marți, 9 martie, 2021
4.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Datoria externă totală a României | Suntem mai săraci cu 1,39 miliarde...

Datoria externă totală a României | Suntem mai săraci cu 1,39 miliarde de euro

Datoria externă totală a României | Suntem mai săraci cu 1,39 miliarde de euro

NEWS

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!
Datoria externă totală a crescut cu 1,39 miliarde de euro în perioada ianuarie-octombrie, iar datoria pe termen lung a însumat 69,5 miliarde de euro la 31 octombrie (73,8 la sută din totalul datoriei externe), în creştere cu 0,1% faţă de 31 decembrie 2016.

Datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 octombrie 2017 nivelul de 24,74 miliarde de euro (26,2% din totalul datoriei externe), în creştere cu 6,3% faţă de 31 decembrie 2016.

„Rata serviciului datoriei externe pe termen lung a fost 22,0 la sută în perioada ianuarie-octombrie 2017, comparativ cu 30,0 la sută în anul 2016. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri şi servicii la 31 octombrie 2017 a fost de 5,6 faţă de 6,3 luni la 31 decembrie 2016”, potrivit comunicatului emis de BNR.

„Gradul de acoperire a datoriei externe pe termen scurt, calculată la valoarea reziduală, cu rezervele valutare la BNR la 31 octombrie 2017 a fost de 88,5 la sută, comparativ cu 90,5 la sută la 31 decembrie 2016”, se mai arată în comunicat.

 BNR: Investiţiile străine au crescut la 4,09 miliarde de euro, în primele zece luni din 2017

Investiţiile străine au crescut la 4,09 miliarde de euro, în primele zece luni de anul acesta, de la 3,4 miliarde de euro, în perioada similară de anul trecut, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională a României (BNR).

„Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 4,09 miliarde de euro (comparativ cu 3,4 miliarde de euro în perioada ianuarie – octombrie 2016), din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 3,4 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 659 de milioane de euro”, se arată în comunicatul publicat.

„În perioada ianuarie – octombrie 2017 contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 5,3 miliarde de euro, comparativ cu 2,8 miliarde de euro în perioada ianuarie – octombrie 2016; în structură, balanţa bunurilor şi balanţa veniturilor primare au consemnat deficite mai mari cu 2,03 miliarde de euro, respectiv cu 296 de milioane de euro, balanţa veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai redus cu 274 de milioane de euro, iar balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 136 de milioane de euro”, se mai arată în comunicat.

George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI