sâmbătă, 15 august, 2020
22 C
Buzău
sâmbătă, 15 august, 2020
22 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST „Dosarul Revoluției”. Parchetul Militar confirmă că „Revoluția” din decembrie 1989 a fost...

„Dosarul Revoluției”. Parchetul Militar confirmă că „Revoluția” din decembrie 1989 a fost o cacealma regizată de Iliescu și compania

TOPUL DE AZI

Brăești, comuna care coboară din cer. Despre cum să ai privilegiul de a fi izolat, fără a se înțelege, însă, prin izolare, înstrăinare

Brăești, Brătilești, Goidești, Ivănețu, Pârscovelu, Pinu și Ruginoasa. Toate sunt pe Valea Bălănesei și toate au ceva în comun:...

Campania preelectorală și pelicula ei de jeg românesc. Ori despre circul mic, ieftin, făcut cu ciocul mare şi bogat de candidați veniți acum în...

Cel care frapează, cel care face ca milioane de oameni să stea ca hipnotizați în fața televizorului, nu este...

Barajul Siriu, o catastrofă din ce în ce mai iminentă. Ori despre un eventual Dam Vajont românesc și nesimțirea celor care conduc destinele acestei...

Conform unui scenariu privind o eventuală catastrofă produsă la Barajul Siriu, la o ruptură a barajului cu o breșă...

Adevărul despre cartierul Orizont din Buzău sau despre cum a pus laba PSD Buzău pe terenurile moșiei Mărăcineni, iar Boșco și „faliții” lui s-au...

Cât a fost Boșco primar, PSD Buzău și Primăria Buzău s-au specializat în „afaceri” care au produs bani buni...

ARTICOL SCRIS DE

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Patru președinți, 28 de ani și 13 premieri i-au trebuit statului român pentru a lămuri ce s-a întâmplat cu adevărat în timpul evenimentelor din 1989, care au dus la căderea regimului Ceaușescu. Ieri, Parchetul Militar a comunicat care este stadiul cercetărilor în „Dosarul Revoluției”, demontând practic toate argumentele lui Ion Iliescu și a echipei cu care a venit la putere. Aceștia au susținut în ultimii 28 de ani teza unei revoluții realizate de poporul român împotriva lui Nicolae Ceaușescu.

Comunicatul procurorilor militari aduce, pe lângă câteva elemente de noutate, și multe confirmări ale tezei loviturii de stat. Probabil cea mai importantă este aceea că în 1989 nu a existat un vid de putere, demontând cea mai importantă cale de apărare a lui Ion Iliescu și a echipei sale, care au susținut în tot acest timp că morți din decembrie 1989 au fost rezultatul haosului și lipsei unei puteri politice reale în acele zile, inerente revoluțiilor.

Iliescu zice că nu la Malta s-a decis soarta lui Ceaușescu, Parchetul îl contrazice

Parchetul Militar a comunicat ieri că în cadrul cercetărilor din „Dosarul Revoluției”: „s-a stabilit situația internațională deosebit de complexă existentă la finalul anului 1989, cu precădere pentru țările din Europa de Est”, sugerând că mișcările din România nu au fost independente de înțelegerile dintre SUA și URSS de la finalul anilor ’80.

În urmă cu 8 ani, fostul președinte Ion Iliescu susținea pe blogul personal faptul că întâlnirea dintre George Bush și Mihail Gorbaciov de la Malta nu a avut nicio importanță în desfășurarea evenimentelor din decembrie 1989. „Nu la Malta s-a decis soarta României. Acolo nici măcar nu a fost vorba de România și nici nu se punea problema schimbărilor care s-au produs apoi în tot spațiul central și est-european. Chiar și Occidentul a fost luat prin surprindere de dinamica schimbărilor din toate aceste țări”, scria Ion Iliescu în decembrie 2009.

De altfel, Ion Iliescu a fost contrazis în ultimii ani și de fostul șef al Departamentului Securității Statului, Iulian Vlad, care a spus în mai multe rânduri că l-a avertizat pe Ceaușescu încă din 1 decembrie 1989 că la Malta, în 2-3 decembrie, urma să se discute și problema României, Chinei și a Cubei, state care refuzau să aplice reformele politice anunțate de Moscova. Iulian Vlad l-a anunțat pe șeful statului de atunci inclusiv că la Malta s-a stabilit creșterea presiunii asupra celor trei țări pentru o schimbare de atitudine. Mai mult, i-a înmânat și o notă scrisă.

„Mișcarea spontană” a fost provocată prin inducerea unei stări de panică

Parchetul Militar contrazice teza echipei Iliescu conform căreia evenimentele au fost o mișcare spontană. Procurorii susțin că oamenii au fost provocați și li s-a indus o stare de panică: „A fost identificată, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panică (emis la data de 21 decembrie 1989, în timpul discursului lui Nicolae Ceaușescu) care a contribuit, alături de alta elemente, la dezorganizare a mitingului din Piața Palatului și declanșarea protestelor în București”.

În ultimii 28 de ani, mesajul principal al echipei lui Ion Iliescu a fost că în decembrie 1989 a avut loc o mișcare de protest spontană a românilor, care s-a terminat prin schimbarea puterii politice. Aceștia mai consideră și că în decembrie 1989 nu a fost vorba de o lovitură de stat, ci de o Revoluție în adevăratul sens al cuvântului, și că, din păcate, ea nu s-a putut desfășura pe cale pașnică, așa cum a fost cazul în țările vecine.

„Revoluția română a fost una radicală din acest punct de vedere, a fost o revoluție, una veritabilă, care s-a bazat pe o revoltă populară. Deci are și legitimitate istorică, are o forță pe care a dat-o și mișcarea populară. Schimbările care s-au produs sunt de esență revoluționară. Eu am venit pe valul Revoluției, revoluția nu a fost generată de oameni ca mine”, este mesajul standard al lui Ion Iliescu din ultimii 28 de ani.

Românii au fost dezinformați și manipulați

„Probatoriul administrat a reliefat mecanismele dezinformărilor constante, având consecințe deosebit de grave, lansate prin intermediul TVR, Radiodifuziunii și mijloacelor militare de comunicații, astfel fiind instaurată la nivel național bine-cunoscuta psihoză teroristă. De asemenea, se conturează modalitatea prin care au fost transmise o serie de ordine militare diversioniste, cu consecințe deosebit de grave”, scrie în comunicatul de ieri al procurorilor.

Scenariul cu teroriștii care amenințau libertatea câștigată cu atâta vărsare de sânge a funcționat atât de bine, încât românii erau convinși în momentul în care s-a difuzat la televizor procesul cuplului Ceaușescu, că fostul dictator se uita foarte des la ceas pentru că aștepta să fie salvat de luptători palestinieni. Românii vedeau teroriști peste tot, niște agresori care nu au fost găsiți niciodată, dar psihoza teroristă a întreținut ideea că Ion Iliescu, Silviu Brucan, Victor Atanasie Stănculescu sau Gelu Voican Voiculescu se luptă din greu să apere țara. Pentru prima oară o instituție a statului român afirmă că a fost vorba despre o imensă manipulare.

Teroriștii au fost de fapt o diversiune militară

Parchetul Militar a demontat ieri și scenariul teroriștilor care au acționat în acele zile: „S-a realizat edificarea parțială referitoare la declanșarea și executarea diversiunii militare începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989. Este cert faptul că diversiunea a existat, s-a manifestat complex pe mai multe planuri, fiind cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale și distrugeri survenite”.

După fuga cuplului Ceaușescu, în România au continuat să moară oameni, iar teza susținută în acele zile a fost că teroriștii atacă țara pentru a-l repune în funcție pe fostul dictator. În urmă cu doi ani, Petre Roman, primul premier postdecembrist, dădea vina pe Ceaușescu pentru victimele din 1989: „Se știe foarte bine în ce împrejurări și în ce context s-a înregistrat numărul mare de victime. Sunt toate legate de declanșarea represiunii de către dictator. Toate pleacă de acolo”.

Nu a existat un vid de putere

Procurorii afirmă că nu a existat un vid de putere în decembrie 1989: „A fost stabilită componența comandamentului politico-militar care a preluat, în timp foarte scurt , după fuga președintelui în exercițiu, puterea totală în România. Referitor la acest aspect a existat o eficientă colaborare cu principalele facultăți de Drept din țară (București, Cluj-Napoca și Iași), concluzionându-se, fără echivoc, faptul că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere. În această etapă a anchetei este posibilă o mai bună stabilire a conduitei membrilor noii puteri politico-militare și acțiunile de legitimare a acesteia pe plan intern și internațional”.

