vineri, 27 noiembrie, 2020
-2 C
Buzău
vineri, 27 noiembrie, 2020
-2 C
Buzău
Ești aici Ești aici EXPRESS SUD-EST „Dosarul Revoluției”. Parchetul Militar confirmă că „Revoluția” din decembrie 1989 a fost...

„Dosarul Revoluției”. Parchetul Militar confirmă că „Revoluția” din decembrie 1989 a fost o cacealma regizată de Iliescu și compania

SPECIAL

Petre Emanoil Neagu: NU există cale de întoarcere. Trebuie să câștigăm un nou mandat, pentru că anul viitor va fi un an de foc...

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, vorbește, într-un amplu interviu acordat EXPRESS SUD-EST, despre activitatea sa în cadrul...

Claudiu Voicu, trompeta cu jeg de Mocanu, vrea să fericească pe veci orașul Pătârlagele, să-l ducă la loc cu verdeață. Ori despre un altfel...

Desigur, știrea poate părea a fi una falsă, ticluită în laboratoarele perfidului PSD/Pro România, ca să bage spaima sau...

Stelian Ion de la USR, fratele de cruce penală al lui Radu Mazăre. Ce legătură există între candidatul USR la Primăria Constanța și fostul...

O serie de dezvăluiri incendiare prezintă culisele politicii românești. Un episod incredibil se petrece la Constanța unde USR-istul Stelian...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Patru președinți, 28 de ani și 13 premieri i-au trebuit statului român pentru a lămuri ce s-a întâmplat cu adevărat în timpul evenimentelor din 1989, care au dus la căderea regimului Ceaușescu. Ieri, Parchetul Militar a comunicat care este stadiul cercetărilor în „Dosarul Revoluției”, demontând practic toate argumentele lui Ion Iliescu și a echipei cu care a venit la putere. Aceștia au susținut în ultimii 28 de ani teza unei revoluții realizate de poporul român împotriva lui Nicolae Ceaușescu.

Comunicatul procurorilor militari aduce, pe lângă câteva elemente de noutate, și multe confirmări ale tezei loviturii de stat. Probabil cea mai importantă este aceea că în 1989 nu a existat un vid de putere, demontând cea mai importantă cale de apărare a lui Ion Iliescu și a echipei sale, care au susținut în tot acest timp că morți din decembrie 1989 au fost rezultatul haosului și lipsei unei puteri politice reale în acele zile, inerente revoluțiilor.

Iliescu zice că nu la Malta s-a decis soarta lui Ceaușescu, Parchetul îl contrazice

Parchetul Militar a comunicat ieri că în cadrul cercetărilor din „Dosarul Revoluției”: „s-a stabilit situația internațională deosebit de complexă existentă la finalul anului 1989, cu precădere pentru țările din Europa de Est”, sugerând că mișcările din România nu au fost independente de înțelegerile dintre SUA și URSS de la finalul anilor ’80.

În urmă cu 8 ani, fostul președinte Ion Iliescu susținea pe blogul personal faptul că întâlnirea dintre George Bush și Mihail Gorbaciov de la Malta nu a avut nicio importanță în desfășurarea evenimentelor din decembrie 1989. „Nu la Malta s-a decis soarta României. Acolo nici măcar nu a fost vorba de România și nici nu se punea problema schimbărilor care s-au produs apoi în tot spațiul central și est-european. Chiar și Occidentul a fost luat prin surprindere de dinamica schimbărilor din toate aceste țări”, scria Ion Iliescu în decembrie 2009.

De altfel, Ion Iliescu a fost contrazis în ultimii ani și de fostul șef al Departamentului Securității Statului, Iulian Vlad, care a spus în mai multe rânduri că l-a avertizat pe Ceaușescu încă din 1 decembrie 1989 că la Malta, în 2-3 decembrie, urma să se discute și problema României, Chinei și a Cubei, state care refuzau să aplice reformele politice anunțate de Moscova. Iulian Vlad l-a anunțat pe șeful statului de atunci inclusiv că la Malta s-a stabilit creșterea presiunii asupra celor trei țări pentru o schimbare de atitudine. Mai mult, i-a înmânat și o notă scrisă.

