duminică, 7 martie, 2021
1.1 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI ȘTIRILE ZILEI. PSD se pregătește să-și devoreze liderul

ȘTIRILE ZILEI. PSD se pregătește să-și devoreze liderul

ȘTIRILE ZILEI. PSD se pregătește să-și devoreze liderul

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Decizia pe care ar putea-o lua magistraţii de la ICCJ în legătură cu arestarea în lipsă a lui Radu Mazăre, precizările Casei Regale referitoare la finanţarea vizitelor şi evenimentelor de anul trecut, precum şi suspendarea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, dar şi dispariţia unor bănci din sistemul bancar românesc sunt printre principalele subiecte ale zilei de 3 ianuarie.

Găștile din PSD se pregătesc să-și devoreze liderul pentru a patra oară 

PSD va realiza în ianuarie-februarie o analiză guvernamentală. Principalul partid de guvernământ s-a scindat în trei grupări. În ultima săptămâna a anului trecut, președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul social-democrat, Mihai Tudose, s-au îndemnat reciproc, în cadrul a patru interviuri televizate, să se calmeze, scrie Evenimentul Zilei.

Cine au fost cei mai grobieni politicieni în 2017. Un rezumat al mitocăniei politice

De la „nespălat“, „analfabet“ sau „prost“ la comparaţii cu porci, poze în chiloţi şi gesturi obscene. Aşa s-au „alintat“ aleşii noştri în anul recent încheiat. „Adevărul“ vă prezintă un rezumat al mitocăniei politice pe 2017. Fostul preşedinte Traian Băsescu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au oferit primul schimb de replici suburban din Parlament.

Casa Regală: Toate vizitele și evenimentele, plătite din fondurile Regelui Mihai 

Casa Regală a prezentat marți un bilanț al anului 2017, anunțând că toate vizitele și toate evenimentele de la reședințele regale au fost acoperite financiar din fondurile personale ale Regelui Mihai. Precizările vin în contextul controverselor legate de proiectul privind statutul Casei Regale și ale declarațiilor primului-ministru, potrivit Cotidianul.

Când ar putea decide judecătorii dacă dispun arestarea în lipsă a lui Radu Mazăre 

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar putea decide, începând de miercuri, odată cu terminarea vacanţei sărbătorilor de iarnă, dacă dispun arestarea în lipsă a lui Radu Mazăre, instanţa urmând să stabilească dacă va analiza situaţia fostului edil înainte de 23 ianuarie. Magistraţii de la instanţa supremă au fost sesizaţi de organele de poliţie cu privire la plecarea lui Radu Mazăre din ţară. Ei vor stabili, după terminarea zilelor libere prilejuite de trecerea în noul an, dacă vor dispune arestarea în lipsă a lui Mazăre, transmite Gândul.

Curtea Constituţională i-a suspendat preşedintelui Moldovei atribuţiile de numire a noilor miniştri. Dodon: Sunt iarăşi încălcate procedurile legale

Membrii CC joacă cum le dictează guvernarea democrată. Atribuţiile preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind numirea noilor miniştri au fost suspendate marţi de către Curtea Constituţională. Acestea vor reveni preşedintelui Parlamentului Andrian Candu sau prim-mininstrului Pavel Filip, potrivit deciziei de astăzi a Curţii Constituţionale. După decizia CC, Dodon a scris, pe Facebook, că membrii CC au acceptat să “joace” aşa cum le dictează guvernarea democrată şi că “sunt iarăşi încălcate grav procedurile legale”, informează Hotnews.ro.

Ce aşteptări au magistraţii de la CCR? 

Toţi ochii sunt îndreptaţi la acest început de an către Curtea Constituţională (CCR), care trebuie să spună dacă legile justiţiei adoptate de Parlament încalcă sau nu Constituţia. Ce aşteptări au magistraţii de la arbitrul constituţional? Preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Bogdan Gabor, spune că ultima speranţă pentru blocarea legilor justiţiei se leagă de CCR, potrivit Rfi.ro.

Puteri sporite de la Tudose pentru vicepremierii Ciolacu, Stănescu și Gavrilescu. Cabinetul Tudose a promovat o ordonanță de urgență prin care le dă puteri sporite vicepremierilor Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Grațiela Gavrilescu. Actul normativ a fost aprobat cu toate că nu se afla pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, anunţă România Liberă.

DNA, decizie de ultim moment în dosarul Tel Drum. Ce i-au trimis procurorii lui Liviu Dragnea

Direcţia Naţională Anticorupţie, mutare de ultim moment în dosarul TelDrum! Procurorii DNA i-au trimis șefului PSD o scrisoare prin care a fost convocat să verifice documentele pe care magistrații le-au strâns de-a lungul timpului, scrie EVZ. Procurorii anticorupţie au aprobat, astfel, cererea pe care liderul social-democrat le-a trimis-o, prin intermediul apărătorilor, la finalul lunii decembrie, scrie Stiripesurse.ro.

Comisia Iordache se întoarce din vacanţă la finalul lunii pentru modificarea Codului penal: Nimeni nu s-a grăbit să depună amendamente. 

Comisia specială privind domeniul Justiţiei se va reuni la finalul acestei luni pentru a elabora proiectele de modificare a Codului Penal, a Codului de procedură penală şi a Codului de procedură civilă, susţine Florin Iordache, deputat PSD, care a mai precizat că “nimeni nu s-a grăbit să depună amendamente”. “Deocamdată aşteptăm. Ţinem cont de Directiva UE privind prezumţia de nevinovăţie, de Deciziile CCR. Încă aşteptăm amendamente. Nu s-a grăbit, încă, nimeni să depună amendamente. Pe final de ianuarie probabil că vom face şedinţa”, a declarat deputatul PSD, Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale privind domeniul justiţiei, conform Ziare.com.

Cel puţin cinci bănci dispar anul acesta din sistemul bancar românesc 

Din 37 de bănci înregistrate oficial în ultimul raport BNR, anul acesta vor rămâne doar 32 în peisajul bancar. Alte patru bănci universale şi două de nişă îşi vor defini anul acesta strategia, urmând ca în viitorul apropiat să se vândă sau să se închidă. Sau să cumpere, ori să fuzioneze cu alte bănci pentru a-şi consolida poziţia în sistem şi a atinge acel prag minimum de cotă de piaţă de 5%, obligatoriu necesar pentru o bună funcţionare a unei bănci universale. În aceste condiţii, nu este exclus ca în viitorul apropiat să vedem doar 26 de bănci în sistem, notează Economica.net.

Unde trimite România cereale? Egipt, Iordania, Spania,Vietnam şi Libia sunt „abonate” la cerealele româneşti 

Principalele ţări de destinaţie pentru cereale româneşti sunt Egipt, Iordania, Spania, Vietnam şi Libia, aceste cinci ţări acoperind circa 42% din valoarea totală a importurilor de cereale din 2016, potrivit unui clasament realizat de ZF după valoarea importurilor din 2016, date transmise de Eurostat. Egipt a cumpărat cereale româneşti în valoare de 259 mil. euro în 2016, Iordania de 170 mil. euro, Spania de 168 mil. euro, Vitenam de 153 mil euro, iar Libia de 120 mil. euro, potrivit datelor Eurostat, scrie Ziarul Financiar.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...