Este o afirmație care demontează o altă teză importantă a echipei Iliescu. Apropiații fostului președinte au susținut întotdeauna că după fuga cuplului Ceaușescu în România a existat un vid de putere. Argumentul este important prin faptul că neexistând putere politică în stat, este greu de tras cineva la răspundere pentru oamenii care au murit după miezul zilei de 22 decembrie 1989, momentul în care Ceaușescu a fugit din sediul Comitetului Central.

Procurorii știu cine a coordonat dezinformarea

Procurorii susțin inclusiv că au descoperit și cine au fost cei care au coordonat această manipulare, unică în istoria României: „Au fost realizate progrese notabile pentru înțelegerea fenomenului diversionist (unic în istoria României prin complexitate și anvergură) atât sub aspectul mecanismelor concrete de acțiune, cât și din perspectiva persoanelor ce au dirijat acest fenomen. Este de așteptat ca viitoarele cercetări să aducă lămuriri privind autorii diversiunii și eventualele complicități în realizarea acesteia”.

Au simulat împușcăturile teroriștilor cu ajutorul unor aparate din dotarea Armatei

„În legătură cu aceeaşi diversiune au fost obținute date care demonstrează că în anul 1987 forțele armate ale României au importat două tipuri de imitatoare de foc militare, respectiv imitatoare pentru armamentul de infanterie, cu foc la gura țevii și imitatoare privind desantul de parașutare”, scrie în comunicatul Parchetului.

În dimineața zilei de 23 decembrie, 34 de militari de la Câmpina au fost uciși de colegii lor în fața aeroportului Otopeni. Tinerii de la Câmpina fuseseră aduși să apere aeroportul de celebrii teroriști, în timp ce soldaților care se aflau deja acolo li s-a spus că se apropie un autobuz cu agresori. Diversiunea a reușit și 34 de tineri au murit împușcați de colegii lor.

Dacă în cazul Otopeni, diversiunea a fost destul de simplu de realizat, fiind greu de identificat dacă în autobuz erau soldați sau teroriști, în centrul Bucureștiului era mai complicat să fie puși soldați sau milițieni să tragă unii în alții. Și totuși, în zilele de după fuga lui Ceaușescu, bucureștenii au auzit focuri de armă și au văzut cum soldații au tras spre zonele de unde părea că ar trage așa zișii teroriști.

Tot din timpul acelor zile, a rămas celebră panica provocată de un așa numit desant aerian din afara țării. Și aceasta a fost o minciună, dar totuși cum a fost posibil? Procurorii susțin că prin intermediul unor simulatoare, achiziționate de Armată în 1987. Practic teroriștii au fost niște simulatoare. Interesant este că în 1987, departamentul de înzestrare al Armatei era coordonat de Victor Atanasie Stănculescu, din poziția sa de ministru adjunct al Apărării, unul dintre cele mai importante personaje ale echipei care a preluat puterea după fuga lui Ceaușescu.

Iliescu și Brucan au chemat armata sovietică

„Probele administrate au permis o bună edificare cu privire la solicitarea de ajutor militar străin (sovietic) și consecințele grave ale unei astfel de solicitări pentru structurile militare interne și populația civilă. Această realitate este necesar a fi coroborată cu situația militară alarmantă care a existat de-a lungul întregii frontiere de stat a României în luna decembrie 1989”, mai scrie în comunicatul Parchetului Militar.

Ion Iliescu a susținut, în tot acest timp, că armata sovietică nu a fost chemată să intervină în România, arătând în sprijinul afirmațiilor sale că inclusiv Mihail Gorbaciov a declarat că nu a primit o astfel de cerere de la români. Generalul Ștefan Gușă, șeful Marelui Stat Major General în decembrie 1989, a afirmat în septembrie 1993, în fața comisiei de anchetă din Parlament, că Iliescu a avut această intenție, dar nu a spus că ar fi făcut vreun demers în acest sens.

În urmă cu trei ani, însă, un document al Ambasadei Poloniei la București demonstra că Iliescu a cerut ajutorul rușilor. În data de 23 decembrie 1989, ambasada transmitea către Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei o notă în care informa că: „În numele Frontului Salvării Naționale, Ion Iliescu și Silviu Brucan au solicitat ajutor militar Ambasadei URSS, pentru că singuri nu se vor descurca. Fără să aștepte răspunsul, FSN a anunțat la TV că Ambasada a promis ajutorul. Răspunsul URSS: sunt gata să acorde orice fel de ajutor cu excepția intervenției trupelor”.

