marți, 22 septembrie, 2020
13 C
Buzău
marți, 22 septembrie, 2020
13 C
Buzău

Moțiunea de… centură. Opoziția a confirmat încă o dată că pesediștii și amicii de la ALDE centrează, și tot ei dau cu capul

Moțiunea de cenzură a căzut! În fapt, moțiunea de cenzură a PSD nu a fost o critică la adresa Guvernului, ci un pamflet interpretat...

Moțiunea de… centură. Opoziția a confirmat încă o dată că pesediștii și amicii de la...

Moțiunea de cenzură a căzut! În fapt, moțiunea de cenzură a PSD nu a fost o critică la adresa Guvernului, ci un pamflet interpretat...
Ești aici EXPRESS SUD-EST SPECIAL SUD-EST | ”Fabricile de ţepe” de la bugetul asigurărilor sociale

SPECIAL SUD-EST | ”Fabricile de ţepe” de la bugetul asigurărilor sociale

TOPUL DE AZI

Barajul Siriu, o catastrofă din ce în ce mai iminentă. Ori despre un eventual Dam Vajont românesc și nesimțirea celor care conduc destinele acestei...

Conform unui scenariu privind o eventuală catastrofă produsă la Barajul Siriu, la o ruptură a barajului cu o breșă...

Cine este Adrian Mocanu, deputatul care dă pe votanții săi exact atât cât valorează: o sacoșă, două cu pungi de mălai și sticle de...

Adrian Mocanu face politică de când se știe. Sunt 11 ani în care a reușit să câștige încrederea electoratului...

Policlinica Nicolae Titulescu (fostă 23 August) din municipiul Buzău, închisă pentru dezinfecție, după confirmarea Covid-19 la medicul neurolog Dorina Murgociu / Întreg personalul a...

Policlinica Nicolae Titulescu (fostă 23 August), cea mai mare unitate de profil din Buzău, a fost închisă pentru dezinfecție, întreg...

ARTICOL SCRIS DE

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanţelor, 50 dintre cei mai mari 500 de datornici la bugetele asigurărilor sociale sunt din Regiunea Sud-Est, administrată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi. În total, e vorba de datorii de peste 456,39 milioane de lei, adică aproape echivalentul a 100 milioane de euro! Bani care, în loc să ajungă la pensii sau în protecţia socială a angajaţilor, par aproape imposibil de recuperat.

Modificarea Codului fiscal şi trecerea plăţii contribuţiilor sociale de angajatori la angajaţi a readus în atenţia publică „gaura” de miliarde de lei lăsată de unii angajatori la bugetele publice. La nivel naţional, conform situaţiei centralizate la 30 septembrie de Ministerul Finanţelor, valoarea obligaţiilor fiscale restante reprezentând contribuţii sociale era de 18,43 miliarde de lei (adică aproape 4 miliarde de euro!).

Că unele companii au devenit „fabrici de ţepe” la bugetul public o demonstrează faptul că, deşi în România sunt peste 1,25 milioane de agenţi economici, fie ei persoane juridice sau PFA-uri, grosul datoriilor revine unui număr relativ restrâns de firme. Mai exact, cei mai mari 500 de datornici la bugetele asigurărilor sociale datorează peste 13,39 miliarde de lei, adică aproape trei sferturi din restanţele înregistrate la nivel naţional (72,67 la sută)! Mai mult, primii 100 de debitori înregistrează restanţe de 10,6 miliarde de lei, adică mai bine de jumătate (57,63 la sută) din totalul la nivel naţional şi aproape 80 la sută din datoriile contabilizate la nivelul primilor 500 de restanţieri!

Companii care adună zeci de milioane de lei datorii sunt cu totul deasupra legii

Din păcate, normele fiscale bagă toate firmele în aceeaşi oală, fie că e vorba de „ţepari” de meserie sau companii conduse cu bună credinţă, dar care trec, dintr-un motiv sau altul, printr-o perioadă de dificultate economică sau care au scurte blocaje în lanţul de plăţi. Aşa se face că unele firme, deşi au un parcurs fiscal fără reproş, se trezesc cu conturile blocate chiar şi la o întârziere de ordinul zilelor la bugetele publice, în timp ce companii care adună zeci de milioane de lei datorii par a fi cu totul deasupra legii şi capacităţii ANAF de a recupera datoriile.

