luni, 1 martie, 2021
4.8 C
Buzău

„Revolta” baronilor și Bădălăul sau despre cum își consolidează Dragnea poziția în PSD cu ajutorul pastramei de oaie

EXPRESS SUD-EST SPECIAL Dezvăluiri „Revolta” baronilor și Bădălăul sau despre cum își consolidează Dragnea poziția în...

„Revolta” baronilor și Bădălăul sau despre cum își consolidează Dragnea poziția în PSD cu ajutorul pastramei de oaie

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Așa cum vă spuneam ieri, pentru prima oară în mandatul său de președinte al PSD, Liviu Dragnea a întâmpinat, luni, în cadrul ședinței lărgite a conducerii social-democrate, o opoziție concertată a mai multor baroni importanți ai formațiunii, în contextul războiului purtat la baionetă cu premierul Mihai Tudose, care, susținut de „greii” Marian Oprișan, Niculae Bădălău și Adrian Țuțuianu, solicită o amplă restructurare a Guvernului. În spatele ușilor închise, tensiunile dintre grupări au escaladat, Tudose amenințând că și-ar putea înainta demisia, dacă tabăra Dragnea se încăpățânează să mențină actuala formulă guvernamentală.

Potrivit surselor noastre, Mihai Tudose și colaboratorii săi au prezentat, în cadrul CEx-ului convocat la Kiseleff, argumente în favoarea unei restructurări extinse care să diminueze considerabil numărul actualelor portofolii, de la 24 la 16-17. De partea cealaltă a baricadei, deși vizează trei-patru remanieri cu adresă, Dragnea și vicepremierul Paul Stănescu au militat pentru menținerea actualei structuri.

CITEȘTE ȘI: Dragnea, pus la zid în ședința CEX de astăzi

În contextul intensificării războiului cu Tudose, cei doi au susținut că ideea convocării Congresului extraordinar nu este deloc fezabilă. La finalul ședinței, Niculae Bădălău a specificat că problema restructurării a fost pasată unui CEx viitor. „Avem un premier bun și o guvernare bună cu care mergem înainte!”, a spus Bădălău, care a anunțat că vrea „o listă de candidați ai PSD” în perspectiva prezidențialelor din 2019.

Cum a ajuns Deneș ministru. Bădălău îl dorea pe Mina

Ioan Deneș

CEx-ul PSD a decis cu majoritate de voturi ca senatorul PSD de Bistrița – l-am numit pe Ioan Deneș, un mai vechi apropiat al lui Dragnea – să o înlocuiască pe demisionara Doina Pană la portofoliul Apelor și Pădurilor. Baronul de Vrancea, Marian Oprișan, a votat împotrivă. Potrivit surselor noastre, de-a lungul ultimelor zile, Niculae Bădălău a vehiculat, în spatele ușilor închise, și numele președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Marius Mina, pe care l-ar fi dorit succesor al Doinei Pană, dar Dragnea nici nu a vrut să audă de o astfel de alternativă. Vă reamintim că, în trecut, Ioan Deneș s-a făcut remarcat printr-o declarație inedită: „Cuplurile de homosexuali care merg de mână pe stradă îmi încalcă libertatea!”.

Desantul lui Oprișan

Marian Oprișan revine în jocurile de la vârful PSD

Tot ieri – în preludiul CEx-ului, după o vizită la Guvern, unde a discutat cu premierul Mihai Tudose –, Marian Oprișan s-a exprimat tranșant în favoarea restructurării guvernamentale, opunându- se astfel lui Liviu Dragnea. Facem precizarea că, sub mandatul actualului lider al PSD, Oprișan a fost marginalizat în mod constant: nici nu a primit funcții executive, și nici nu a mai jucat un rol important, așa cum o făcea în urmă cu doar câțiva ani.

„Vreau să înțelegeți un lucru, PSD are guvernarea și are mari responsabilități – trebuie să facem spitale, trebuie să asigurăm un act medical românilor, trebuie să facem autostrăzi, să asigurăm liniștea și ordinea publică, salariile românilor, pensiile – și pentru asta sigur că trebuie discutat. Eu am niște probleme guvernamentale la nivelul județului Vrancea pe care evident trebuia să le discut cu primul ministru, dar în afară de această chestiune vă spun cât se poate de clar că, pentru a ne duce până la capăt programul de guvernare asumat de PSD, este nevoie de o restructurare totală, aș putea spune, a administrației centrale și implicit a Guvernului”, a spus Oprișan, care nu a intrat în detalii privitoare la o nouă schemă guvernamentală.

Atacul lui Bădălău

Bădălău vrea restructurare totală?

Executivul Niculae Bădălău (omul doi în PSD) nu s-a sfiit să-l atace în repetate rânduri pe Liviu Dragnea, în cadrul CEx-ului, reiterând necesitatea restructurării Cabinetului Tudose. La rându-i, președintele PSD a evitat să intre în clinciuri, dar și-a lăsat fidelii (printre care prietenul Paul Stănescu) să dinamiteze proiectul susținut de Bădălău. De asemenea, baronul de Giurgiu a solicitat, din nou, convocarea Congresului extraordinar, în primăvară, dar Dragnea a susținut că așa ceva ar reprezenta o greșeală strategică, întrucât partidul trebuie să-și canalizeze eforturile asupra actului guvernării și nu a luptelor interne. Prin atitudinea adoptată, Niculae Bădălău a făcut front comun cu Mihai Tudose, Marian Oprișan și Adrian Țuțuianu.

Jocuri de culise cu pastramă de oaie

În realitate, cele două tabere au folosit din plin ultimele zile pentru a-și strânge rândurile. Sâmbătă, Adrian Țuțuianu i-a convocat pe primarii social democrați din județul Dâmbovița și i-a îndemnat să-l susțină pe Tudose în conflictul cu Dragnea.

CITEȘTE ȘI: ÎN PSD SE ASCUT CUȚITELE! VA REUȘI DRAGNEA SĂ-ȘI IMPUNĂ CANDIDATURA LA PREȘEDINȚIE ÎNAINTE DE CONGRESUL PARTIDULUI?

Tot sâmbătă, președintele PSD l-a sunat pe baronul de Dâmbovița și l-a avertizat că e la curent cu acțiunile pe care acesta le-a demarat pe raza județului. De asemenea, Țuțuianu a avut o serie de întâlniri cu premierul. Discuții și tratative s-au purtat și cu Niculae Bădălău, dar și cu Marian Oprișan, ceea ce demonstrează că tabăra lui Tudose și-a pregătit pe îndelete disidența. Nu în ultimul rând, premierul a purtat numeroase discuții cu vicepremierul Marcel Ciolacu. De partea cealaltă a baricadei, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu o parte dintre fidelii săi duminică noaptea, de Sfântul Ioan, sub pretextul sărbătoririi lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Potrivit surselor noastre, la întâlnirea de duminică, susținătorii lui Dragnea s-au delectat cu pastramă de oaie.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...