duminică, 28 februarie, 2021
8.4 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST EDITORIAL ÎN PSD SE ASCUT CUȚITELE! VA REUȘI DRAGNEA SĂ-ȘI IMPUNĂ CANDIDATURA LA...

ÎN PSD SE ASCUT CUȚITELE! VA REUȘI DRAGNEA SĂ-ȘI IMPUNĂ CANDIDATURA LA PREȘEDINȚIE ÎNAINTE DE CONGRESUL PARTIDULUI?

ÎN PSD SE ASCUT CUȚITELE! VA REUȘI DRAGNEA SĂ-ȘI IMPUNĂ CANDIDATURA LA PREȘEDINȚIE ÎNAINTE DE CONGRESUL PARTIDULUI?

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

„Să ştiţi că e şi dorinţa mea, şi a altor colegi să ne definim până în primăvară prezidențiabilul, să îl apărăm cu dinții pentru că va fi atacat de statul paralel. Colegii din ţară vor să-l vadă pe cel care se va lupta cu Iohannis” a spus joi Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, la Antena 3. Ultimul congres PSD a avut loc în 2015.

Războiul de uzură pentru supremație mocnește, din ce în ce mai intens, la vârful PSD. Potrivit unor surse interne, Liviu Dragnea ia în calcul organizarea Congresului Extraordinar, în primăvară, nu numai pentru a forța un vot de (re)legitimare a propriului mandat, cu largul concurs al baronilor fideli, ci și pentru „definirea” sa ca prezidențiabil, vorba lu’ Codrinel cel înțelept. Astfel, atât acțiunile sale politice (controversate prin excelență), cât și amplul scandal al modificărilor legilor Justiției (care, s-o admitem, generează numeroase probleme de imagine partidului) care necesită, finalmente, un vot din partea forului suprem, ar putea obține cu mai multă ușurință clemența membrilor de partid, cât și o oarecare „imunitate” ori măcar tăcerea celorlalți lideri PSD.

De altfel, Congresul a fost clamat în mod obsesiv, de-a lungul ultimului an, de cei mai vocali contestatari ai lui Dragnea, ex-premierul Victor Ponta reprezentând un vârf de lance în acest sens. Totodată, necesitatea organizării Congresului a fost invocată, recent, și de fostul lider al partidului celor trei trandafiri, Adrian Năstase, la TVR, chiar în „buza” Crăciunului. „PSD are nevoie în primăvară de un Congres pentru a se discuta strategia pentru viitor. Congresul ar trebui să stabilească, în primul rând, candidatul la prezidențiale. Este nevoie ca oamenii din partid să se strângă și să stabilească o nouă strategie, după ce timp de un an de zile ne-au făcut pulbere tot felul de persoane, mai mult sau mai puțin pricepute!”, a avertizat Năstase, declanșând astfel, în subsidiar, un nou atac la adresa lui Dragnea.

Istoria FSN-PDSR-PSD ne învață că trădarea se insinuează în ultimul moment, iar greii zilei (indiferent de numele lor) pot deveni, cu viteza luminii, simple note de subsol. Așadar, de ce nu ar avea Liviu Dragnea soarta lui Iliescu, Năstase sau Ponta? Cât despre statul paralel la care făcea referire secretarul general adjunct Codrin Ștefănescu, liderii PSD ar trebui să se gândească din ce în ce mai serios la statul la pârnaie!

În fond, mesajul lansat de Adrian Năstase (pe line de partid și nu numai) este cât se poate de clar: PSD nu are nevoie doar de „o nouă strategie” politică, dar, în special, necesită un prezidențiabil autentic – care să ocupe și funcția de președinte al partidului, așa cum „prescrie” vechea cutumă a social-democraților! – ceea ce, o știm cu toții, Liviu Dragnea nu poate fi, atât din pricina spinoaselor sale probleme cu justiția, cât și datorită multiplelor crevase de imagine (care-l fac să fie invizibil până și în sondajele elaborate la comanda PSD). Așa se face că, potrivit măsurătorilor sociologice, în detrimentul teleormăneanului, doar Gabriela Firea ar putea intra în cursa pentru Cotroceni, deși Klaus Iohannis pare a fi câștigat deja un viitor mandat în fruntea statului, tocmai din pricina numeroaselor erori politice comise de tandemul Dragnea-Tăriceanu.

Desigur, pentru a se impune în fața contestatarilor din interiorul partidului, dar și pentru a da un semnal extern, Dragnea știe că are nevoie, cu disperare, de relegitimarea sa printr-un vot consistent, în cadrul unui Congres Extraordinar. Crede că poate forța o astfel de situație, cu sprijinul baronilor fideli (aflați în colimatorul DNA și direct interesați ca actualul lider să rămână la butoanele PSD).

Totuși, dacă Dragnea va organiza Congresul și își va depune mandatul (chiar și pentru câteva ore) se poate întâmpla orice – incluziv o mazilire de proporții epice. La urma urmei, istoria FSN-PDSR-PSD ne învață că trădarea se insinuează în ultimul moment, iar greii zilei (indiferent de numele lor) pot deveni, cu viteza luminii, simple note de subsol. Așadar, de ce nu ar avea Liviu Dragnea soarta lui Iliescu, Năstase sau Ponta? Cât despre statul paralel la care făcea referire secretarul general adjunct Codrin Ștefănescu, PSD ar trebui să se gândească din ce în ce mai serios la statul la pârnaie!

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -