marți, 2 martie, 2021
7.6 C
Buzău

Dumitru Dobrică recunoaște că i-a dat șpagă lui Valeriu Zgonea. În schimb, va fi judecat de Tribunalul Buzău, beneficiind de o pedeapsă mai blândă

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău Dumitru Dobrică recunoaște că i-a dat șpagă lui Valeriu Zgonea. În schimb,...

Dumitru Dobrică recunoaște că i-a dat șpagă lui Valeriu Zgonea. În schimb, va fi judecat de Tribunalul Buzău, beneficiind de o pedeapsă mai blândă

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Dumitru Dobrică, fost consilier judeţean şi administrator al unei firme, a recunoscut că l-a mituit pe Valeriu Zgonea și a făcut un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA, fiind trimis în judecată pentru că i-ar fi dat lui Valeriu Zgonea foloase necuvenite pentru ca acesta să îşi folosească influenţa. Miza era numirea în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor a fiicei lui Dumitru Dobrică, Ionela Viorela Dobrică, în prezent deputat PSD Buzău.

Dumitru Dobrică este acuzat de cumpărare de influenţă şi va fi judecat de Tribunalul Buzău. Inculpatul Dobrică Dumitru va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de de 60 de zile, în cadrul următoarelor entităţi: Primăria oraşului Pătârlagele, judeţul Buzău sau Primăria oraşului Nehoiu, judeţul Buzău.

”În prezenţa avocatului, inculpatul Dobrică Dumitru a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni şi interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Inculpatul Dobrică Dumitru va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de de 60 de zile, în cadrul următoarelor entităţi: Primăria oraşului Pătârlagele, judeţul Buzău sau Primăria oraşului Nehoiu, judeţul Buzău”, transmite DNA.

Potrivit procurorilor, Dumitru Dobrică le-ar fi spus că în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, i-ar fi promis lui Zgonea Valeriu – Ştefan, preşedinte al Camerei Deputaţilor din Parlamentul României şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, la acel moment, foloase necuvenite pentru a-l determina să intervină pe lângă funcţionarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influenţă, în vederea numirii unei rude a primului într-o importantă funcţie publică.

Cercetările vor continua faţă de Valeriu Zgonea

„Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna. La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, spun procurorii.

Potrivit procurorilor DNA, această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Cercetările continuă faţă de Valeriu Zgonea. 

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...