luni, 8 martie, 2021
6.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Ședinţă de urgenţă la PSD. Guvernul Tudose ar putea fi restructurat. Niculae...

Ședinţă de urgenţă la PSD. Guvernul Tudose ar putea fi restructurat. Niculae Bădălău: „Mai scoatem din birocraţie”

Ședinţă de urgenţă la PSD. Guvernul Tudose ar putea fi restructurat. Niculae Bădălău: „Mai scoatem din birocraţie”

NEWS

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Social-democraţii se reunesc în şedinţă de urgenţă, după demisia ministrului Apelor și Pădurilor, Doina Pană. Potrivit unor surse, în şedinţa PSD se va discuta inclusiv o nouă formă a Guvernului, în acest sens, Președintele executiv al PSD Niculae Bădălău declarând, la un post de televiziune, că este posibil ca Guvernul condus de Mihai Tudose să fie format din 15 ministere, în loc de 28 cât sunt în prezent. 

Florian Bodog, Liviu Pop, Graţiela Gavrilescu, Ilan Laufer şi Gabriel Petrea riscă să fie remaniați

Printre modificările pregătite sunt comasarea Ministerului Mediului cu cel al Apelor şi Pădurilor şi pe cel am Mediului de Afaceri, comerț și antreprenoriat cu cel al Economiei. Ministerul Muncii ar urma să preia atribuţiile ministrului consultării publice și dialogului social. De asemenea, ar urma să fie redus şi numărul posturilor de vicepremier. Ar urma să rămână unul, maximum doi vicepremieri, potrivit surselor respective. În şedinţa CEx a PSD se va discuta şi despre miniştrii care nu au dat randament şi care riscă să fie remaniaţi: Florian Bodog, Liviu Pop, Graţiela Gavrilescu, Ilan Laufer şi Gabriel Petrea.

Potrivit Constitutiei, daca se schimba structura sau compozitia politica a guvernului, este nevoie de un nou vot de incredere in Parlament. 

ARTICOLUL 85

  • (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
  • (2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
  • (3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru. 

Restructurarea Cabinetului Tudose va testa majoritatea parlamentară

„Sperăm să avem o majoritatea solidă şi cu siguranţă tot ceea ce va hotărî CEx vizavi de o nouă structură guvernamentală, dacă CEx va hotărî, va trece”, a spus preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune.

Întrebat dacă va fi mai eficient un Guvern cu 15 ministere, Bădălău a spus că „da, ar putea fi mai eficient. S-ar putea să fie decis să fie mai scurt, mai scoatem din birocraţie şi lucrurile să funcţioneze mai bine”.

Întrebat dacă „greii” din partid susţin o restructurare a Guvernului, Bădălău a răspuns că „încă nu s-a discutat despre acest lucru, eu am văzut declaraţia domnului preşedinte Dragnea şi a premierului, dânşii au spus că este o opţiune bună”.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a demisionat din funcţie miercuri, invocând motive de sănătate. Ea a ocupat portofoliul de la Ministerul Apelor şi Pădurilor din 29 iunie 2017 în Guvernul Tudose.

Dragnea fixase încă din decembrie o „analiză în coaliție”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara în data de 28 decembrie, că în luna ianuarie se va face o analiză în coaliție pentru a vedea „dacă este nevoie sau nu să se procedeze la o restructurare a Guvernului”.

„Evaluarea Guvernului s-a făcut permanent și se face uitându-ne la măsurile pe care le-am adoptat în Guvern şi ne uităm şi în Parlament. Trebuie să vedem anul viitor dacă forma Guvenului este cea mai bună, dacă este nevoie sau nu să se procedeze la o restructurare a Guvernului. Dacă da sau nu.

Nu a existat nici din partea Guvernului nici din partea noastră în coaliţie vreo perioadă de răgaz în care să poţi să faci o astfel de analiză şi am avut o discuţie cu primul ministru şi cu domnul Tăriceanu ca în ianuarie să începem să discutăm dacă se impune, dintr-o discuţie cu membrii Guvernului, să vedem dacă este necesar sau nu, pentru că în ianuarie vom începe discuţii serioase despre ce putem face pentru ca activitatea guvernamentală să fie şi mai bună decât a fost în această perioadă. A fost un an guvernamental bun, cu rezultate bune, cu o muncă eficientă, cu măsurile adoptate”, a spus Dragnea la România TV. 

El a adăugat că este mulţumit de activitatea premierului Mihai Tudose, pe care şi l-ar dori insa mai calm.

„Eu sunt mulţumit de activitatea premierului Tudose. Este un tip care nu e foarte calm, sunt oameni care nu sunt foarte calmi. (…) Toţi trebuie să fim mai calmi, când eşti mai calm aduni mai multe în jurul tău, când eşti nervos, nu aduni”, a arătat el.

Preşedintele PSD a mai subliniat că personal, până acum, nu are niciun element care să îi spună că trebuie să fie remaniat vreun ministru.

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...