luni, 1 martie, 2021
5.2 C
Buzău

PRIMARII PSD, duși cu zăhărelu de Liviu Dragnea

EXPRESS SUD-EST OPINII PRIMARII PSD, duși cu zăhărelu de Liviu Dragnea

PRIMARII PSD, duși cu zăhărelu de Liviu Dragnea

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Majoritatea PSD-ALDE a păcălit, din nou, toţi primarii din România, odată cu adoptarea bugetului pe 2018 în care este prevăzut că autorităţile locale vor avea o cotă defalcată de 71,5% din impozitul pe venit, şi aşa scăzut de la 16% la 10%, cu toate că în programul de guvernare şi în declaraţiile publice promiteau altceva.

Primarii a numeroase oraşe, printre care Bucureşti, Arad, Oradea, Timişoara, Iaşi, şi-au exprimat în ultimele luni nemulţumirea faţă de revoluţia fiscală a PSD prin care impozitul pe venit era diminuat de la 16% la 10%, ceea ce înseamnă că autorităţile locale pierdeau sume importante de bani la buget. Însă premierul Mihai Tudose le-a promis edililor că Guvernul îi va ajuta dacă vor avea nevoie, iar odată cu apropierea votului final pe bugetul de stat pentru 2018, şeful Guvernului a afirmat că va avea loc o creştere a cotei defalcate de la 71,5% la 100% din impozitul pe venit.

Noi promisiuni

Pe de altă parte, la comisiile din Parlament şi în plen, ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a avertizat că nu ar fi indicată această schimbare pentru că ar urma să fie depăşit deficitul bugetar. Prin urmare, deşi în programul de guvernare al PSD se vorbeşte de 100% din impozitul pe venit pentru autorităţile locale, social-democraţii, sprijiniţi de aleşii ALDE şi UDMR, au adoptat o lege a bugetului care le va crea probleme tuturor primarilor în ceea ce priveşte fondurile de care vor dispune. 

Mai mult, la discuţiile ţinute expres pe subiectul cotei defalcate, senatorii PSD au ieşit din sală sub motivul că erau convocaţi la Senat, pentru a nu li se reproşa că au dat un vot împotriva primarilor. Astfel, amendamentul propus de UDMR, prin care cota ce revenea localităţilor era fixată la 100%, nu a întrunit numărul de voturi necesare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că persoanele care spun că primarii vor avea bugetele mai mici în 2018 ar manipula şi că situaţia acestor primari va fi rezolvată printr-o nouă lege a finanţelor publice locale, care ar urma să fie adoptată în următoarele luni. „Este o lege pe care trebuie să o lucrăm cu foarte mare atenţie, e una dintre priorităţile legislative“, a declarat Dragnea, uitând de faptul că şi primari ai PSD au criticat măsurile Guvernului Tudose.

Pensii speciale, declarate neconstituţionale

PSD şi partenerii săi au mai promis şi în trecut faptul că îi ajută pe primari şi nu s-a întâmplat acest lucru. Un episod cunoscut a fost cel din perioada 2015-2016, când PSD şi ALDE au adoptat de două ori o lege prin care acordau pensii speciale pentru primari, dar tot de două ori CCR a declarat neconstituţională iniţiativa legislativă. Deşi cunoşteau hibele proiectului lor, PSD şi ALDE au croit legea în aşa fel încât nu treacă de controlul constituţional, aşa că aleşii locali au rămas fără pensii speciale, în timp ce parlamentarii au asemenea pensii.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

A