„Mișcarea spontană” a fost provocată prin inducerea unei stări de panică

Parchetul Militar contrazice teza echipei Iliescu conform căreia evenimentele au fost o mișcare spontană. Procurorii susțin că oamenii au fost provocați și li s-a indus o stare de panică: „A fost identificată, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panică (emis la data de 21 decembrie 1989, în timpul discursului lui Nicolae Ceaușescu) care a contribuit, alături de alta elemente, la dezorganizare a mitingului din Piața Palatului și declanșarea protestelor în București”.

În ultimii 28 de ani, mesajul principal al echipei lui Ion Iliescu a fost că în decembrie 1989 a avut loc o mișcare de protest spontană a românilor, care s-a terminat prin schimbarea puterii politice. Aceștia mai consideră și că în decembrie 1989 nu a fost vorba de o lovitură de stat, ci de o Revoluție în adevăratul sens al cuvântului, și că, din păcate, ea nu s-a putut desfășura pe cale pașnică, așa cum a fost cazul în țările vecine.

„Revoluția română a fost una radicală din acest punct de vedere, a fost o revoluție, una veritabilă, care s-a bazat pe o revoltă populară. Deci are și legitimitate istorică, are o forță pe care a dat-o și mișcarea populară. Schimbările care s-au produs sunt de esență revoluționară. Eu am venit pe valul Revoluției, revoluția nu a fost generată de oameni ca mine”, este mesajul standard al lui Ion Iliescu din ultimii 28 de ani.

Românii au fost dezinformați și manipulați

„Probatoriul administrat a reliefat mecanismele dezinformărilor constante, având consecințe deosebit de grave, lansate prin intermediul TVR, Radiodifuziunii și mijloacelor militare de comunicații, astfel fiind instaurată la nivel național bine-cunoscuta psihoză teroristă. De asemenea, se conturează modalitatea prin care au fost transmise o serie de ordine militare diversioniste, cu consecințe deosebit de grave”, scrie în comunicatul de ieri al procurorilor.

Scenariul cu teroriștii care amenințau libertatea câștigată cu atâta vărsare de sânge a funcționat atât de bine, încât românii erau convinși în momentul în care s-a difuzat la televizor procesul cuplului Ceaușescu, că fostul dictator se uita foarte des la ceas pentru că aștepta să fie salvat de luptători palestinieni. Românii vedeau teroriști peste tot, niște agresori care nu au fost găsiți niciodată, dar psihoza teroristă a întreținut ideea că Ion Iliescu, Silviu Brucan, Victor Atanasie Stănculescu sau Gelu Voican Voiculescu se luptă din greu să apere țara. Pentru prima oară o instituție a statului român afirmă că a fost vorba despre o imensă manipulare.

Teroriștii au fost de fapt o diversiune militară

Parchetul Militar a demontat ieri și scenariul teroriștilor care au acționat în acele zile: „S-a realizat edificarea parțială referitoare la declanșarea și executarea diversiunii militare începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989. Este cert faptul că diversiunea a existat, s-a manifestat complex pe mai multe planuri, fiind cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale și distrugeri survenite”.

După fuga cuplului Ceaușescu, în România au continuat să moară oameni, iar teza susținută în acele zile a fost că teroriștii atacă țara pentru a-l repune în funcție pe fostul dictator. În urmă cu doi ani, Petre Roman, primul premier postdecembrist, dădea vina pe Ceaușescu pentru victimele din 1989: „Se știe foarte bine în ce împrejurări și în ce context s-a înregistrat numărul mare de victime. Sunt toate legate de declanșarea represiunii de către dictator. Toate pleacă de acolo”.

Nu a existat un vid de putere

Procurorii afirmă că nu a existat un vid de putere în decembrie 1989: „A fost stabilită componența comandamentului politico-militar care a preluat, în timp foarte scurt , după fuga președintelui în exercițiu, puterea totală în România. Referitor la acest aspect a existat o eficientă colaborare cu principalele facultăți de Drept din țară (București, Cluj-Napoca și Iași), concluzionându-se, fără echivoc, faptul că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere. În această etapă a anchetei este posibilă o mai bună stabilire a conduitei membrilor noii puteri politico-militare și acțiunile de legitimare a acesteia pe plan intern și internațional”.

