miercuri, 3 martie, 2021
12.4 C
Buzău

BANCUL ANULUI: LIVIU DRAGNEA

EXPRESS SUD-EST EDITORIAL BANCUL ANULUI: LIVIU DRAGNEA

BANCUL ANULUI: LIVIU DRAGNEA

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

În mod cert, toate bancurile cu și despre români au fost făcute de români. Dovadă este faptul că românul nostru din bancuri nu era niciodată mai muncitor decât ceilalţi concurenți – multe probe erau probe practice – și nici măcar mai deștept. El era mai șmecher! Găsea întotdeauna o șmecherie, o poantă, ceva cu care să-i depășească pe ceilalţi. Venea cu o găselniță care pentru neamt, american sau rus era de neconceput. Sau pur si simplu era HOȚ. Nu că ar fi furat neapărat, dar nici prea departe nu era! Făcea ceva între înșelăciune și hoție.

După scandalul de la referendum, în urma căruia Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, Teleormanul a ajuns subiect de bancuri cu morţi care votează. Nu mai este la modă să spui bancuri cu olteni, moldoveni, unguri sau blonde, ci despre teleormăneni. Astfel, numele judeţului Teleorman este, de câțiva ani buni, pe buzele tuturor românilor. Nu este însă prima dată când judeţul lui Dragnea ajunge de râsul întregii ţări. Dosarele penale ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, întâlnirea acestuia cu Donald Trump, încercările disperate de a mutila legile justiției etc., întărindu-le „cota de piaţă”.

Cred că vă aduceți aminte de bancurile cu români de dinainte de 1989. Ele arătau întotdeauna cât de șmecheri, de deştepţi eram noi. De obicei, bancurile de genul ăsta erau despre un concurs la care participau întotdeauna un neamț, un rus, un american și, bineînţeles, un român.

Românul era lăsat întotdeauna la urmă ca să iasă în evidență cât de deştepţi suntem noi și cât de proști sunt ceilalţi. De obicei, neamțul îşi făcea treaba corect, ca la carte, rusul era rudimentar, dar în cele din urmă scotea la capăt ceea ce avea de făcut, americanul era înfățișat ca fiind cel mai arogant, dar și cel mai prost în acelaşi timp. Și, la urmă, venea românul care era cel mai și cel mai, era deșteptul deștepților, soluția lui era cea mai tare. Ar fi interesant de aflat care era mecanismul construcţiei, inventării unui astfel de banc, daca el era „gata” de la bun început sau suferea transformări până la forma finală.

Citește și: Ea

Nu ştiu dacă a făcut cineva o astfel de cercetare, dar ştiu că toate aceste bancuri cu români au fost făcute de români. Dovadă este faptul că românul nostru din bancuri nu era niciodată mai muncitor decât ceilalţi concurenți – multe probe erau probe practice – și nici măcar mai deștept. El era mai șmecher! Găsea întotdeauna o șmecherie, o poantă, ceva cu care să-i depășească pe ceilalţi. Venea cu o găselniță care pentru neamt, american sau rus era de neconceput. Sau pur si simplu era HOȚ. Nu că ar fi furat neapărat, dar nici prea departe nu era! Făcea ceva între înșelăciune și hoție.

Și toate aceste bancuri ne plăceau cel mai mult pentru că ne zgândăreau orgoliul nostru de deștepții deștepților și-n nenorocirea noastră ne iluzionau că suntem cei mai deştepţi din lume sau, în cel mai puţin fericit caz, putem fi. Pe de altă parte, cred că era și este o chestiune de fraudă a unui popor închis în cușca dură a comunismului și postcomunismului, care vede celelalte popoare printre zăbrelele puse de-alde Iliescu ori Dragnea și compania. Săracii de noi, ce ne mai distrează bancurile cu români!

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...