vineri, 4 decembrie, 2020
3.3 C
Buzău
vineri, 4 decembrie, 2020
3.3 C
Buzău
Ești aici Ești aici EXPRESS SUD-EST FUFA POLITICĂ DE TELEORMAN sau despre cum te fac obediența și sponsorizările...

FUFA POLITICĂ DE TELEORMAN sau despre cum te fac obediența și sponsorizările către IUBITUL PARTID europarlamentar și PREMIER

SPECIAL

Petre Emanoil Neagu: NU există cale de întoarcere. Trebuie să câștigăm un nou mandat, pentru că anul viitor va fi un an de foc...

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, vorbește, într-un amplu interviu acordat EXPRESS SUD-EST, despre activitatea sa în cadrul...

Claudiu Voicu, trompeta cu jeg de Mocanu, vrea să fericească pe veci orașul Pătârlagele, să-l ducă la loc cu verdeață. Ori despre un altfel...

Desigur, știrea poate părea a fi una falsă, ticluită în laboratoarele perfidului PSD/Pro România, ca să bage spaima sau...

Stelian Ion de la USR, fratele de cruce penală al lui Radu Mazăre. Ce legătură există între candidatul USR la Primăria Constanța și fostul...

O serie de dezvăluiri incendiare prezintă culisele politicii românești. Un episod incredibil se petrece la Constanța unde USR-istul Stelian...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Viorica Dăncilă este de fel din Roșiori de Vede, Teleorman. La fel ca și în cazul ministresei Carmen Dan, destinul profesional al femeii, dar mai ales cel politic este legat de actualul președinte PSD. Astfel, putem spune fără pic de îndoială că așa s-a născut FUFA POLITICĂ DE TELEORMAN. Adică, hahalerele cu care Dragnea a împânzit, fără discernământ, toate instituțiile României. Cu studii modeste, la fel ca și cariera profesională.

„Viorica Dăncilă a fost pusă să mintă”

În cazul Vioricăi Vasilica Dăncilă aspectele comportă multe asemănări dar și deosebiri cu teleormăneanca de la Interne. Dar, au un element comun cert — explozia pe planul funcțiilor oficiale pe cât de greu de justificat, pe atât de datorată lui Liviu Dragnea.

Mai în etate decât Carmen Dan, Viorica Dăncilă a făcut parte tot din categoria femeilor blonde și atrăgătoare. A absolvit Institutul de Petrol și Gaze, apoi a lucrat ca profesor la un liceu industrial din Videle. Din 1998 lucrează ca inginer la OMV Petrom, unde soțul său avea o funcție de conducere. După 2004 a urmat un curs masteral la SNSPA.

O amplă experiență județeană

Madam Dăncilă a candidat la primăria Videle în 2004 și a pierdut. A fost singurul oraș pierdut de PSD în Teleorman, ceea ce arată că nici teleormănenii nu au putut înghiți o așa catastrofă. Din 2004 până în 2008 a fost consilier local la Videle, apoi din 2008 până în 2009, consilier județean de Teleorman. Direct din Teleorman, Viorica Vasilica Dăncilă sare, în 2009, la Bruxelles, devenind europarlamentar. Apoi, în 2010, a fost aleasă, în urma intervenției lui Liviu Dragnea, chiar lider al eurodeputaților PSD, iscându-se astfel un conflict cu fostul lider, vocalul Cătălin Ivan. În 2014 a fost din nou aleasă europarlamentar. Conflictul Dragnea — Ivan — Dăncilă a continuat, astfel că, în 2015, Cătălin Ivan declara „Viorica Dăncilă a fost pusă să mintă în ideea că mă va discredita în vreun fel”.

Spre deosebire de Carmen Dan, Viorica Dăncilă este un vechi membru PSD, partid în care a intrat odată cu Sorin Grindeanu, ca să luăm un reper familiar, în 1996. Dar, ascensiunea ei politică îl are ca reper pe Liviu Dragnea, fiindcă odată cu trecerea acestuia de la șefia PD la PSD Teleorman, Viorica Dăncilă devine șefă a femeilor PSD din Videle, apoi chiar a PSD Videle, trece la nivel județean, apoi ocupă funcții politice la nivel național iar din 2015 este șefa femeilor social democrate la nivel național.

Viorica Vasilica Dăncilă nu este o persoană cunoscută la nivel național, nu este nici o prezență remarcabilă în media. Ea s-a distins prin câteva luări de poziție în PE, mai ales în ultimul mandat. Nu are experiență în activitatea guvernamentală, cunoștințele pe plan diplomatic fiind mai degrabă tangențiale, legate de activitatea europeană.

Soțul Vioricăi, cel mai bogat manager OMV PETROM din judeţul Argeș

Presa naţională a vorbit anii trecuți despre sponsorizările masive făcute de europarlamentara Viorica Dăncilă către partidul din care face parte, lăsând să se înţeleagă că aceasta nu ar fi avut de unde să deţină prea mult bănet.

Viorica Dăncilă face parte din primii doi mari finanțatori ai PSD din perioada alegerilor europarlamentare 2014, an în care a contribuit  cu suma de 114.402 lei. Chiar dacă are un salariu anual de 75.000 de euro ca şi parlamentar european, Viorica Dăncilă se poate bucura de un buget al familiei, întregit şi foarte rotunjit în multe zerouri, chiar de soţul ei, Cristinel Dăncilă. Bărbatul Vioricăi a câştigat în perioada 2009-2016 suma exorbitantă de 2.385.059 lei, asta însemnând peste 23 de miliarde de lei vechi- venituri totale anuale, oferite în judeţul Argeș, pentru funcţia de manager al OMV Petrom SA, Sucursala Argeș. Cine este însă Cristinel Dăncilă?

Jurământul lui Cristinel Dăncilă, faţă de teleormăneni

Ca şi soţia sa, Cristinel Dăncilă este inginer de meserie, fiind specializat în exploatarea resurselor petroliere. Ambii au lucrat la Secţia Petrom din Videle, judeţul Teleorman, până când cei doi aveau să intre în camarila preşedintelui CJ Teleorman, Liviu Dragnea. Prea puţin se ştie că cea mai de încredere persoană a lui Liviu Dragnea, respectiv Petre Pitiş (de al cărui nume se leagă în acte megaafacerea naţională Tel Drum) a fost consilier judeţean PSD în mandatul 2004-2008. Pitiş a lucrat pentru administraţia lui Dragnea doar o perioadă de trei ani, adică până în anul 2007. Este anul în care gruparea lui Dragnea marca salturile de miliarde pe care Tel Drum SA avea să le contracteze de la bugetul de stat.

CITIȚI ȘI: Teleormăneanca Viorica Dăncilă a fost desemnată pentru funcția de premier

Petre Pitiş a plecat prin demisie din CJ Teleorman în toamna anului 2007, iar Liviu Dragnea a anunţat numirea unui alt PSD-ist înscris pe listele CJ. Adică pe Cristinel Dăncilă, care a fost primit în şedinţă cu un… sincer bun-venit de către Liviu Dragnea. Cristinel Dăncilă şi-a depus jurământul în faţa unui număr de 31 de consilieri judeţeni ai lui Liviu Dragnea: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea, pentru binele locuitorilor judeţului Teleorman. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” Dăncilă nu a apucat să facă prea multe lucruri pentru teleormăneni, dar a compensat în schimb cu loialitate faţă de însuşi Liviu Dragnea.

Transfer disciplinar la Argeș

În anul electoral 2008, Cristinel Dăncilă nu s-a mai înscris pe listele CJ din Teleorman, făcându-i loc soției sale, Viorica Dăncilă. Aceasta a ajuns astfel să prindă un loc de consilier judeţean, poziţie în care nu rămâne decât până în anul 2009, când câștigă un loc în Parlamentul European. Anul 2009 este de fapt perioada de graţie a familiei Dăncilă. Viorica pleacă la Bruxelles, iar Cristinel se întoarce la Videle. Surse politice spun că soţul europarlamentarei ar fi avut nişte probleme la locul de muncă, acesta fiind transferat disciplinar în judeţul nostru. Transferul s-a dovedit unul extrem de… bănos, Cristinel Dăncilă devenind din 2009 încoace cel mai bogat manager din industria petrolieră argeșeană.