Iliescu susține că nu se aștepta la execuție, procurorii dovedesc că a fost pregătită

„Au fost clarificate circumstanțele și împrejurările privind pregătirea judecării în regim de urgență a fostului președinte și a soției acestuia, judecarea propriu zisă, motivațiile reale care au stat la baza acestei acțiuni și, mai apoi, execuția. Nu în ultimul rând, este important de precizat faptul că, după 1989, probe importante, de natură să stabilească adevărul privind Revoluția, au fost distruse sau alterate”, este o altă afirmație foarte importantă a Parchetului Militar.

În ultimii 28 de ani, echipa din jurul lui Ion Iliescu a susținut că așa zisul proces și execuția cuplului Ceaușescu au fost o necesitate, pentru a opri atacurile teroriștilor, care se luptau pentru a-l readuce pe dictator la putere. Deși inclusiv Victor Atanasie Stănculescu afirma, în urmă cu câțiva ani, că decizia de execuție a celor doi a fost luată la București, într-o toaletă, într- o discuție dintre Silviu Brucan și Gelu Voican Voiculescu, Ion Iliescu a afirmat, de-a lungul timpului, că el nu s-a așteptat la deznodământul de la Târgoviște. El spunea, în urmă cu câțiva ani, că se aștepta la o condamnare pe viață a celor doi, nu la împușcarea lor. Din nou Parchetul Militar vine și spune că execuția celor doi a fost premeditată.

ARTICOL SCRIS DE

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

  1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
  2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul. Aceștia pot fi criticați, însă, pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

Harta cazurilor de coronavirus din fiecare țară. Graficul îmbolnăvirilor. Statistici

