joi, 25 februarie, 2021
15.9 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri Dorinel Umbrărescu se întoarce! Umbra fostului „rege al asfaltului” planează iarăși deasupra...

  Dorinel Umbrărescu se întoarce! Umbra fostului „rege al asfaltului” planează iarăși deasupra licitațiilor din Vrancea

  Dorinel Umbrărescu se întoarce! Umbra fostului „rege al asfaltului” planează iarăși deasupra licitațiilor din Vrancea

  NEWS

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  Dorinel Umbrărescu, care are o avere de 400 de milioane de euro din lucrările în infrastructură, și-a anunțat retragerea din aceste afaceri încă din 2015. Spre finalul anului trecut, însă, firmele sale și-au făcut din nou apariția la licitații, depunând oferte și pentru lucrări în Vrancea.

  Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu și-au făcut apariția la o licitație în Vrancea, după ce fostul ”rege al asfaltului” și-a anunțat retragerea din afacerile cu drumuri în 2015. Consiliul județean Vrancea a început să scoată la licitație drumurile cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și cu fonduri europene. Sumele mari prevăzute pentru aceste investiții vor atrage cu siguranță firmele abonate la lucrări publice în Vrancea, dar și din alte zone. Pentru un drum județean perioada de depunere a ofertelor s-a încheiat și, deși lucrările au o valoare mai mică decât în alte cazuri, în scenă au intrat greii lucrărilor la infrastructură. 

  DJ 205 S Focșani – Câmpineanca – Vârteșcoiu – Râmniceanca – intersecție DJ 205 B are o lungime de 13,2 km. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 26,3 milioane lei, fără TVA. Printre cei care au depus oferte este Asocierea SC Citadina 98 SA – Lemacons SRL – SC Vega 93 SRL, cu subcontractanți SC Cositrans SRL și SC Aries SRL. Acestea sunt firmele controlate de omul de afaceri Corneliu Istrate, care în urmă cu mai mulți ani prindeau cele mai multe contracte cu Consiliul Județean Vrancea.

  Fostul deputat PSD Victor Roman s-a asociat din nou cu prietena sa pentru a obține lucrările. SC Roman Impex Prest SRL a intrat la licitație în asociere cu SC Sotirex SRL, SC Bitionfor Construcții SRL, SC Rutier Conex XXI SRL, la care se adaugă doi subcontractanți. O supriză este apariția în Vrancea a firmelor fostului rege al al asfatului Dorinel Umbrărescu. Este vorba de  SC Spedition UMB , SC Tehnostrade SRL, în asociere cu SC SA & PE Construct SRL.

  Afaceri în toată țara

  Totodată, Tehnostrade și Spedition UMB au depus oferte pentru Centura Rădăuți, contract pe care l-au și obținut, precum și pentru celei trei loturi ale autostradei de centură a Bucureștiului. La licitația pentru DJ 205 S au mi depus oferte asocierea SC Autoprima Serv SRL Constanța – SC Oil Company Holding AG SRL  Slobozia – SC Luca Way SRL București și asocierea SC Construcții Feroviare Drumuri și Poduri SRL – SC Conferic SRL – SC Evalcons Tech SRL. Pentru partea de proiectare a lucrărilor la drumul județean este prevăzută o perioadă de șase luni, iar pentru lucrări de 24 de luni.

  Umbrărescu și-a făcut cartier lângă Adjud

  Dorinel Umbrărescu a fost ani la rând în topul celor mai bogați români, ajugând ca în anul 2014 să aibă o avere estimată la 400 milioane de euro. Firmele sale ajunseseră să aibă afaceri de miliarde de euro, obținând constracte foarte mari în infrastructura rutieră. Omul de afaceri a obținut o lucrare importantă și în Vrancea, reabilitarea DN 2 D Focșani – Ojdula- Tîrgu Secuiescu, o lucrare complexă, care a costat câteva sute de milioane de lei. Legăturile sale cu Vrancea au constat și în construcția unui adevărat domeniu lângă Adjud, cu vile destinate angajaților săi. Dorinel Umbrărescu a anunțat în anul 2015 că se retrage din construcțiile de drumuri, după ce cu un an înainte  a început să investească în domeniul bancar.

  Banca Română de Credit și Investiții , pe care o deține în totalitate, a fost însă pe pierdere în anul 2016 și și-a închis sucursalele, iar anul trecut au exista informații că fostul rege al asfaltului vrea să o lichideze. Până la urmă, banca și-a restrâns capitalul. Presa economică mai anunțat anul trecut că Umbrărescu mai deține doar 1% din participarea la Spedition UMB, după ce a cesionat acțiunile soției și celor doi copii. Acum, firmele acestuia încearcă să revină în lucrările la infrastructură și nu este exclus să participe și la alte lucrări în Vrancea. Consiliul Județean a scos la licitație mai multe contracte la drumuri, dar perioada de depunere nu s-a încheiat încă și nu s-au anunțat ofertanții. (Sursa: ziaruldevrancea.ro)

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

  Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

  Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -