sâmbătă, 6 martie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST SPECIAL Anchete Licitații trucate la Cluj, investigate de Consiliul Concurenței

Licitații trucate la Cluj, investigate de Consiliul Concurenței

Licitații trucate la Cluj, investigate de Consiliul Concurenței

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Consiliul Concurentei anunță că a declanșat o investigație cu privire la posibila trucare a unor licitații publice organizate de societatea de stat Transelectrica, anchetă pornită chiar în urma unor informații venite de la oficialii companiei, scrie România liberă.

Responsabilii Transelectrica SA au sesizat un posibil comportament anticoncurențial al companiilor ELM Electromontaj Cluj S.A, Energobit S.A., Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport Smart S.A. și Energotech S.A., în cadrul a două licitații având ca obiect ”Retehnologizare a stației 400/110/20kV Domnești” și ”Modernizare a stației electrice 220/110kV Raureni”.

Consiliul Concurenței precizează că în cadrul celor două licitații organizate de Transelectrica, ofertantul ce se clasase pe primul loc în urma derulării etapei de licitație electronică a fost descalificat pentru că nu a răspuns sau a răspuns incomplet la solicitarea autorității contractante, iar contractul a fost atribuit ofertantului clasat pe locul al doilea, la un preț mai mare.

Din acționariatul Energobit face parte, cu o cotă importantă, omul de afaceri Ștefan Gadola, unul dintre cele mai influente personaje din Cluj. De asemenea, ELM Electromontaj este o firmă care face parte din grupul Energobit

”Pornind de la aspectele sesizate de autoritatea contractantă, analizăm toate licitațiile de atribuire a lucrărilor respective, fiind posibilă o înțelegere pentru împărțirea contractelor. Este foarte important să depistăm și să corectăm disfunctionalitățile din domeniul achizițiilor publice, astfel încât, în final, să avem o cheltuire eficientă a fondurilor publice”, declară Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurentei, în comunicatul de presă remis de instituție pe 4 ianuarie.

Consiliul Concurenței a efectuat în decembrie 2017 inspecții inopinate la sediul companiilor, iar documentele ridicate în cadrul inspecțiilor se află în analiza Consiliului.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de pâna la 10% din cifra de afaceri.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...