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
5,488,949
171,867
2,876,904
2,440,178
Brazil
3,278,895
106,571
2,384,302
788,022
India
2,565,755
49,641
1,843,756
672,358
Russia
917,884
15,617
729,411
172,856
South Africa
579,140
11,556
461,734
105,850
Peru
516,296
25,856
354,232
136,208
Mexico
511,369
55,908
345,653
109,808
Colombia
445,111
14,492
261,296
169,323
Chile
382,111
10,340
355,037
16,734
Spain
358,843
28,617
0
330,226
Iran
341,070
19,492
295,630
25,948
UK
317,379
41,361
0
276,018
Saudi Arabia
297,315
3,369
264,487
29,459
Pakistan
288,047
6,162
265,624
16,261
Argentina
282,437
5,565
205,697
71,175
Bangladesh
274,525
3,625
157,635
113,265
Italy
252,809
35,234
203,326
14,249
Turkey
246,861
5,934
228,980
11,947
Germany
223,981
9,289
202,550
12,142
France
212,211
30,406
83,848
97,957
Iraq
172,583
5,785
122,700
44,098
Philippines
157,918
2,600
72,209
83,109
Indonesia
137,468
6,071
91,321
40,076
Canada
121,652
9,020
107,942
4,690
Qatar
114,809
192
111,505
3,112
Kazakhstan
102,287
1,269
80,716
20,302
Ecuador
99,409
6,030
79,176
14,203
Bolivia
97,950
3,939
34,723
59,288
Egypt
96,220
5,124
57,858
33,238
Israel
91,080
665
66,965
23,450
Ukraine
89,719
2,044
47,430
40,245
China
84,808
4,634
79,519
655
Dominican Republic
84,488
1,409
49,539
33,540
Sweden
84,294
5,783
0
78,511
Oman
82,924
562
77,550
4,812
Panama
79,402
1,734
52,886
24,782
Belgium
77,113
9,924
17,941
49,248
Kuwait
75,697
498
67,519
7,680
Romania
69,374
2,954
32,334
34,086
Belarus
69,308
603
66,452
2,253
UAE
64,102
361
57,571
6,170
Netherlands
62,495
6,169
0
56,326
Guatemala
62,313
2,355
50,183
9,775
Poland
56,090
1,869
38,853
15,368
Singapore
55,661
27
51,049
4,585
Portugal
53,981
1,775
39,585
12,621
Japan
52,217
1,073
37,479
13,665
Honduras
49,467
1,548
7,128
40,791
Nigeria
48,445
973
35,998
11,474
Bahrain
46,052
169
42,469
3,414
Ghana
42,210
231
40,147
1,832
Kyrgyzstan
41,645
1,493
33,951
6,201
Armenia
41,495
817
34,484
6,194
Morocco
39,241
611
27,644
10,986
Switzerland
37,924
1,991
32,900
3,033
Algeria
37,664
1,351
26,308
10,005
Afghanistan
37,550
1,369
27,166
9,015
Uzbekistan
34,251
223
28,661
5,367
Azerbaijan
34,107
506
31,697
1,904
Venezuela
31,381
266
21,580
9,535
Moldova
29,905
895
20,908
8,102
Kenya
29,849
472
15,970
13,407
Serbia
29,471
670
26,440
2,361
Ethiopia
27,242
492
11,660
15,090
Ireland
26,995
1,774
23,364
1,857
Costa Rica
26,931
281
8,785
17,865
Nepal
26,019
102
17,201
8,716
Austria
23,179
728
20,627
1,824
Australia
23,035
379
13,634
9,022
El Salvador
22,619
603
10,618
11,398
Czechia
19,693
394
13,731
5,568
Cameroon
18,469
401
15,320
2,748
Côte d'Ivoire
16,935
108
13,721
3,106
Palestine
16,153
108
9,388
6,657
Bosnia
15,801
471
9,619
5,711
Denmark
15,483
621
13,275
1,587
S. Korea
15,039
305
13,901
833
Bulgaria
14,243
492
9,114
4,637
Madagascar
13,724
166
12,232
1,326
Macedonia
12,653
539
9,123
2,991
Sudan
12,211
796
6,340
5,075
Senegal
12,032
251
7,637
4,144
Norway
9,934
261
8,857
816
DRC
9,605
238
8,512
855
Zambia
9,186
260
8,065
861
Malaysia
9,175
125
8,831
219
Paraguay
9,022
108
5,657
3,257
French Guiana
8,549
53
7,841
655
Guinea
8,260
50
7,177
1,033
Gabon
8,225
51
6,277
1,897
Lebanon
8,045
94
2,551
5,400
Tajikistan
8,029
64
6,815
1,150
Haiti
7,831
196
5,235
2,400
Finland
7,720
333
7,050
337
Luxembourg
7,405
122
6,500
783
Libyan Arab Jamahiriya
7,327
139
848
6,340
Albania
7,117
219
3,695
3,203
Mauritania
6,676
157
5,889
630
Greece
6,632
223
3,804
2,605
Croatia
6,420
165
5,193
1,062
Maldives
5,572
22
3,010
2,540
Djibouti
5,367
59
5,181
127
Zimbabwe
5,072
128
1,998
2,946
Malawi
4,988
156
2,576
2,256
Hungary
4,877
607
3,606
664
Equatorial Guinea
4,821
83
2,182
2,556
Central African Republic
4,652
61
1,728
2,863
Hong Kong
4,407
68
3,488
851
Nicaragua
4,115
128
2,913
1,074
Montenegro
3,930
73
2,752
1,105
Congo
3,745
60
1,625
2,060
Namibia
3,726
31
848
2,847
Swaziland
3,670
68
1,991
1,611
Thailand
3,376
58
3,193
125
Somalia
3,250
93
2,268
889
Cuba
3,229
88
2,547
594
Cabo Verde
3,136
33
2,254
849
Mayotte
3,119
39
2,940
140
Sri Lanka
2,888
11
2,666
211
Slovakia
2,855
31
1,969
855
Suriname
2,838
41
1,894
903
Mozambique
2,708
19
1,075
1,614
Mali
2,597
125
1,979
493
South Sudan
2,482
47
1,175
1,260
Slovenia
2,401
129
2,042
230
Lithuania
2,386
81
1,704
601
Rwanda
2,293
8
1,604
681
Estonia
2,184
63
1,976
145
Guinea-Bissau
2,088
29
1,015
1,044
Benin
2,014
38
1,681
295
Iceland
1,999
10
1,870
119
Sierra Leone
1,947
69
1,502
376
Tunisia
1,903
53
1,320
530
Yemen
1,858
528
1,009
321
Angola
1,852
86
584
1,182
Gambia
1,689
54
347
1,288
New Zealand
1,609
22
1,531
56
Syrian Arab Republic
1,515
58
403
1,054
Uganda
1,434
13
1,142
279
Uruguay
1,421
38
1,182
201
Malta
1,348
9
782
557
Jordan
1,339
11
1,229
99
Georgia
1,321
17
1,088
216
Cyprus
1,318
20
870
428
Latvia
1,315
32
1,078
205
Liberia
1,252
82
738
432
Burkina Faso
1,240
54
1,006
180
Botswana
1,214
3
120
1,091
Niger
1,165
69
1,077
19
Togo
1,124
26
806
292
Bahamas
1,119
17
138
964
Jamaica
1,082
14
761
307
Andorra
989
53
863
73
Aruba
973
4
114
855
Chad
951
76
862
13
Vietnam
950
23
447
480
Lesotho
903
25
271
607
Sao Tome and Principe
885
15
809
61
Réunion
776
5
657
114
Diamond Princess
712
13
651
48
San Marino
699
42
657
0
Guyana
649
22
306
321
Channel Islands
607
47
545
15
Tanzania
509
21
183
305
Taiwan
482
7
450
25
Trinidad and Tobago
474
10
139
325
Guadeloupe
446
14
289
143
Burundi
412
1
315
96
Comoros
403
7
379
17
Belize
388
3
35
350
Myanmar
374
6
322
46
Faroe Islands
370
0
225
145
Mauritius
345
10
334
1
Martinique
336
16
98
222
Isle of Man
336
24
312
0
Mongolia
298
0
272
26
Eritrea
285
0
248
37
Turks and Caicos Islands
274
2
54
218
Cambodia
273
0
229
44
Papua New Guinea
271
3
78
190
Sint Maarten
269
17
102
150
Gibraltar
209
0
190
19
Cayman Islands
203
1
202
0
French Polynesia
166
0
64
102
Bermuda
159
9
145
5
Barbados
148
7
119
22
Monaco
146
4
114
28
Brunei
142
3
138
1
Bhutan
133
0
102
31
Seychelles
127
0
126
1
Saint Martin
109
4
49
56
Antigua and Barbuda
93
3
83
7
Liechtenstein
91
1
87
3
Saint Vincent and the Grenadines
57
0
55
2
Macao
46
0
46
0
Curaçao
33
1
31
1
Fiji
28
1
20
7
Timor-Leste
25
0
24
1
Saint Lucia
25
0
25
0
Grenada
24
0
23
1
New Caledonia
23
0
22
1
Lao People's Democratic Republic
22
0
19
3
Dominica
18
0
18
0
Saint Kitts and Nevis
17
0
17
0
Greenland
14
0
14
0
Caribbean Netherlands
13
0
7
6
St. Barth
13
0
9
4
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Montserrat
13
1
12
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
British Virgin Islands
9
1
7
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Saint Pierre Miquelon
4
0
1
3
Anguilla
3
0
3
0
Updated on 15 August 2020 19:08
- Advertisement -

