duminică, 7 martie, 2021
3.5 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Tulcea CJ Tulcea s-a retras din Asociaţia Litoral Delta Dunării

CJ Tulcea s-a retras din Asociaţia Litoral Delta Dunării

CJ Tulcea s-a retras din Asociaţia Litoral Delta Dunării

NEWS

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

CJ Tulcea consideră că majoritatea acţiunilor de promovare ale asociaţiei au vizat staţiunile de la malul mării, favorizându-i în mod vădit pe constănțeni.

Autorităţile judeţene din Tulcea au hotărât să se retragă din Asociaţia Litoral Delta Dunării din cauza faptului că majoritatea acţiunilor de promovare ale asociaţiei au vizat staţiunile de la malul mării.

CJ Tulcea a aderat la Asociaţia Litoral – Delta Dunării printr-o hotărâre aprobată de Consiliul Judeţean acum mai bine de opt ani, dar „întrucât Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării s-a axat, în ultimii ani, în principal pe promovarea litoralului României, considerăm oportună înscrierea într-un organism preocupat în principal pe promovarea Deltei Dunării, ca brand turistic distinct, respectiv pe promovarea întregii oferte turistice a judeţului nostru”, după cum susţine chiar iniţiatorul proiectului, Horia Teodorescu.

Reprezentanţii patronatului din turismul tulcean spun, însă, că tocmai pachetele turistice combinate, Mare-Deltă, au atras, în ultimii ani, cei mai mulţi turişti.

Totuși, de la sfârșitul anului trecut, CJ Tulcea a renunţat la calitatea de membru al Asociaţiei Litoral Delta Dunării, asociaţia care a promovat în ultimii opt ani conceptul turistic Mare-Deltă.

Statisticile arată că Delta Dunării nu este o destinaţie de sejur, ci mai degrabă una pentru excursii, două fiind media nopţilor petrecute de un turist aici.

Daniel Iluşcă, preşedintele patronatului din turismul tulcean: Un sejur trebuie vândut în mod obligatoriu Delta Dunării şi litoral, pentru că dacă în Deltă avem pescuit, natură, în judeţul Constanţa mai avem cluburile din Mamaia şi de pe tot litoralul, evenimentele mult mai multe decât cele din Tulcea şi, cât de mare iubitor de Deltă ai fi, vrei să vezi şi alte lucruri.

Brand cu  5.500 de locuri de cazare

Decizia autorităţilor tulcene de a face din Delta Dunării un brand şi o destinaţie de sejur este una riscantă, din moment ce capacităţile de cazare de aici nu depăşesc 5.500 de locuri.

Fănică Jelescu, reprezentant al Ministerului Turismului: În judeţul Tulcea funcţionează în acest moment un număr de 378 de structuri de cazare clasificate, în Delta Dunării existând un număr de 5.500 de locuri de cazare. Cele mai importante ca număr sunt pensiunile turistice, un număr de 122 de structuri de acest tip, 53 de vile, 8 hoteluri în Delta Dunării.

Cu toate lipsurile, o organizaţie de management a destinaţiei turistice îşi propune să atragă turiştii în Deltă mai mult de două nopţi pe sejur

Tot la sfârșitul anului trecut, s-a înființat la Tulcea Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, „structură care ar putea aduce reale beneficii dezvoltării turismului în întreg judeţul Tulcea, atât pe partea de promovare, cât şi în ceea ce priveşte aspectele concrete ce interferează cu turismul în această zonă, fiind de interes aderarea în viitorul apropiat a unităţii administrativ – teritoriale Judeţul Tulcea la acest organism”, susţin surse din interiorul CJ Tulcea. Totodată, Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării ar putea asigura perfecţionarea resursei umane necesare în domeniu şi implicarea în soluţionarea unor probleme punctuale ale localităţilor din zone turistice.

 

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...