Veniturile halucinante ale directorului Dăncilă

Asset Muntenia III Vest Piteşti este denumirea oficială a sucursalei OMV Petrom SA din judeţul Argeş, care este manageriată din anul 2009 şi până în prezent de către soţul europarlamentarei Viorica Dăncilă. Conform unor date, obiectul de activitate al Asset vizează întregul marketing care se dezvoltă din operațiunile de extracţie a produselor petroliere. Cristinel Dăncilă (care l-a înlocuit pe fostul director Ion Matache) manageriază aceste operaţiuni pe teritoriile unui număr de cinci judeţe: Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi, fireşte, Teleorman. Pentru serviciile prestate, Dăncilă a fost remunerat de OMV cu următoarele milioane de euro.

Un pesedist deloc vizibil

Surse politice spun că acestuia nu i-a plăcut niciodată să iasă în evidenţă, nici măcar în desele vizite politice ale soţiei sale în judeţul Argeş.  Teoretic, managerul Petrom din Argeş face naveta Piteşti- Teleorman în fiecare zi, acesta nedeținând niciun bun în judeţul Argeş. Averea sa este compusă mai precis dintr-un apartament în localitatea Videle, un teren şi o casă de vacanţă în Valea Râşnoavei, construită în 2007, perioada în care a ocupat funcţia de consilier judeţean PSD la Teleorman. Managerul OMV Petrom SA, Sucursala Argeş, deţine în bănci, împreună cu soţia, 137.928 de lei, respectiv 70.000 de euro. Venitul celor doi sare de 600 de milioane de lei vechi. Pe lună.

Familia Dăncilă, prin rotaţie, în camarila lui Liviu Dragnea

  1. Demisia lui Petre Pitiş, director general al Tel Drum, din funcţia de consilier judeţean  la Teleorman, august 2007

DOCUMENT:

“Consiliul Judeţean Teleorman ia act de demisia din funcţia de consilier judeţean a domnului Pitiş Petre şi se declară vacant locul de consilier judeţean. Consiliul Judeţean Teleorman HOTĂRĂŞTE

Art.1. Se ia act de demisie şi încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale, mandatul de consilier judeţean al domnului Pitiş Petre.

Art.2. Se declară vacant locul de consilier judeţean al domnului Pitiş Petre, ales pe lista de candidaţi a Partidului Social Democrat – organizaţia judeţeană Teleorman.”

(Alexandria, decizie Nr. 106 din 30 august 2007)

  1. Stenogramă Liviu Dragnea:Cristinel Dăncilă îi ia locul lui Petre Pitiş, în funcţia de consilier judeţean, septembrie 2007

DOCUMENT:

„Înainte de a intra în ordinea de zi vă aduc la cunoştinţă că, în conformitate cu dispoziţiile (…) cu adresa nr. 8836 din 17 septembrie  a.c., urmare vacantării postului de consilier judeţean al domnului Pitiş Petre am solicitat Tribunalului Teleorman validarea mandatului de consilier judeţean al domnului Dăncilă Cristinel membru al PSD Organizaţia Judeţeană Teleorman şi supleant pe lista de candidaţi pentru Consiliul judeţean.Vă prezint sentinţa civilă nr. 1239 din 25 septembrie 2007 a Tribunalului Teleorman prin care s-a hotărât validarea mandatului de consilier judeţean al domnului Dăncilă Cristinel.

În continuare, potrivit prevederilor (…) consilierul al cărui mandat a fost validat, trebuie să depună în faţa Consiliului judeţean, jurământul. În acest sens, voi da citire jurământului după care consilierul validat se va prezenta în faţa mesei special amenajate pe care se află un exemplar din Constituţie şi Biblie, va pune mâna stângă atât pe Constituţie cât şi, dacă este cazul, pe Biblie, va pronunţa cuvântul “JUR” şi va semna jurământul în două exemplare, unul pentru Consilierul judeţean şi unul rămânând la dosarul şedinţei:

“JUR SĂ RESPECT CONSTITUŢIA ŞI LEGILE ŢĂRII ŞI SĂ FAC, CU BUNĂ-CREDINŢĂ, TOT CEEA CE STĂ ÎN PUTERILE ŞI PRICEPEREA MEA PENTRU BINELE LOCUITORILOR JUDEŢULUI TELEORMAN.  AŞA SĂ-MI AJUTE DUMNEZEU!”

În timpul depunerii jurământului, asistenţa se ridică în picioare.