Mai mult, statul confirmă butada conform căreia „este cel mai prost administrator”, pentru că, dacă ne uităm la vârful ierarhiei datornicilor, vom găsi în primul rând companii de stat. În cazul restanţelor la bugetele sociale vorbim, de exemplu, de Compania Naţională a Huilei (restanţe de 3,73 miliarde de lei), Societatea pentru închiderea-conservarea minelor (aproape 1 miliard de lei) şi Societatea Naţională a CFR (601,5 milioane de lei), dar lista este mult mai lungă. În fapt, primele 12 poziţii sunt toate ocupate de firme cu capital de stat sau regii autonome, iar ele adună aproape 7 miliarde de lei, din totalul de 18 miliarde de lei restante la bugetul asigurărilor sociale.

Topul restanţierilor în judeţul Galaţi

Dacă este să ne limităm strict la modul în care „Top 500” restanţieri la bugetul asigurărilor sociale se reflectă la nivelul Regiunii Sud-Est, vom constata că judeţul Galaţi a reuşit performanţa ca doar din sumele neîncasate de la nouă firme să lase în urmă o „gaură” de peste 62,54 milioane de lei. Iar vârful clasamentului este dominat tot de o societate moşită sub oblăduirea administraţiei publice – Apaterm SA. Desigur, după cum se ştie, societatea publică de utilităţi şi-a dat obştescul sfârşit, intrată în procedura falimentului, asta nu înainte de a lăsa la bugetul asigurărilor sociale sume neplătite de 15,37 milioane de lei, locul 119 pe ţară în topul datoriilor întocmit de Ministerul de Finanţe.

La nivelul judeţul Galaţi, urmează un alt client vechi al ANAF, societatea Galmopan SA, cu datorii de 12,65 milioane de lei, locul 145 la nivel naţional ca nivel al restanţelor. Conform bilanţului depus la Ministerul Finanţelor, firma de panificaţie a înregistrat, în 2016, datorii de 67,6 milioane de lei. Cifra de afaceri raportată a fost de 456.179 de lei. Iar conform bilanţului, firma a avut venituri de 744.188 de lei şi cheltuieli de 1,96 milioane de lei, astfel că a încheiat anul cu pierderi de încă 1,22 milioane de lei.

Fabrici gălăţene de „ţepe”

Chiar dacă Apaterm şi Galmopan s-au transformat în cele mai mari fabrici gălăţene de „ţepe” la bugetul asigurărilor sociale, cu „performanţa” de a fi depăşit ştacheta unor datorii de 10 milioane de lei, asta nu înseamnă că restanţele lăsate de următoarele firme aflate pe „lista neagră” a Ministerului Finanţelor sunt de neglijat.

Astfel, locul al treilea la nivelul judeţului Galaţi (locul 194 la nivel naţional) revine societăţii din domeniul agricol Prollcef Şendreni SA, cu obligaţii restante la contribuţiile sociale de 9,1 milioane de lei. Pe locurile următoare vin Dimofte SRL (restanţe de 5,59 milioane de lei), CCC Blue Telecom SA (4,85 milioane de lei) şi Zătun SA (4,56 milioane de lei). Pe locul şapte regăsim din nou o societate care activează sub zona administraţiei publice, respectiv nimeni alta decât societatea de transport public Transurb SA. Conform datelor de la Finanţe, la sfârşitul lunii septembrie, aceasta avea restanţe de 4,03 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale. Nu în ultimul rând, pe lista datornicilor de top din evidenţa ANAF se numără Nicorvin Tecuci SA (3,21 milioane de lei) şi Profiland Steel SRL (3,18 milioane de lei).