Este o afirmație care demontează o altă teză importantă a echipei Iliescu. Apropiații fostului președinte au susținut întotdeauna că după fuga cuplului Ceaușescu în România a existat un vid de putere. Argumentul este important prin faptul că neexistând putere politică în stat, este greu de tras cineva la răspundere pentru oamenii care au murit după miezul zilei de 22 decembrie 1989, momentul în care Ceaușescu a fugit din sediul Comitetului Central.

Procurorii știu cine a coordonat dezinformarea

Procurorii susțin inclusiv că au descoperit și cine au fost cei care au coordonat această manipulare, unică în istoria României: „Au fost realizate progrese notabile pentru înțelegerea fenomenului diversionist (unic în istoria României prin complexitate și anvergură) atât sub aspectul mecanismelor concrete de acțiune, cât și din perspectiva persoanelor ce au dirijat acest fenomen. Este de așteptat ca viitoarele cercetări să aducă lămuriri privind autorii diversiunii și eventualele complicități în realizarea acesteia”.

Au simulat împușcăturile teroriștilor cu ajutorul unor aparate din dotarea Armatei

„În legătură cu aceeaşi diversiune au fost obținute date care demonstrează că în anul 1987 forțele armate ale României au importat două tipuri de imitatoare de foc militare, respectiv imitatoare pentru armamentul de infanterie, cu foc la gura țevii și imitatoare privind desantul de parașutare”, scrie în comunicatul Parchetului.

În dimineața zilei de 23 decembrie, 34 de militari de la Câmpina au fost uciși de colegii lor în fața aeroportului Otopeni. Tinerii de la Câmpina fuseseră aduși să apere aeroportul de celebrii teroriști, în timp ce soldaților care se aflau deja acolo li s-a spus că se apropie un autobuz cu agresori. Diversiunea a reușit și 34 de tineri au murit împușcați de colegii lor.

Dacă în cazul Otopeni, diversiunea a fost destul de simplu de realizat, fiind greu de identificat dacă în autobuz erau soldați sau teroriști, în centrul Bucureștiului era mai complicat să fie puși soldați sau milițieni să tragă unii în alții. Și totuși, în zilele de după fuga lui Ceaușescu, bucureștenii au auzit focuri de armă și au văzut cum soldații au tras spre zonele de unde părea că ar trage așa zișii teroriști.

Tot din timpul acelor zile, a rămas celebră panica provocată de un așa numit desant aerian din afara țării. Și aceasta a fost o minciună, dar totuși cum a fost posibil? Procurorii susțin că prin intermediul unor simulatoare, achiziționate de Armată în 1987. Practic teroriștii au fost niște simulatoare. Interesant este că în 1987, departamentul de înzestrare al Armatei era coordonat de Victor Atanasie Stănculescu, din poziția sa de ministru adjunct al Apărării, unul dintre cele mai importante personaje ale echipei care a preluat puterea după fuga lui Ceaușescu.

Iliescu și Brucan au chemat armata sovietică

„Probele administrate au permis o bună edificare cu privire la solicitarea de ajutor militar străin (sovietic) și consecințele grave ale unei astfel de solicitări pentru structurile militare interne și populația civilă. Această realitate este necesar a fi coroborată cu situația militară alarmantă care a existat de-a lungul întregii frontiere de stat a României în luna decembrie 1989”, mai scrie în comunicatul Parchetului Militar.

Ion Iliescu a susținut, în tot acest timp, că armata sovietică nu a fost chemată să intervină în România, arătând în sprijinul afirmațiilor sale că inclusiv Mihail Gorbaciov a declarat că nu a primit o astfel de cerere de la români. Generalul Ștefan Gușă, șeful Marelui Stat Major General în decembrie 1989, a afirmat în septembrie 1993, în fața comisiei de anchetă din Parlament, că Iliescu a avut această intenție, dar nu a spus că ar fi făcut vreun demers în acest sens.

În urmă cu trei ani, însă, un document al Ambasadei Poloniei la București demonstra că Iliescu a cerut ajutorul rușilor. În data de 23 decembrie 1989, ambasada transmitea către Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei o notă în care informa că: „În numele Frontului Salvării Naționale, Ion Iliescu și Silviu Brucan au solicitat ajutor militar Ambasadei URSS, pentru că singuri nu se vor descurca. Fără să aștepte răspunsul, FSN a anunțat la TV că Ambasada a promis ajutorul. Răspunsul URSS: sunt gata să acorde orice fel de ajutor cu excepția intervenției trupelor”.