Liviu Dragnea: Stimaţi colegi, jurământul prevăzut de lege, fiind depus, să-l felicităm pe domnul Dăncilă Cristinel şi să-i urăm „bun venit” în rândurile noastre. Deci, în sală acum sunt prezenţi 31 de consilieri” – alocuţiune preşedinte Liviu Dragnea. (Alexandria, decizie septembrie 2007)

  1. Iese Cristinel Dăncilă, intră soţia, pentru un loc eligibil în Consiliul Judeţean Teleorman , alegeri iunie 2008

DOCUMENT:

“Hotărârea Consiliului Judeţean Teleorman privind:  validarea mandatelor consilierilor judeţeni aleşi la data de 1 iunie 2008. Consiliul Judeţean Teleorman întrunit în şedinţă de constituire (…) Se validează mandatele consilierilor judeţeni aleşi la data de 1 iunie 2008, după cum urmează:

Augustin Ioan, 2. Bălan Ilie, 3. Bleajă Cornel, 4. Dăncilă Vasilica Viorica, 5. Drăcman Lucian Daniel, 6. Dumitrică George Ionuţ, 7. Florea Dan, 8. Florescu Adrian, 9. Frăsineanu Fulvia Florentina, 10. Gâdea Adrian Ionuţ, 11. Iancovici Gheorghe Romeo, 12. Iliescu Alexandru, 13. Ion Petre, 14. Mocanu Virgil, 15. Ogrăzeanu Teodor, 16. Pălăduş Aurel, 17. Petcu Florea, 18. Piper Savu Florin, 19. Plopeanu Constantin Cristian, 20. Popescu Dumitru Dan, 21. Putineanu Ion,  22. Răicescu Marian,  23. Savu Adrian, 24. Slăbescu Constantin, 25. Simionescu Adrian Constantin, 26. Tîrnăcop Aurica, 27. Ţigăneşteanu Nela, 28. Vătafu Teodor Cătălin, 29. Vlad Eugen Ovidiu, 30. Vlad Elena, 31. Vrăjitoarea Emilian, 32. Zavera I. Niculae (Alexandria, decizie Nr. 72 din 24 iunie 2008)”