„Epicentrul” regional al datoriilor

Singura consolare a gălăţenilor ar fi aceea că, la nivelul Regiunii Sud-Est, sunt alte judeţe şi mai şi când vine vorba de datorii la bugetele publice. Mai exact, conform datelor centralizate de Ministerul Finanţelor, Constanţa este „epicentrul” restanţelor la plata contribuţiilor sociale. Din cei 50 de mari restanţieri din Regiunea Sud-Est, 21 sunt din Constanţa, cu datorii totale de peste 177 milioane de lei! Pe locul următor ar veni Buzăul, cu nouă firme care au lăsat o „gaură” de 118,7 milioane de lei. După cum am amintit, cele nouă firme de „Top 500” din judeţul Galaţi au acumulat restanţe de 62,54 milioane de lei. Vecinii noştri din Brăila au doar cinci firme în topul marilor restanţieri, cu datorii totale de 53,6 milioane lei. În ceea ce priveşte Vrancea şi Tulcea, acestea au câte trei mai datornici, cu restanţe de 26,7 milioane de lei, respectiv, 17,81 milioane de lei.

La nivel individual, o companie din Buzău, Agora Internaţional, are cele mai mari restanţe din Regiunea Sud-Est (37,22 milioane de lei), fiind pe locul 49 la nivel naţional al contribuţiilor sociale neachitate. Printre primii 100 de restanţieri mai regăsim firmele Fruvimed Medgidia (35,27 milioane de lei), Insula Mare a Brăilei SA (28,7 milioane de lei), Compania de Supraveghere IG SRL (Buzău, 22,22 milioane de lei) şi Vitivinicola Basarabi SA (Constanţa, 18,21 milioane de lei).

Cauze şi efecte

Acumularea de restanţe la plata de către angajatori a contribuţiilor sociale ce revin angajaţilor a fost stimulată şi de faptul că, dincolo de eventualele dificultăţi de ordin economic, legislaţia a fost greoaie şi, paradoxal, mai mult pe placul rău-platnicilor decât al managerilor de bună credinţă. De exemplu, încasările din asigurările sociale au scăzut după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţional, în 2015, articolul care arăta că stopajul la sursă (neplata de către angajator a contribuţiilor reţinute de la angajaţi) este infracţiune.

„Acest lucru s-a întâmplat din cauza unor vicii de formulare. Astfel, în prezent, e un proces mai greoi de tragere la răspundere a celor care opresc aceste contribuţii ce revin angajaţilor şi le folosesc în scop propriu. Practic, întâi trebuie să epuizezi toate posibilităţile de recuperare a creanţei, trebuie să constanţi că nu reuşeşti, introduci firma respectivă în insolvenţă şi abia după asta, eventual, te poţi îndrepta şi împotriva administratorilor care au generat o astfel de situaţie. Şi astfel se ajunge la acumularea unor arierate de ani şi ani de zile. E o procedură foarte lungă şi nici nu ai garanţia că se recuperează aceste datorii”, ne-a explicat Laurenţiu Onose, director executiv CECCAR Galaţi.

„Dacă îi furi banii angajatului, noi îţi facem dosar penal”

Una dintre măsurile avute în vedere de Guvern, în paralel cu trecerea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat,este şi aceea de a reincrimina stopajul la sursă.”Statul vine şi spune că, dacă îi furi banii angajatului, noi îţi facem dosar penal. E un element important, care îl va face să se gândească de două ori dacă nu plăteşte acele contribuţii. Se vor intensifica şi vor continua măsurile de executare silită pentru angajatorii care nu plătesc aceste contribuţii”, declara recent ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, acesta precizând că, la nivel naţional, mai bine de 150.000 de companii nu au plătit contribuţiile pentru angajaţi în cursul acestui an.