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Dosarul Revoluției, amânat pentru 21 februarie. 5000 de persoane au fost citate vineri. Ion Iliescu nu s-a prezentat, iar avocatul lui a spus că...

Dosarul Revoluției, în care fostul președinte al României Ion Iliescu și fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu au fost puși sub acuzare pentru infracțiuni contra...

Raportul privind VIOLENȚELE Jandarmeriei Române la mitingul din 10 august 2018 a fost declasificat pentru anchetă. Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale...

Raportul privind VIOLENȚELE Jandarmeriei Române la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela. El a precizat...

Lucian Bode, cucul lui Orban de la Transporturi. Despre cum a ajuns un electrician, absolvent al unei facultăți obscure de electrotehnică din Oradea, implicat...

Se pare că în negocierile PNL cu celelalte partide au apărut și nemulțumiri/disensiuni cu privire la desemnarea anumitor miniștri, liderii acestora exprimându-și în mai...
- Advertisement -

EDITORIAL

Campania preelectorală și pelicula ei de jeg românesc. Ori despre circul mic, ieftin, făcut cu ciocul mare şi bogat de candidați veniți acum în...

Cel care frapează, cel care face ca milioane de oameni să stea ca hipnotizați în fața televizorului, nu este dialogul electoral, ci circul mic, ieftin, făcut cu ciocul mare şi bogat, cu candidați veniți acum în fața alegătorilor cu programe năucitoare, cu aranjamente negate vehement până mai ieri, dar bătute în cuie azi, ca un semn al divinului lor dispreț față de noi, nu știi cine mai este de stânga, cine mai este de dreapta, cât despre centru, centru-stânga,...

TOPUL DE AZI