sâmbătă, 6 martie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău Spitalul Judeţean de Urgență Buzău s-a pricopsit cu un echipament Rezonanţă Magnetică...

Spitalul Judeţean de Urgență Buzău s-a pricopsit cu un echipament Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN)

Spitalul Judeţean de Urgență Buzău s-a pricopsit cu un echipament Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN)

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Peste 30 de spitale din ţară au fost dotate cu echipamente medicale de imagistică, valoarea contractelor fiind de 19,8 milioane de euro.

Peste 30 de spitale din ţară au fost dotate cu echipamente medicale de imagistică, precum computer tomograf, rezonanţă magnetică nucleară şi sisteme informatice PAC, informează Ministerul Sănătăţii. Valoarea contractelor se ridică la 19,8 milioane de euro.

Spitalul Judeţean Buzău, pe lista celor ce vor primi echipamente de imagistică

Cele trei contracte pentru achiziţionarea echipamentelor medicale au fost semnate marți, la Guvern, de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi furnizorii de echipamente, în prezenţa premierului Mihai Tudose. Potrivit Ministerului Sănătăţii, 34 de spitale din Bucureşti, Călăraşi, Botoşani, Argeş, Timiş, Ilfov, Teleorman, Braşov, Prahova, Vaslui, Vîlcea, Suceava, Iaşi, Constanţa, Suceava, Mureş, Hunedoara şi Buzău vor fi dotate cu 14 echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf, 24 de echipamente Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

„Sănătatea este o prioritate a Guvernului, alături de educaţie şi infrastructură. Dotarea cu echipamente medicale performante este un pas important în asigurarea serviciilor medicale de calitate. Pe de altă parte, este normal ca fiecare român să beneficieze de sprijin atunci cînd are o problemă de sănătate”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Achizţii pentru extinderea şi modernizarea secțiilor UPU din Spitalele Judeţene

Contractele de achiziţie sînt finanţate din Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, şi deblocat în cursul anului 2017. Acordul mai prevede şi construcţia de secţii noi ATI şi UPU, Centre de mari arşi, blocuri operatorii şi reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialităţi, precum şi achiziţii de echipamente necesare în secţiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliaţie, imagistică, radioterapie şi screening afecţiuni oncologice.

Astfel, printre proiectele derulate în cadrul Acordului şi finalizate sînt dotarea secţiilor UPU din spitalele universitare şi judeţene cu 5.472 de echipamente pentru 78 de spitale anul trecut, dotarea secţiilor ATI din spitalele universitare şi judeţene cu 277 de echipamente pentru 56 de spitale, tot anul trecut.

CITEȘTE ȘI: POLUL DE PUTERE ÎN PSD SCHIMBAT CU… APARATURĂ MEDICALĂ?

În primul trimestru al acestui an este pregătită lansarea de achiziţii pentru: reabilitare buncăr pentru secţia de radioterapie din Institutul Oncologic prof. dr. I. Chiricuţă Cluj Napoca, extinderea şi modernizarea secţiilor UPU din spitalele judeţene Braşov şi Oradea, achiziţia serviciului de asistenţă tehnică privind supervizarea lucrărilor de construcţii pentru toate investiţiile în infrastructură de sănătate incluse în proiect, finanţat de către BIRD, precum şi achiziţia a 100 de autovehicule de transport pacienţi.

De asemenea, în această lună, printr-o finanţare acordată de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), vor fi efectuate recepţiile finale la lucrările realizate la două secţii de neonatologie din maternităţile din Sibiu şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, precum şi receptia lucrărilor la secţia de neonatologie din Maternitatea Braşov.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...