Dincolo de asta, ar trebui însă ştiut că restanţele la plata contribuţiilor sociale reprezintă doar vârful aisbergului dintr-un sistem financiar-fiscal în care „rechinii” reuşesc să scape prin plasa legii, iar „simplul cetăţean” este cel mai adesea cel care, în calitate de angajat, este pus, direct sau indirect, în dezavantaj în relaţia cu angajatorul sau cu statul. Asta pentru că, evaziunea fiscală înseamnă până la urmă mai puţini bani pentru spitale, şcoli, pensii, siguranţă publică. De asemenea, nerespectarea principiului bunei guvernări dă naştere nu numai la ineficienţă, ci şi la abuzuri şi desconsiderarea cetăţeanului. (Sursa: viata-libera.ro)

ARTICOL SCRIS DE

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

  1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
  2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul. Aceștia pot fi criticați, însă, pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

Harta cazurilor de coronavirus din fiecare țară. Graficul îmbolnăvirilor. Statistici

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
7,046,216
204,506
4,299,525
2,542,185
India
5,562,663
88,965
4,497,867
975,831
Brazil
4,560,083
137,350
3,887,199
535,534
Russia
1,109,595
19,489
911,973
178,133
Peru
772,896
31,474
622,418
119,004
Colombia
770,435
24,397
640,900
105,138
Mexico
700,580
73,697
502,982
123,901
Spain
671,468
30,663
0
640,805
South Africa
661,936
15,992
591,208
54,736
Argentina
640,147
13,482
508,563
118,102
France
458,061
31,338
93,008
333,715
Chile
447,468
12,298
421,111
14,059
Iran
425,481
24,478
361,523
39,480
UK
398,625
41,788
0
356,837
Bangladesh
350,621
4,979
258,717
86,925
Saudi Arabia
330,246
4,512
311,499
14,235
Iraq
322,856
8,625
258,075
56,156
Pakistan
306,886
6,424
293,159
7,303
Turkey
304,610
7,574
268,435
28,601
Italy
299,506
35,724
218,703
45,079
Philippines
290,190
4,999
230,233
54,958
Germany
275,551
9,481
246,300
19,770
Indonesia
248,852
9,677
180,797
58,378
Israel
192,579
1,273
140,743
50,563
Ukraine
181,237
3,642
79,901
97,694
Canada
145,415
9,228
125,534
10,653
Bolivia
130,986
7,654
90,240
33,092
Ecuador
126,711
11,095
102,852
12,764
Qatar
123,604
211
120,540
2,853
Romania
113,589
4,458
90,649
18,482
Dominican Republic
108,783
2,054
82,274
24,455
Kazakhstan
107,374
1,671
102,064
3,639
Panama
106,810
2,272
82,320
22,218
Belgium
103,392
9,950
18,977
74,465
Morocco
103,119
1,855
84,158
17,106
Egypt
102,141
5,787
90,332
6,022
Kuwait
99,964
585
90,930
8,449
Netherlands
95,995
6,281
0
89,714
Oman
94,051
853
85,781
7,417
Sweden
88,237
5,865
0
82,372
Guatemala
85,681
3,124
75,172
7,385
UAE
85,595
405
75,086
10,104
China
85,297
4,634
80,497
166
Poland
79,988
2,298
64,604
13,086
Japan
79,140
1,500
71,404
6,236
Belarus
75,898
785
73,301
1,812
Honduras
72,075
2,204
22,611
47,260
Ethiopia
69,709
1,108
28,634
39,967
Portugal
69,200
1,920
45,736
21,544
Venezuela
67,443
555
56,726
10,162
Bahrain
65,752
225
58,626
6,901
Costa Rica
65,602
745
25,127
39,730
Nepal
65,276
427
47,238
17,611
Singapore
57,606
27
57,241
338
Nigeria
57,437
1,100
48,674
7,663
Uzbekistan
52,491
440
48,606
3,445
Czechia
50,764
522
25,425
24,817
Switzerland
50,378
2,050
41,800
6,528
Algeria
50,023
1,679
35,180
13,164
Armenia
47,667
938
42,676
4,053
Moldova
46,796
1,211
35,018
10,567
Ghana
46,062
297
45,258
507
Kyrgyzstan
45,542
1,063
41,796
2,683
Azerbaijan
39,280
576
36,836
1,868
Afghanistan
39,074
1,444
32,576
5,054
Austria
38,658
767
29,516
8,375
Kenya
37,079
650
23,949
12,480
Palestine
36,151
265
24,428
11,458
Paraguay
34,260
676
18,629
14,955
Ireland
33,121
1,792
23,364
7,965
Serbia
32,938
743
31,536
659
Lebanon
29,987
307
12,507
17,173
Libyan Arab Jamahiriya
28,796
450
15,384
12,962
El Salvador
27,798
814
21,795
5,189
Australia
26,942
854
24,157
1,931
Bosnia
25,521
770
18,109
6,642
Denmark
23,323
640
17,738
4,945
S. Korea
23,106
388
20,441
2,277
Cameroon
20,598
416
19,124
1,058
Côte d'Ivoire
19,327
120
18,630
577
Bulgaria
19,014
765
13,727
4,522
Hungary
18,866
686
4,401
13,779
Macedonia
16,780
700
13,949
2,131
Madagascar
16,073
225
14,682
1,166
Greece
15,595
344
9,989
5,262
Croatia
14,992
253
12,737
2,002
Senegal
14,738
302
11,458
2,978
Zambia
14,175
331
13,629
215
Sudan
13,555
836
6,760
5,959
Norway
13,005
267
10,371
2,367
Albania
12,535
364
6,995
5,176
Tunisia
11,260
164
2,386
8,710
Namibia
10,526
113
8,112
2,301
DRC
10,519
271
9,952
296
Guinea
10,344
65
9,757
522
Malaysia
10,276
130
9,395
751
Maldives
9,770
34
8,390
1,346
French Guiana
9,712
65
9,373
274
Tajikistan
9,388
73
8,152
1,163
Finland
9,046
341
7,700
1,005
Montenegro
8,842
138
5,425
3,279
Gabon
8,704
54
7,875
775
Haiti
8,624
221
6,482
1,921
Luxembourg
7,916
124
6,839
953
Zimbabwe
7,683
225
5,924
1,534
Mauritania
7,384
161
6,977
246
Mozambique
6,912
44
3,738
3,130
Slovakia
6,756
39
3,571
3,146
Myanmar
6,471
100
1,445
4,926
Uganda
6,468
63
2,731
3,674
Malawi
5,733
179
4,053
1,501
Djibouti
5,404
61
5,336
7
Swaziland
5,282
104
4,647
531
Cabo Verde
5,281
52
4,674
555
Jamaica
5,143
70
1,407
3,666
Cuba
5,141
116
4,462
563
Jordan
5,045
32
3,527
1,486
Hong Kong
5,039
103
4,717
219
Equatorial Guinea
5,002
83
4,509
410
Congo
5,002
89
3,887
1,026
Nicaragua
4,961
147
2,913
1,901
Central African Republic
4,786
62
1,830
2,894
Suriname
4,740
97
4,525
118
Rwanda
4,722
27
2,973
1,722
Slovenia
4,470
142
3,048
1,280
Angola
4,117
154
1,449
2,514
Trinidad and Tobago
3,945
65
1,802
2,078
Georgia
3,913
22
1,574
2,317
Syrian Arab Republic
3,833
175
963
2,695
Lithuania
3,814
87
2,199
1,528
Aruba
3,587
24
2,369
1,194
Mayotte
3,541
40
2,964
537
Gambia
3,526
108
1,992
1,426
Thailand
3,511
59
3,343
109
Somalia
3,465
98
2,877
490
Guadeloupe
3,426
26
837
2,563
Bahamas
3,418
75
1,771
1,572
Réunion
3,415
15
2,482
918
Sri Lanka
3,299
13
3,100
186
Mali
3,024
128
2,377
519
Estonia
2,941
64
2,379
498
Malta
2,776
23
2,079
674
South Sudan
2,649
49
1,290
1,310
Botswana
2,567
13
624
1,930
Guyana
2,402
65
1,359
978
Iceland
2,377
10
2,125
242
Guinea-Bissau
2,303
39
1,127
1,137
Benin
2,294
40
1,954
300
Sierra Leone
2,168
72
1,650
446
Yemen
2,028
586
1,235
207
Uruguay
1,927
46
1,634
247
Burkina Faso
1,896
56
1,189
651
New Zealand
1,815
25
1,729
61
Andorra
1,681
53
1,199
429
Togo
1,669
41
1,274
354
Belize
1,635
21
967
647
Cyprus
1,603
22
1,369
212
Latvia
1,526
36
1,248
242
Lesotho
1,424
33
754
637
French Polynesia
1,394
2
1,170
222
Liberia
1,336
82
1,218
36
Niger
1,189
69
1,104
16
Chad
1,153
81
967
105
Martinique
1,122
18
98
1,006
Vietnam
1,068
35
947
86
Sao Tome and Principe
908
15
880
13
San Marino
723
42
669
12
Diamond Princess
712
13
651
48
Turks and Caicos Islands
668
5
572
91
Channel Islands
652
48
575
29
Sint Maarten
591
20
505
66
Papua New Guinea
517
7
232
278
Taiwan
509
7
479
23
Tanzania
509
21
183
305
Burundi
474
1
462
11
Comoros
470
7
450
13
Faroe Islands
437
0
413
24
Mauritius
366
10
338
18
Eritrea
364
0
305
59
Gibraltar
350
0
323
27
Isle of Man
340
24
312
4
Saint Martin
330
6
206
118
Mongolia
313
0
302
11
Curaçao
282
1
102
179
Cambodia
275
0
274
1
Bhutan
261
0
194
67
Cayman Islands
209
1
204
4
Monaco
195
1
159
35
Barbados
189
7
173
9
Bermuda
180
9
166
5
Brunei
145
3
142
0
Seychelles
143
0
136
7
Liechtenstein
114
1
110
3
Antigua and Barbuda
96
3
92
1
British Virgin Islands
69
1
48
20
Saint Vincent and the Grenadines
64
0
64
0
Macao
46
0
46
0
Caribbean Netherlands
36
1
17
18
Fiji
32
2
26
4
Saint Lucia
27
0
26
1
Timor-Leste
27
0
27
0
New Caledonia
26
0
26
0
Dominica
24
0
18
6
Grenada
24
0
24
0
St. Barth
23
0
16
7
Lao People's Democratic Republic
23
0
22
1
Saint Kitts and Nevis
19
0
17
2
Greenland
14
0
14
0
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Montserrat
13
1
12
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
12
0
Saint Pierre Miquelon
11
0
5
6
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Anguilla
3
0
3
0
Updated on 22 September 2020 10:14
- Advertisement -

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Advertisement -

EDITORIAL

Claudiu Voicu, trompeta cu jeg de Mocanu, vrea să fericească pe veci orașul Pătârlagele, să-l ducă la loc cu verdeață. Ori despre un altfel...

Desigur, știrea poate părea a fi una falsă, ticluită în laboratoarele perfidului PSD/Pro România, ca să bage spaima sau greața în sărmanii buzoieni de pe Valea Buzăului (cei rămași pe dinafara „dreptei adevărate” buzoiene, fătată recent de oportunistul Adrian Mocanu). Dar, până o să ne lămurească deontologii patrihoți ai Buzăului, să luăm de bun anunțul făcut de vedetul isteric al PNL - PMP - ALDE - PMP, Claudiu Voicu, ajuns „nambăr 1” pe lista „adevăratei drepte” pentru Primăria Pătârlagele:...

TOPUL DE AZI

Barajul Siriu, o catastrofă din ce în ce mai iminentă. Ori despre un eventual Dam Vajont românesc și nesimțirea celor care conduc destinele acestei...

Conform unui scenariu privind o eventuală catastrofă produsă la Barajul Siriu, la o ruptură a barajului cu o breșă...

Cine este Adrian Mocanu, deputatul care dă pe votanții săi exact atât cât valorează: o sacoșă, două cu pungi de mălai și sticle de...

Adrian Mocanu face politică de când se știe. Sunt 11 ani în care a reușit să câștige încrederea electoratului...

Policlinica Nicolae Titulescu (fostă 23 August) din municipiul Buzău, închisă pentru dezinfecție, după confirmarea Covid-19 la medicul neurolog Dorina Murgociu / Întreg personalul a...

Policlinica Nicolae Titulescu (fostă 23 August), cea mai mare unitate de profil din Buzău, a fost închisă pentru dezinfecție, întreg...