Iliescu susține că nu se aștepta la execuție, procurorii dovedesc că a fost pregătită

„Au fost clarificate circumstanțele și împrejurările privind pregătirea judecării în regim de urgență a fostului președinte și a soției acestuia, judecarea propriu zisă, motivațiile reale care au stat la baza acestei acțiuni și, mai apoi, execuția. Nu în ultimul rând, este important de precizat faptul că, după 1989, probe importante, de natură să stabilească adevărul privind Revoluția, au fost distruse sau alterate”, este o altă afirmație foarte importantă a Parchetului Militar.

În ultimii 28 de ani, echipa din jurul lui Ion Iliescu a susținut că așa zisul proces și execuția cuplului Ceaușescu au fost o necesitate, pentru a opri atacurile teroriștilor, care se luptau pentru a-l readuce pe dictator la putere. Deși inclusiv Victor Atanasie Stănculescu afirma, în urmă cu câțiva ani, că decizia de execuție a celor doi a fost luată la București, într-o toaletă, într- o discuție dintre Silviu Brucan și Gelu Voican Voiculescu, Ion Iliescu a afirmat, de-a lungul timpului, că el nu s-a așteptat la deznodământul de la Târgoviște. El spunea, în urmă cu câțiva ani, că se aștepta la o condamnare pe viață a celor doi, nu la împușcarea lor. Din nou Parchetul Militar vine și spune că execuția celor doi a fost premeditată.

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
13,249,447
269,597
7,849,718
5,130,132
India
9,309,871
135,752
8,718,517
455,602
Brazil
6,204,570
171,497
5,528,599
504,474
Russia
2,215,533
38,558
1,712,174
464,801
France
2,183,660
50,957
158,236
1,974,467
Spain
1,637,844
44,374
0
1,593,470
UK
1,574,562
57,031
0
1,517,531
Italy
1,509,875
52,850
661,180
795,845
Argentina
1,399,431
37,941
1,226,662
134,828
Colombia
1,280,487
36,019
1,181,753
62,715
Mexico
1,078,594
104,242
803,581
170,771
Germany
1,007,119
15,792
696,100
295,227
Poland
958,416
16,147
516,636
425,633
Peru
956,347
35,785
887,019
33,543
Iran
922,397
47,095
640,065
235,237
South Africa
778,571
21,289
716,444
40,838
Ukraine
693,407
11,909
326,238
355,260
Belgium
567,532
16,219
36,912
514,401
Chile
545,662
15,235
521,247
9,180
Iraq
544,670
12,125
474,376
58,169
Indonesia
522,581
16,521
437,456
68,604
Czechia
511,520
7,779
431,874
71,867
Turkey
503,738
13,014
388,771
101,953
Netherlands
503,123
9,184
0
493,939
Bangladesh
458,711
6,544
373,676
78,491
Romania
457,848
10,884
326,657
120,307
Philippines
425,918
8,255
387,616
30,047
Pakistan
389,311
7,897
335,881
45,533
Saudi Arabia
356,691
5,857
345,622
5,212
Canada
353,097
11,799
280,923
60,375
Morocco
340,684
5,619
289,808
45,257
Israel
333,557
2,836
321,035
9,686
Switzerland
318,290
4,544
222,100
91,646
Portugal
280,394
4,209
193,944
82,241
Austria
270,992
2,886
203,251
64,855
Sweden
243,129
6,681
0
236,448
Nepal
229,343
1,435
209,435
18,473
Jordan
203,021
2,509
135,650
64,862
Hungary
198,440
4,364
52,126
141,950
Ecuador
188,138
13,316
164,009
10,813
UAE
165,250
567
152,708
11,975
Panama
160,287
3,018
140,976
16,293
Serbia
148,214
1,366
31,536
115,312
Bolivia
144,390
8,939
120,720
14,731
Kuwait
141,876
874
135,303
5,699
Dominican Republic
140,922
2,317
113,687
24,918
Qatar
138,250
237
135,370
2,643
Japan
137,261
2,022
116,378
18,861
Bulgaria
136,628
3,529
44,875
88,224
Costa Rica
135,742
1,679
83,273
50,790
Armenia
132,346
2,090
105,149
25,107
Belarus
130,012
1,128
108,769
20,115
Kazakhstan
129,213
1,990
115,384
11,839
Georgia
123,470
1,161
102,270
20,039
Oman
122,579
1,391
113,856
7,332
Lebanon
122,200
974
72,152
49,074
Guatemala
120,685
4,133
109,306
7,246
Croatia
119,706
1,600
95,698
22,408
Egypt
114,475
6,596
102,268
5,611
Azerbaijan
109,813
1,291
69,931
38,591
Ethiopia
107,669
1,672
67,001
38,996
Honduras
106,681
2,892
47,354
56,435
Slovakia
103,106
771
59,285
43,050
Moldova
102,894
2,229
90,485
10,180
Venezuela
101,215
884
96,072
4,259
Greece
99,306
2,001
9,989
87,316
Tunisia
92,475
3,034
67,453
21,988
China
86,495
4,634
81,558
303
Bahrain
86,347
341
84,510
1,496
Bosnia
85,431
2,542
50,001
32,888
Myanmar
85,205
1,846
64,645
18,714
Palestine
80,429
689
61,960
17,780
Libyan Arab Jamahiriya
80,407
1,140
51,585
27,682
Kenya
80,102
1,427
53,526
25,149
Paraguay
79,517
1,704
56,510
21,303
Algeria
79,110
2,352
51,334
25,424
Denmark
76,718
816
60,312
15,590
Slovenia
72,682
1,293
51,121
20,268
Uzbekistan
72,409
607
69,670
2,132
Kyrgyzstan
71,548
1,256
62,946
7,346
Ireland
71,494
2,036
23,364
46,094
Nigeria
66,974
1,169
62,585
3,220
Malaysia
61,861
350
50,204
11,307
Macedonia
58,608
1,630
36,064
20,914
Singapore
58,199
28
58,104
67
Lithuania
56,095
471
13,514
42,110
Ghana
51,225
323
50,127
775
Afghanistan
45,839
1,740
36,295
7,804
El Salvador
38,405
1,102
35,078
2,225
Albania
35,600
753
17,352
17,495
Norway
34,748
328
20,956
13,464
Montenegro
33,316
469
21,721
11,126
S. Korea
32,887
516
27,103
5,268
Luxembourg
32,873
294
23,404
9,175
Australia
27,873
907
25,570
1,396
Cameroon
24,022
437
22,177
1,408
Finland
23,766
393
16,800
6,573
Sri Lanka
22,279
99
16,226
5,954
Côte d'Ivoire
21,199
131
20,852
216
Uganda
19,115
191
8,840
10,084
Zambia
17,553
357
16,779
417
Madagascar
17,341
251
16,657
433
Sudan
16,864
1,215
9,964
5,685
Senegal
15,981
332
15,569
80
Latvia
15,808
190
1,719
13,899
Mozambique
15,467
128
13,520
1,819
Angola
14,920
341
7,617
6,962
Namibia
14,155
147
13,355
653
French Polynesia
13,883
72
4,842
8,969
Guinea
13,006
76
11,943
987
Maldives
12,889
46
11,717
1,126
DRC
12,470
333
11,495
642
Tajikistan
12,044
86
11,437
521
Estonia
11,323
104
6,710
4,509
French Guiana
11,138
70
9,995
1,073
Cabo Verde
10,570
105
9,956
509
Jamaica
10,541
248
5,721
4,572
Botswana
10,258
31
7,717
2,510
Cyprus
9,673
48
2,055
7,570
Zimbabwe
9,623
274
8,397
952
Malta
9,501
128
7,297
2,076
Haiti
9,256
232
7,925
1,099
Gabon
9,173
59
9,016
98
Guadeloupe
8,344
149
2,242
5,953
Mauritania
8,288
171
7,652
465
Cuba
8,075
133
7,497
445
Réunion
7,836
39
6,660
1,137
Syrian Arab Republic
7,542
399
3,330
3,813
Bahamas
7,482
163
5,789
1,530
Trinidad and Tobago
6,570
116
5,680
774
Andorra
6,534
76
5,649
809
Swaziland
6,329
120
5,929
280
Hong Kong
6,040
108
5,313
619
Malawi
6,020
185
5,450
385
Rwanda
5,851
47
5,345
459
Nicaragua
5,784
160
4,225
1,399
Djibouti
5,676
61
5,576
39
Congo
5,632
93
4,988
551
Belize
5,515
131
3,021
2,363
Martinique
5,413
40
98
5,275
Iceland
5,346
26
5,144
176
Suriname
5,307
117
5,185
5
Guyana
5,276
149
4,252
875
Mayotte
5,181
49
2,964
2,168
Equatorial Guinea
5,146
85
5,005
56
Uruguay
5,117
74
4,021
1,022
Central African Republic
4,913
63
1,924
2,926
Aruba
4,791
45
4,640
106
Mali
4,505
148
3,076
1,281
Somalia
4,451
113
3,417
921
Thailand
3,961
60
3,790
111
Gambia
3,728
123
3,588
17
South Sudan
3,092
61
2,949
82
Benin
2,974
43
2,579
352
Togo
2,904
64
2,345
495
Burkina Faso
2,777
68
2,567
142
Guinea-Bissau
2,422
43
2,309
70
Sierra Leone
2,409
74
1,831
504
Yemen
2,137
612
1,484
41
Lesotho
2,109
44
1,278
787
New Zealand
2,047
25
1,956
66
Curaçao
2,046
3
1,078
965
Chad
1,661
101
1,496
64
Liberia
1,591
83
1,340
168
San Marino
1,514
44
1,231
239
Niger
1,443
70
1,182
191
Vietnam
1,339
35
1,170
134
Liechtenstein
1,208
14
1,010
184
Channel Islands
1,147
48
960
139
Sint Maarten
1,041
25
928
88
Gibraltar
999
5
905
89
Sao Tome and Principe
985
17
928
40
Turks and Caicos Islands
746
6
700
40
Mongolia
738
0
347
391
Diamond Princess
712
13
659
40
Saint Martin
690
12
598
80
Burundi
677
1
575
101
Papua New Guinea
645
7
588
50
Taiwan
639
7
555
77
Comoros
610
7
585
18
Monaco
600
3
530
67
Eritrea
566
0
477
89
Tanzania
509
21
183
305
Faroe Islands
500
0
498
2
Mauritius
498
10
440
48
Bhutan
389
0
368
21
Isle of Man
369
25
338
6
Cambodia
307
0
298
9
Cayman Islands
269
2
249
18
Barbados
266
7
246
13
Bermuda
241
9
206
26
Saint Lucia
238
2
109
127
Seychelles
166
0
159
7
Caribbean Netherlands
161
3
155
3
Brunei
150
3
145
2
Antigua and Barbuda
141
4
130
7
St. Barth
127
0
94
33
Saint Vincent and the Grenadines
84
0
78
6
Dominica
77
0
63
14
British Virgin Islands
71
1
70
0
Macao
46
0
46
0
Grenada
41
0
30
11
Lao People's Democratic Republic
39
0
24
15
Fiji
38
2
33
3
New Caledonia
32
0
32
0
Timor-Leste
30
0
30
0
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
16
0
13
3
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Marshall Islands
4
0
1
3
Anguilla
4
0
3
1
Wallis and Futuna
3
0
1
2
Samoa
1
0
0
1
Vanuatu
1
0
0
1
Updated on 27 November 2020 15:29
- Advertisement -

DE ACELAȘI AUTOR

EDITORIAL

Pensiile speciale și vladțepeșistii poporului. Despre cum să dai pe la nasul prostimii cu un pic de damf de anticorupție și, astfel, să...

Nu trebuie să te fi uitat foarte atent la demisiile amalgamate din parlament pentru a sesiza șmechereala slinoasă cu care ștabii politici, fie ai PSD ori PNL, fie ai USR, vor să prostească un popor deja prostit. Vorbesc despre demisiile alea care, cică, i-ar lăsa pe ei parlamentarii sulii fără pensiile speciale. Toți încearcă să-și arate interesul pentru eradicarea...

TOPUL DE AZI