sâmbătă, 6 martie, 2021
6.8 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Ultima oră Premierul Tudose anunță o nouă taxă de poluare pentru români. Ce spune...

Premierul Tudose anunță o nouă taxă de poluare pentru români. Ce spune despre TAXA pe gospodărie

Premierul Tudose anunță o nouă taxă de poluare pentru români. Ce spune despre TAXA pe gospodărie

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă, că România nu este pregătită pentru introducerea impozitului pe gospodărie, deşi liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că speră ca acest lucru să se întâmple în acest mandat.

”Impozitul global, impozitul pe gospodărie este o normalitate în toate ţările civilizate. Deocamdată nu este România sufient de pregătită din toate punctele de vedere, uman şi tehnic. Deci deocamdată… nu, nu. Nu este niciun termen. Din punctul meu de vedere, în 2019 nu (este un termen de introducere – n.r.)”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3.

Liviu Dragnea a spus, joi, într-o intervenţie la Antena 3, că speră ca impozitul pe gospodărie să se aplice din 2019.

„Impozitul pe gospodărie trebuie să fie implementat în acest mandat”, a declarat Dragnea.

Tudose, despre taxa de timbru: Nu vreau să înlocuiesc o taxă cu altă taxă

Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă, că introducerea unui nou timbru de mediu trebuie să urmărească o soluţie pentru a încuraja introducerea în piaţă a mașinilor noi şi eliminarea, pe cât se poate, a celor care poluează excesiv, afirmând nu trebuie înlocuită o taxă cu o altă taxă.

”Timbrul de mediu, aşa cum era, a fost scos nu neapărat ca o dorinţă a guvernului de atunci, ci este o decizie a Curţii Europene. Am vorbit cu doamna ministru a Mediului, a nivel de cabinet. Trebuie totuşi să găsim o soluţie pentru a încuraja introducerea în piaţă a maşinilor noi şi să mai eliminăm pe cât se poate pe cele care … să mergi în spatele lor e mai bine noaptea, care poluează excesiv. Acel timbru de mediu nu era foarte bine echilibrat, în sensul că plăteai la fel şi pentru o maşină care stătea. Trebuie să găsim mecanismul corect ca cel care poluează să plătească, să plătească şi în funcţie de cât poluează”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3.

El a mai spus că intenţia Guvernului nu este de a colecta bani la buget, ci de a împrospăta parcul auto.

”Să nu mai avem pe şosele rable. Dar aici avem alte mecanisme care există – ITP, Registrul Auto Român. Păi hai să le verificăm. Să eficientizăm şi să normalizăm activitatea de acolo, să înăsprim condiţiile acolo. Atunci e clar – esti tu cu rabla ta, de acord, o ţii în garaj. S-a plecat greşit. Am vrut să înlocuim o taxă cu altă taxă. Eu nu vreau să înlocuiesc o taxă cu altă taxă, ci plec de la premisa că ne trebuie un parc auto modern. Poate găsim alte instrumente”, a mai spus premierul.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...