luni, 1 martie, 2021
5.7 C
Buzău

Nicolai Boghici, fostul preşedinte al echipei de fotbal Oţelul Galaţi, a scăpat de închisoare. Statul a pierdut 3,6 milioane de euro în afacerea cu rambursări ilegale de TVA

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați Nicolai Boghici, fostul preşedinte al echipei de fotbal Oţelul Galaţi, a scăpat...

Nicolai Boghici, fostul preşedinte al echipei de fotbal Oţelul Galaţi, a scăpat de închisoare. Statul a pierdut 3,6 milioane de euro în afacerea cu rambursări ilegale de TVA

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în procesul lui Nicolai Boghici, fost preşedinte la „Oţelul Galaţi“. Omul de afaceri a fost acuzat alături de alte patru persoane că, în perioada ianuarie-februarie 2007, a constituit un grup infracţional în scopul obţinerii în mod ilegal de sume importante de bani prin rambursare de TVA.

Anchetatorii au stabilit că Nicolai Boghici şi complicii săi au creat un circuit financiar aparent legal, în care au implicat societăţile comerciale administrate de omul de afaceri din Galaţi şi alte societăţi comerciale tip fantomă, reprezentate de celelalte persoane implicate.

”Concret, Boghici Nicolai a formulat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi o cerere de rambursare de TVA în valoare totală de 12.476.730 lei (echivalentul a aproximativ 3.685.887 euro), justificată în mod eronat de efectuarea unor exporturi la preţuri care au crescut treptat şi artificial, supraevaluate raportat la valoarea de achiziţie, cererea fiind respinsă de reprezentanţii D.G.F.P. Galaţi”, susţin procurorii.

Boghici Nicolai a negat constant că ar fi produs vreun prejudiciu, declarând că nu înţelege cum a ajuns să fie condamnat pentru comiterea unei fapte, în urma căreia nu a fost cauzat statului nicio pagubă. ”Am cooperat cu anchetatorii şi am explicat de nenumărate ori cum au stat lucrurile. Nu a fost vorba niciodată de o încercarea a mea de a obţine rambursarea ilegală a TVA-ului. Acum am fost condamnat. Nu înţeleg cum pot să mă condamne, când nu există prejudiciu”, ne-a declarat Boghici Neculai.

30 de ani de închisoare 

Omul de afaceri Nicolai Boghici, administrator la SC Amerom SA Galaţi şi SC Rompetrol Trading SRL Galaţi, şi partenerul său de afaceri, Tuluc Gheorghe, administrator al SC Mobil Tul Impex SRL Bacău, au fost puşi sub inculpare pentru tentativă şi respectiv complicitate la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat. La acestea se adaugă şi asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat.

Cererea de recuperare a prejudiciului de 3,6 milioane de euro a fost respinsă

Pe 4 ianuarie, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe Nicolai Boghici la 3 ani de închisoare cu suspendare, însă complicii săi vor merge la închisoare. Gheorghe Tuluc a primit  6 ani de închisoare, Florin Marian Condei va avea de executat 5 ani de închisoare, Gheorghe Popescu va sta 8 ani după gratii, în timp ce Gabriel Dumitru Ghibirdic a primit 8 ani şi 8 luni de închisoare. O veste proastă a primit şi statul prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, a cărei cerere de recuperare a prejudiciului de 3,6 milioane de euro a fost respinsă ca nefondată.

 

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP