joi, 25 februarie, 2021
6.5 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Constanța Nicolae Stanciu, fostul şef al Curţii de Apel Constanţa, trimis în judecată...

  Nicolae Stanciu, fostul şef al Curţii de Apel Constanţa, trimis în judecată pentru că ar fi primit mobilă de 15.000 de lei pentru influenţarea unor decizii

  Nicolae Stanciu, fostul şef al Curţii de Apel Constanţa, trimis în judecată pentru că ar fi primit mobilă de 15.000 de lei pentru influenţarea unor decizii

  NEWS

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  Procurorii DNA i-au trimis, miercuri, în judecată pe fostul președinte al Curții de Apel Constanța, Nicolae Stanciu, și pe omul de afaceri Vasile Costea, pentru săvârșirea unor fapte de corupție. Judecătorul ar fi primit șpagă în obiecte de mobilier în valoare de aproape 15.000 de lei de la afaceristul constănțean cunoscut în oraș ca și câștigătorul majorității licitațiilor organizate de primăria Constanța în perioada Mazăre.

  Direcția Națională Anticorupție-Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolae Stanciu, judecător, la data faptelor președinte al Curții de Apel Constanța, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență, luare de mită, fals în declarații și a lui Vasile Costea, administrator al societăți comerciale ”ABC Val” SRL, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și dare de mită. Vasile Costea, prin firma sa, ABC Val, a obținut în timpul administrației Radu Mazăre aproape toate contractele cu primăria Constanța, fie că erau din fonduri publice sau europene.

  În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că “în perioada noiembrie-decembrie 2012, inculpatul Stanciu Nicolae, în calitate de judecător și președinte al Curții de Apel Constanța,  a pretins și primit de la inculpatul Costea Vasile mai multe obiecte de mobilier în valoare de 14.815.03 lei. Obiectele respective au fost livrate la locuința magistratului în data de 21 decembrie 2012. În schimbul acestor foloase, inculpatul Stanciu Nicolae a promis că își va exercita influența derivată din calitatea sa de președinte al Curții de Apel Constanța asupra magistraților ce urmau să instrumenteze dosarele care priveau societatea omului de afaceri, în așa fel încât acesta să obțină soluții favorabile.

  Vasile Costea și mobila

  Această promisiune s-a concretizat, ulterior, în cursul anului 2014, cu ocazia soluționării unui dosar înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța, având ca obiect plângerile formulate de concurenții societății inculpatului Costea Vasile în cadrul unei proceduri de achiziții publice. Această cauză s-a finalizat cu pronunțarea unei decizii prin care au fost respinse acele plângeri, contractul rămânând atribuit firmei administrate de inculpatul Costea Vasile.
  În declarația de avere întocmită la data de 12 iunie 2013, inculpatul Stanciu Nicolae nu a declarat suma de 14.815 lei, reprezentând contravaloarea obiectelor de mobilier. În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea confiscării foloaselor necuvenite reprezentate de obiectele de mobilier. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura asigurătore dispusă în cauză”.
  DNA face precizarea că “această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

   

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

  Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

  Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -