premier

Petre Pitiş a plecat prin demisie din CJ Teleorman în toamna anului 2007, iar Liviu Dragnea a anunţat numirea unui alt PSD-ist înscris pe listele CJ. Adică pe Cristinel Dăncilă, care a fost primit în şedinţă cu un… sincer bun-venit de către Liviu Dragnea. Cristinel Dăncilă şi-a depus jurământul în faţa unui număr de 31 de consilieri judeţeni ai lui Liviu Dragnea: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea, pentru binele locuitorilor judeţului Teleorman. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” Dăncilă nu a apucat să facă prea multe lucruri pentru teleormăneni, dar a compensat în schimb cu loialitate faţă de însuşi Liviu Dragnea.

Transfer disciplinar la Argeș

În anul electoral 2008, Cristinel Dăncilă nu s-a mai înscris pe listele CJ din Teleorman, făcându-i loc soției sale, Viorica Dăncilă. Aceasta a ajuns astfel să prindă un loc de consilier judeţean, poziţie în care nu rămâne decât până în anul 2009, când câștigă un loc în Parlamentul European. Anul 2009 este de fapt perioada de graţie a familiei Dăncilă. Viorica pleacă la Bruxelles, iar Cristinel se întoarce la Videle. Surse politice spun că soţul europarlamentarei ar fi avut nişte probleme la locul de muncă, acesta fiind transferat disciplinar în judeţul nostru. Transferul s-a dovedit unul extrem de… bănos, Cristinel Dăncilă devenind din 2009 încoace cel mai bogat manager din industria petrolieră argeșeană.

Veniturile halucinante ale directorului Dăncilă

Asset Muntenia III Vest Piteşti este denumirea oficială a sucursalei OMV Petrom SA din judeţul Argeş, care este manageriată din anul 2009 şi până în prezent de către soţul europarlamentarei Viorica Dăncilă. Conform unor date, obiectul de activitate al Asset vizează întregul marketing care se dezvoltă din operațiunile de extracţie a produselor petroliere. Cristinel Dăncilă (care l-a înlocuit pe fostul director Ion Matache) manageriază aceste operaţiuni pe teritoriile unui număr de cinci judeţe: Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi, fireşte, Teleorman. Pentru serviciile prestate, Dăncilă a fost remunerat de OMV cu următoarele milioane de euro.

Un pesedist deloc vizibil

Surse politice spun că acestuia nu i-a plăcut niciodată să iasă în evidenţă, nici măcar în desele vizite politice ale soţiei sale în judeţul Argeş.  Teoretic, managerul Petrom din Argeş face naveta Piteşti- Teleorman în fiecare zi, acesta nedeținând niciun bun în judeţul Argeş. Averea sa este compusă mai precis dintr-un apartament în localitatea Videle, un teren şi o casă de vacanţă în Valea Râşnoavei, construită în 2007, perioada în care a ocupat funcţia de consilier judeţean PSD la Teleorman. Managerul OMV Petrom SA, Sucursala Argeş, deţine în bănci, împreună cu soţia, 137.928 de lei, respectiv 70.000 de euro. Venitul celor doi sare de 600 de milioane de lei vechi. Pe lună.

Familia Dăncilă, prin rotaţie, în camarila lui Liviu Dragnea

  1. Demisia lui Petre Pitiş, director general al Tel Drum, din funcţia de consilier judeţean  la Teleorman, august 2007

DOCUMENT:

“Consiliul Judeţean Teleorman ia act de demisia din funcţia de consilier judeţean a domnului Pitiş Petre şi se declară vacant locul de consilier judeţean. Consiliul Judeţean Teleorman HOTĂRĂŞTE

Art.1. Se ia act de demisie şi încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale, mandatul de consilier judeţean al domnului Pitiş Petre.

Art.2. Se declară vacant locul de consilier judeţean al domnului Pitiş Petre, ales pe lista de candidaţi a Partidului Social Democrat – organizaţia judeţeană Teleorman.”

(Alexandria, decizie Nr. 106 din 30 august 2007)

  1. Stenogramă Liviu Dragnea:Cristinel Dăncilă îi ia locul lui Petre Pitiş, în funcţia de consilier judeţean, septembrie 2007

DOCUMENT:

„Înainte de a intra în ordinea de zi vă aduc la cunoştinţă că, în conformitate cu dispoziţiile (…) cu adresa nr. 8836 din 17 septembrie  a.c., urmare vacantării postului de consilier judeţean al domnului Pitiş Petre am solicitat Tribunalului Teleorman validarea mandatului de consilier judeţean al domnului Dăncilă Cristinel membru al PSD Organizaţia Judeţeană Teleorman şi supleant pe lista de candidaţi pentru Consiliul judeţean.Vă prezint sentinţa civilă nr. 1239 din 25 septembrie 2007 a Tribunalului Teleorman prin care s-a hotărât validarea mandatului de consilier judeţean al domnului Dăncilă Cristinel.

În continuare, potrivit prevederilor (…) consilierul al cărui mandat a fost validat, trebuie să depună în faţa Consiliului judeţean, jurământul. În acest sens, voi da citire jurământului după care consilierul validat se va prezenta în faţa mesei special amenajate pe care se află un exemplar din Constituţie şi Biblie, va pune mâna stângă atât pe Constituţie cât şi, dacă este cazul, pe Biblie, va pronunţa cuvântul “JUR” şi va semna jurământul în două exemplare, unul pentru Consilierul judeţean şi unul rămânând la dosarul şedinţei:

“JUR SĂ RESPECT CONSTITUŢIA ŞI LEGILE ŢĂRII ŞI SĂ FAC, CU BUNĂ-CREDINŢĂ, TOT CEEA CE STĂ ÎN PUTERILE ŞI PRICEPEREA MEA PENTRU BINELE LOCUITORILOR JUDEŢULUI TELEORMAN.  AŞA SĂ-MI AJUTE DUMNEZEU!”

În timpul depunerii jurământului, asistenţa se ridică în picioare.

Liviu Dragnea: Stimaţi colegi, jurământul prevăzut de lege, fiind depus, să-l felicităm pe domnul Dăncilă Cristinel şi să-i urăm „bun venit” în rândurile noastre. Deci, în sală acum sunt prezenţi 31 de consilieri” – alocuţiune preşedinte Liviu Dragnea. (Alexandria, decizie septembrie 2007)

  1. Iese Cristinel Dăncilă, intră soţia, pentru un loc eligibil în Consiliul Judeţean Teleorman , alegeri iunie 2008

DOCUMENT:

“Hotărârea Consiliului Judeţean Teleorman privind:  validarea mandatelor consilierilor judeţeni aleşi la data de 1 iunie 2008. Consiliul Judeţean Teleorman întrunit în şedinţă de constituire (…) Se validează mandatele consilierilor judeţeni aleşi la data de 1 iunie 2008, după cum urmează:

Augustin Ioan, 2. Bălan Ilie, 3. Bleajă Cornel, 4. Dăncilă Vasilica Viorica, 5. Drăcman Lucian Daniel, 6. Dumitrică George Ionuţ, 7. Florea Dan, 8. Florescu Adrian, 9. Frăsineanu Fulvia Florentina, 10. Gâdea Adrian Ionuţ, 11. Iancovici Gheorghe Romeo, 12. Iliescu Alexandru, 13. Ion Petre, 14. Mocanu Virgil, 15. Ogrăzeanu Teodor, 16. Pălăduş Aurel, 17. Petcu Florea, 18. Piper Savu Florin, 19. Plopeanu Constantin Cristian, 20. Popescu Dumitru Dan, 21. Putineanu Ion,  22. Răicescu Marian,  23. Savu Adrian, 24. Slăbescu Constantin, 25. Simionescu Adrian Constantin, 26. Tîrnăcop Aurica, 27. Ţigăneşteanu Nela, 28. Vătafu Teodor Cătălin, 29. Vlad Eugen Ovidiu, 30. Vlad Elena, 31. Vrăjitoarea Emilian, 32. Zavera I. Niculae (Alexandria, decizie Nr. 72 din 24 iunie 2008)”

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...