miercuri, 3 martie, 2021
12.4 C
Buzău

Operaţie foarte rară în România, realizată în PREMIERĂ la Galaţi

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați Operaţie foarte rară în România,...

Operaţie foarte rară în România, realizată în PREMIERĂ la Galaţi

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Sfârşitul anului trecut a fost marcat de o premieră în lumea medicală gălăţeană. La Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, în secţia Ortopedie, conf. dr. Bogdan Ciubară a realizat prima artroscopie la nivelul gleznei făcută la Galaţi. Procedura minim invazivă i-a permis pacientului să plece acasă în doar câteva ore de la intervenţie, pe propriile picioare. Din echipa doctorului Ciubară a făcut parte şi medicul rezident Andrei Brădeanu.

„Procedura minim invazivă efectuată poartă numele de artroscopie, intervenţie ce reprezintă o adevărată revoluţie în dezvoltarea, la nivel mondial, a ortopediei şi a traumatologiei. Principalul beneficiu al unei astfel de abordări este pentru pacient. Spre exemplu, bărbatul operat vineri (29 septembrie 2017 – n.r.) în Centrul Universitar Galaţi suferea de doi ani de o artroză posttraumatică tibio-astragaliană. Scopul intervenţiei a fost acela de a prezerva pentru o perioadă cât mai lungă această articulaţie. Practic, la nici patru ore de la operaţie, pacientul se plimba fără niciun ajutor pe holul spitalului, după care a putut pleca acasă conducând maşina”, explica, la scurt timp de la efectuarea operaţiei, conf. dr. Bogdan Ciubară.

Piciorul unui pacient, salvat de la amputare

Până la sfârşitul anului, dr. Ciubară a reuşit şi salvarea piciorului unui pacient, care, după procedurile medicale standard, ar fi trebuit amputat. „Am aplicat pansamente cu presiune negativă, procedură ce a permis salvarea respectivului picior”, a spus medicul ortoped. Pentru anul 2018, conf. dr. Ciubară şi-a propus efectuarea unor alte intervenţii ortopedice în premieră pentru Galaţi. Astfel, medicul intenţionează să introducă la Spitalul Judeţean ligamentoplastiile artroscopice (proceduri minim invazive – n.r.) şi chirurgia bazinului.

Dr. Bogdan Ciubară operează la Spitalul Judeţean Galaţi de peste un an. Zilnic, efectuează trei-patru intervenţii chirurgicale, iar mulţi pacienţi din toată zona Moldovei, dar şi din judeţele învecinate cu al nostru vin la Galaţi special pentru a fi operaţi de dr. Ciubară. (Sursa: viatalibera.ro)

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...