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
14,535,196
282,829
8,561,427
5,690,940
India
9,571,780
139,227
9,016,289
416,264
Brazil
6,487,516
175,307
5,725,010
587,199
Russia
2,375,546
41,607
1,859,851
474,088
France
2,257,331
54,140
166,940
2,036,251
Spain
1,693,591
46,038
0
1,647,553
UK
1,674,134
60,113
0
1,614,021
Italy
1,664,829
58,038
846,809
759,982
Argentina
1,447,732
39,305
1,274,675
133,752
Colombia
1,343,322
37,305
1,233,115
72,902
Mexico
1,144,643
108,173
843,231
193,239
Germany
1,128,742
18,260
800,000
310,482
Poland
1,028,610
18,828
646,560
363,222
Iran
1,003,494
49,348
699,315
254,831
Peru
968,846
36,104
901,544
31,198
South Africa
800,872
21,803
739,367
39,702
Ukraine
772,760
12,960
384,426
375,374
Turkey
733,261
14,316
418,331
300,614
Belgium
584,857
17,033
38,577
529,247
Iraq
558,767
12,361
487,863
58,543
Indonesia
557,877
17,355
462,553
77,969
Chile
555,406
15,519
530,470
9,417
Netherlands
538,050
9,565
0
528,485
Czechia
537,663
8,641
468,302
60,720
Romania
492,211
11,876
381,001
99,334
Bangladesh
471,739
6,748
388,379
76,612
Philippines
435,413
8,446
399,325
27,642
Pakistan
410,072
8,260
350,305
51,507
Canada
396,270
12,407
314,608
69,255
Morocco
368,624
6,063
318,987
43,574
Saudi Arabia
358,102
5,930
347,881
4,291
Israel
341,042
2,891
326,644
11,507
Switzerland
340,115
5,181
257,600
77,334
Portugal
307,618
4,724
229,018
73,876
Austria
293,430
3,538
238,127
51,765
Sweden
272,643
7,007
0
265,636
Nepal
237,589
1,551
220,272
15,766
Hungary
231,844
5,324
67,033
159,487
Jordan
231,237
2,909
173,369
54,959
Serbia
199,158
1,765
31,536
165,857
Ecuador
195,884
13,612
169,804
12,468
UAE
172,751
585
157,035
15,131
Panama
171,219
3,141
148,396
19,682
Bulgaria
155,193
4,503
57,141
93,549
Japan
152,827
2,213
129,241
21,373
Georgia
147,636
1,387
124,568
21,681
Dominican Republic
146,009
2,335
115,992
27,682
Bolivia
145,186
8,982
124,015
12,189
Kuwait
143,574
884
138,674
4,016
Costa Rica
142,505
1,757
91,424
49,324
Belarus
141,609
1,181
118,924
21,504
Qatar
139,477
239
136,741
2,497
Croatia
139,415
1,964
113,509
23,942
Armenia
138,508
2,254
113,228
23,026
Kazakhstan
134,706
1,990
118,643
14,073
Azerbaijan
133,733
1,510
81,234
50,989
Lebanon
132,817
1,067
84,142
47,608
Oman
124,329
1,435
115,866
7,028
Guatemala
124,053
4,209
112,719
7,125
Egypt
117,156
6,713
103,082
7,361
Moldova
112,307
2,363
97,549
12,395
Ethiopia
111,579
1,724
77,385
32,470
Greece
111,537
2,706
9,989
98,842
Slovakia
111,208
930
74,273
36,005
Honduras
109,760
2,938
48,953
57,869
Venezuela
103,548
909
98,521
4,118
Tunisia
99,280
3,359
73,607
22,314
Myanmar
95,018
2,028
73,748
19,242
Palestine
92,708
780
68,250
23,678
Bosnia
91,539
2,812
56,050
32,677
Bahrain
87,432
341
85,598
1,493
China
86,584
4,634
81,679
271
Kenya
86,383
1,500
56,464
28,419
Algeria
85,927
2,480
55,538
27,909
Paraguay
85,477
1,796
60,086
23,595
Denmark
85,140
858
67,416
16,866
Libyan Arab Jamahiriya
84,849
1,212
55,304
28,333
Slovenia
81,349
1,592
59,469
20,288
Kyrgyzstan
74,373
1,285
66,113
6,975
Uzbekistan
73,592
611
70,861
2,120
Ireland
73,228
2,080
23,364
47,784
Malaysia
69,095
376
57,917
10,802
Nigeria
68,303
1,179
64,291
2,833
Lithuania
67,066
564
26,836
39,666
Macedonia
65,231
1,847
41,656
21,728
Singapore
58,239
29
58,145
65
Ghana
51,667
323
50,547
797
Afghanistan
47,258
1,841
37,302
8,115
Albania
40,501
852
20,484
19,165
El Salvador
39,130
1,134
35,839
2,157
Norway
37,371
353
27,414
9,604
Montenegro
36,932
516
25,866
10,550
Luxembourg
36,429
339
27,356
8,734
S. Korea
36,332
536
28,611
7,185
Australia
27,947
908
25,623
1,416
Finland
26,422
408
18,100
7,914
Sri Lanka
26,038
129
19,032
6,877
Cameroon
24,487
441
22,177
1,869
Uganda
21,612
206
9,110
12,296
Côte d'Ivoire
21,389
132
21,022
235
Latvia
19,307
235
1,848
17,224
Sudan
18,535
1,271
10,672
6,592
Zambia
17,730
357
17,102
271
Madagascar
17,513
255
16,657
601
Senegal
16,217
335
15,697
185
Mozambique
15,918
132
14,030
1,756
Angola
15,361
352
8,244
6,765
French Polynesia
14,897
78
4,842
9,977
Namibia
14,599
151
13,774
674
Estonia
13,469
123
8,182
5,164
Guinea
13,167
76
12,204
887
DRC
13,132
337
11,753
1,042
Maldives
13,106
47
12,154
905
Tajikistan
12,308
87
11,718
503
Botswana
11,531
34
8,978
2,519
Cyprus
11,523
54
2,057
9,412
French Guiana
11,318
70
9,995
1,253
Cabo Verde
10,938
107
10,454
377
Jamaica
10,911
259
6,614
4,038
Zimbabwe
10,424
280
8,754
1,390
Malta
10,197
148
8,015
2,034
Haiti
9,331
233
8,114
984
Gabon
9,239
60
9,089
90
Mauritania
9,005
181
7,785
1,039
Cuba
8,531
136
7,770
625
Guadeloupe
8,427
149
2,242
6,036
Syrian Arab Republic
8,147
432
3,748
3,967
Réunion
8,102
40
7,172
890
Bahamas
7,549
163
5,934
1,452
Belize
7,236
164
3,571
3,501
Andorra
6,904
77
6,066
761
Trinidad and Tobago
6,725
121
5,861
743
Hong Kong
6,590
110
5,423
1,057
Swaziland
6,474
122
6,044
308
Uruguay
6,455
80
4,707
1,668
Malawi
6,043
185
5,472
386
Rwanda
6,011
50
5,596
365
Nicaragua
5,838
161
4,225
1,452
Congo
5,774
94
4,988
692
Djibouti
5,689
61
5,591
37
Guyana
5,528
151
4,618
759
Martinique
5,520
41
98
5,381
Iceland
5,448
27
5,216
205
Suriname
5,322
117
5,203
2
Mayotte
5,181
49
2,964
2,168
Equatorial Guinea
5,159
85
5,023
51
Aruba
4,923
45
4,733
145
Central African Republic
4,918
63
1,924
2,931
Mali
4,880
162
3,281
1,437
Somalia
4,525
121
3,480
924
Thailand
4,053
60
3,839
154
Gambia
3,767
123
3,610
34
South Sudan
3,154
62
2,977
115
Burkina Faso
3,062
68
2,679
315
Benin
3,055
44
2,907
104
Togo
3,039
65
2,567
407
Curaçao
2,740
7
1,245
1,488
Guinea-Bissau
2,441
44
2,327
70
Sierra Leone
2,416
74
1,840
502
Yemen
2,239
624
1,525
90
Lesotho
2,145
44
1,278
823
New Zealand
2,069
25
1,983
61
San Marino
1,714
46
1,356
312
Chad
1,708
102
1,539
67
Liberia
1,663
83
1,358
222
Niger
1,640
76
1,227
337
Channel Islands
1,458
48
1,012
398
Vietnam
1,361
35
1,209
117
Liechtenstein
1,339
17
1,169
153
Sint Maarten
1,105
25
993
87
Gibraltar
1,038
5
960
73
Sao Tome and Principe
997
17
937
43
Mongolia
831
0
365
466
Turks and Caicos Islands
751
6
733
12
Saint Martin
717
12
641
64
Diamond Princess
712
13
699
0
Burundi
692
1
575
116
Taiwan
686
7
572
107
Papua New Guinea
671
7
597
67
Monaco
630
3
570
57
Comoros
615
7
590
18
Eritrea
594
0
498
96
Tanzania
509
21
183
305
Mauritius
508
10
465
33
Faroe Islands
505
0
500
5
Bhutan
418
0
386
32
Isle of Man
369
25
344
0
Cambodia
335
0
304
31
Cayman Islands
288
2
257
29
Barbados
281
7
257
17
Bermuda
272
9
216
47
Saint Lucia
262
2
141
119
Seychelles
183
0
162
21
Caribbean Netherlands
164
3
158
3
Brunei
151
3
145
3
St. Barth
147
1
105
41
Antigua and Barbuda
144
4
133
7
Saint Vincent and the Grenadines
87
0
80
7
Dominica
85
0
63
22
British Virgin Islands
72
1
71
0
Macao
46
0
46
0
Fiji
42
2
33
7
Grenada
41
0
30
11
Lao People's Democratic Republic
39
0
26
13
New Caledonia
34
0
32
2
Timor-Leste
31
0
30
1
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Falkland Islands (Malvinas)
17
0
15
2
Saint Pierre Miquelon
16
0
14
2
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
7
0
Anguilla
7
0
3
4
Marshall Islands
4
0
4
0
Wallis and Futuna
3
0
1
2
Samoa
2
0
0
2
Vanuatu
1
0
1
0
Updated on 4 December 2020 7:31
- Advertisement -

EDITORIAL

Pensiile speciale și vladțepeșistii poporului. Despre cum să dai pe la nasul prostimii cu un pic de damf de anticorupție și, astfel, să...

Nu trebuie să te fi uitat foarte atent la demisiile amalgamate din parlament pentru a sesiza șmechereala slinoasă cu care ștabii politici, fie ai PSD ori PNL, fie ai USR, vor să prostească un popor deja prostit. Vorbesc despre demisiile alea care, cică, i-ar lăsa pe ei - parlamentarii sulii - fără pensiile speciale. Toți poartă acum fesul unei...

TOPUL DE AZI